Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το πολιτικό κατεστημένο ακολουθεί τη δική του γραμμή αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, τη λεγόμενη γραμμή της επανένωσης, την οποία χαρακτηρίζει άλλοτε οδυνηρό συμβιβασμό και άλλοτε έντιμο συμβιβασμό. Την υποχωρητικότητα αυτή την καλύπτει με διάφορα εύηχα συνθήματα όπως «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» ή όπως αυτό που εκφώνησε σε πρόσφατη ομιλία του ο κ. Συλικίωτης «Δεν αποδεχόμαστε να χαρίσουμε σπιθαμή γης από την πατρίδα μας στον κατακτητή». Το θράσος των κρατούντων δεν έχει όρια!
Από την άλλη βέβαια ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία φαίνεται να δυσπιστεί προς κάθε λύση ομοσπονδίας και συνεταιρισμού με τους κατακτητές και να αποδέχεται ως λύση την διχοτόμηση και το χτίσιμο ενός διαχωριστικού τείχους μεταξύ των κατεχομένων και των ελευθέρων εδαφών. Η ανάλυση αυτής της λαϊκής αντίληψης δείχνει ξεκάθαρα την αγεφύρωτη απόσταση του πολιτικού κατεστημένου από τη λαϊκή βούληση. Ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που του προτείνουν. Από την άλλη όμως δεν έχει καμία διάθεση να αγωνιστεί και να διεκδικεί το αυτονόητη, δηλαδή την απελευθέρωση της γης του από τους κατακτητές και ενώ δεν θέλει τη λύση των πολιτικών της υποχώρησης σκίζει τα ιμάτια για την υπεράσπιση τους και την επανεκλογή τους. Ο λαός αυτός βρίσκεται στην χειρότερη παρακμή του, δεν είναι ικανός να γεννήσει τίποτα μεγάθυμο και ηρωικό.
Κάποιοι θα πουν ότι αυτό δεν ισχύει αν κρίνουμε από το ΟΧΙ που είπε το 2004 στο δημοψήφισμα. Το ΟΧΙ όμως εκείνο δεν άλλαξε τα δεδομένα και δεν έθεσε αιτήματα απελευθέρωσης αλλά τουναντίον επέτρεψε την διολίσθηση σε νέες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις στους κατακτητές. Εάν το ΟΧΙ του 1940 οδήγησε τον Ελληνισμό στην επίθεση κατά των εισβολέων, το ΟΧΙ του 2004 τον οδήγησε στην παραίτηση και την υποχώρηση.
Μέσα από την κατάσταση της υπνώτουσας λαϊκής βούλησης τίποτα μεγάλο δεν μπορεί να γεννηθεί παρά μόνο ηγέτες με μικρή και κατάπτυστη ψυχή. Αν είναι να έρθει μια μέρα ελπιδοφόρα σε αυτό τον τόπο θα έρθει μόνο μέσα από ένα λαό αφυπνισμένο και αποφασισμένο να πολεμήσει για την γη του, για την ελληνικότητα του, για την τιμή του.
Λύση δεν είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, λύση δεν είναι η διχοτόμηση και η ανέγερση τείχους. Λύση είναι μόνο μία, η απελευθέρωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ


Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους υπήρξε ένα βαρύτατο πλήγμα κατά του ελληνογενούς δυτικού πολιτισμού. Έκτοτε εγκαταστάθηκε στον Ελληνικό χώρο της Μικράς Ασίας μια στυγερή και κτηνώδης βαρβαρότητα, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με εκδηλώσεις κτηνωδίας που θυμίζουν τα εγκλήματα που οι Τούρκοι διέπραξαν κατά του πολιτισμού. Βιβλιοθήκες κάηκαν, αρχαίοι ναοί και αγάλματα, όσα επιβίωσαν από την μανία του θρησκευτικού φανατισμού, κατεστράφησαν και επεβλήθη σ’ όλη την Οθωμανική επικράτεια η ακαλαισθησία, η αγνωσία , η βίαιη εκμετάλλευση των σωμάτων και των ψυχών των λαών και των εθνών που βογκούσαν κάτω από τον ζυγό της. Η μακρά Οθωμανική κατοχή δεν έδωσε απολύτως τίποτα στον πολιτισμό ώστε να δικαιολογεί την σημερινή έπαρση του Νταβούτογλου. Ο τουρκισμός υπήρξε η απόλυτη άρνηση κάθε προόδου και πολιτισμού.
Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει αυτή την αλήθεια και να θέσει φραγμό στην προσπάθεια εισόδου της Τουρκίας στον Ευρωπαϊκό πολιτισμικό χώρο. Να κατανοήσει ότι το Τουρκικό κράτος στηρίζεται πάνω στο έγκλημα, στηρίζεται στις γενοκτονίες των γηγενών λαών της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων, των Κούρδων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων. Συνέχεια της αλώσεως είναι η σφαγή των Ελλήνων της Ιωνίας την οποία μάλιστα γιορτάζουν οι τούρκοι, είναι η εκδίωξη των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου, είναι η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, είναι οι απαράδεκτες διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη.
Αξίζει κανείς να δει τις εικόνες της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ όπου δεκάδες μαινόμενοι τούρκοι και τουρκοκύπριοι χτυπούν με σιδερολοστούς τον ανυπεράσπιστο, άοπλο και κατακείμενο στη γη Τάσο Ισαάκ, για να καταλάβει ότι σε τίποτα δεν έχει αλλάξει ο κτηνομογγολικός χαρακτήρας του τούρκου.
Τιμώντας τη μνήμη και την θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, αποκηρύττουμε κάθε συμβιβασμό που οι τωρινοί γραικύλοι διαπράττουν με τους φονιάδες και άρπαγες της γης μας.
Η πατρίδα και η ελευθερία δεν παζαρεύονται, δεν γίνονται αντικείμενο του «πάρε-δώσε».
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τα μέτρα για την οικονομία που εξήγγειλε ο ΔΗ.ΣΥ. στις 27-5-2010 , εντάσσονται στο πνεύμα μιας απόλυτης ελευθερίας της αγοράς που υποβαθμίζει το κράτος σε απλό παρατηρητή , αδύναμο και απογυμνωμένο από δικούς του πόρους και υπηρεσίες που δεν μπορούν να εκχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Στην αξιολόγηση της οικονομικής κρίσης δεν γίνεται κανένας λόγος στο πρόβλημα της συγκέντρωσης του πλούτου σε λίγα χέρια και κυρίως στους τραπεζίτες . Αντί αυτού μάλιστα συνιστά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , όπως για παράδειγμα των βιομηχανικών ζωνών στους ιδιώτες σε τιμή ευκαιρίας και «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας από ιδιώτες χωρίς να διευκρινίζει πως και υπό ποίους όρους .
Αφού απαλλάσσει την πλουτοκρατία από τις ευθύνες της στην οικονομική κρίση επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά στο κόστος λειτουργίας της δημοσίας υπηρεσίας. Το ότι είναι πρόβλημα ο υπέρογκος δημόσιος τομέας είναι γεγονός όμως η ελάττωση του πρέπει να γίνει με μεταφορά του εργατικού δυναμικού προς τον ιδιωτικό τομέα μέσα από την κρατική στήριξη της παραγωγής στο ευρύ φάσμα της κοινωνίας και όχι των ολίγων , δηλαδή στο τομέα της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης .
Κάνει επίσης αναφορά σε χαμηλά δανειστικά επιτόκια μέσω ισχυροποίησης των εποπτικών αρχών. Μέτρο ασαφές και αναποτελεσματικό. Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρξει ένα κράτος που να εκφράζει και να επιβάλει το καθολικό συμφέρον της κοινωνίας. Τούτο σημαίνει ότι οι τράπεζες και το κεφάλαιο δε θα δρουν ασύδοτα και εις βάρος του γενικού καλού, αλλά θα δρουν υπό τους περιορισμούς και καθορισμούς του κράτους.
