Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΒΟΜΒΑ ΝΕΤΡΟΝΙΟΥ Η ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ


Αναδύεται και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της μέσα από πρόταση που κατέθεσε , ομάδα επιχειρηματιών και οικονομολόγων στα κατεχόμενα.
Το περίεργο είναι πως οι τούρκοι κατακτητές αναγνωρίζουν νόμιμους κάτοικους στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ στο υπόλοιπο έδαφος που κατέχουν αναγνωρίζουν μόνο το «δικαίωμα» του κατακτητή και σφαγέα του ελληνισμού.
Προσθέτουν βέβαια στη πρόταση τους ότι η επιστροφή των νομίμων κατοίκων της περίκλειστης και σκλαβωμένης πόλης είναι δυνατή μόνο υπό τουρκική διοίκηση, την οποίαν εννοούν ως άσκηση κυριαρχίας στην «επικράτεια» του ψευδοκράτους. Τούτο σημαίνει πως ακόμα και αν υποχωρήσουν και παραδώσουν την πόλη υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών θα καταγραφεί ως πράξη παραχώρησης μέρους της «επικράτειας τους» . Το σημείο αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως διότι θα το βρούμε μπροστά μας.
Οι κατακτητές επωφελούνται από τη παράδοση της περίκλειστης πόλης διότι θα πάρουν το απευθείας εμπόριο με την Ε.Ε. που τους παραχώρησε με την απαράδεχτη και άκρως ενδοτική πρόταση του ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας. Ας σημειωθεί πως τα ψηφίσματα των Η.Ε. για την επιστροφή της Αμμοχώστου δεν συνοδεύονται από όρους και παραχωρήσεις ούτε περιορίζουν την επιστρεφόμενη πόλη στο περίκλειστο κομμάτι της.
Το θέμα της Αμμοχώστου φαίνεται πως θα τεθεί πριν από οποιαδήποτε συνολική συμφωνία λύσης διότι επισφραγίζει την αποδοχή της διζωνικότητας και θέτει εκ των προτέρων τα θεμέλια δύο συνιστόντων κρατιδίων . Αν συμβεί αυτό είναι σαν βάζουν τη θηλιά της αγχόνης στο λαιμό του κυπριακού ελληνισμού. Διότι οι κατακτητές μέσα από αυτή τη κίνηση θα πετύχουν την νομιμοποίηση του ψευδοκράτους και της «επικράτειας» του.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο σενάριο το οποίο άρχισε να «κτίζεται» από την προπαγάνδα του κατεστημένου. Το σενάριο της αυτόβουλης επιστροφής κατοίκων στην περίκλειστη πόλη υπό τουρκική διοίκηση. Αυτοί που θα το πράξουν ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πως δεν θα διαφέρουν σε τίποτα από τον Εφιάλτη και τους κουκουλοφόρους προδότες και καταδότες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