Πίσω από τις προτάσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού κρύπτεται η ιδεολογία του νέο-φιλελευθερισμού που εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ντόπιας και ξένης, και αδιαφορεί για τις παραγωγικές δυνάμεις του λαού. Την ίδια στιγμή που ζητούμε να γίνουν επενδύσεις από ξένους στην πατρίδα μας, επιτρέπουμε στις δικές μας τράπεζες να εξάγουν τα κεφάλαια που συσσωρεύουν από τον λαό σε επενδύσεις έκτος του εθνικού χώρου.  Πηγή των οικονομικών προβλημάτων είναι πάνω απ’ όλα η παρασιτική, τοκογλυφική πλουτοκρατία για την οποία δεν κάνει κανένα λόγο ο ΔΗΣΥ.
Αντί αυτού θεωρεί ως αιτία όλων των κακών τον δημόσιο τομέα, αρνούμενος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για το κατάντημα αυτού του τομέα. Όταν κυβερνούσαν αυτό τον τόπο τι έκαναν για να βελτιώσουν το δημοσίου τομέα; Συνέβαλλαν οι ίδιοι στην διόγκωση του και από κοινού με τα άλλα κόμματα γλεντοκοπούσαν στους ημικρατικούς οργανισμούς, με μοναδική έγνοια να «αξιοποιήσουν» τους αφισοκολλητές, τους αυλοκόλακες και τους χαφιέδες τους.
Τα άλλα θέματα όπως αυτό των λαθρομεταναστών που εντείνει την ανεργία και δημιουργεί πρόβλημα αποστέγνωσης των ασφαλιστικών ταμείων στο άμεσο μέλλον. Οι χορηγίες προς τις διάφορες «πολιτισμικές» συμμορίες. Τα επιδόματα στους διάφορους γύφτους, τουρκοκύπριους, αιτητές ασύλου και διαφόρων άλλων μιγάδων και μπάσταρδων. Όλα αυτά δεν αποτελούν για τον ΔΗΣΥ οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα;
Για αυτούς δεν αποτελεί πρόβλημα, διότι θα προτιμούσαν στα σπίτια τους και στις εργασίες τους να εργάζονται λαθρομετανάστες και όχι Έλληνες εργάτες. Άλλωστε η πλουτοκρατία δεν ενδιαφέρεται να έχει εθνικές, λαϊκές κοινωνίες, αλλά να απορροφά τον πλούτο της από κοινωνίες πολύχρωμες, «πολυπολιτισμικές», αδύναμες ως εκ τούτου να εκφράσουν και να αναπτύξουν μια σθεναρή βούληση ενάντια στα συμφέροντα αυτής της πλουτοκρατίας. Θέλουν ένα λαό μπάσταρδο και πνευματικώς υποβαθμισμένο για να μπορούν να τον εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι.
Εκείνο που μας διαφοροποιεί από τον Δημοκρατικό Συναγερμό είναι η ιδέα του Κράτους και της κοινωνίας. Στο ολιγότερο και ανίσχυρο κράτος και την πολύχρωμη κοινωνία της δεξιάς αντιτάσσουμε το ισχυρό λαϊκό κράτος και την εθνική λαϊκή κοινότητα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση Χριστόφια επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση που κατατέθηκε από τον Τάσσο Παπαδόπουλο , για επιστροφή της νεκρής πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το άμεσο εμπόριο μεταξύ των κατεχομένων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την εποπτεία δήθεν των δημάρχων της πόλης .
Αναφορικά με τη κλειστή πόλη της Αμμοχώστου υπάρχει ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για παράδοση της πόλης στη Κυπριακή Δημοκρατία άνευ όρων. Κάθε προσπάθεια για εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος άνευ όρων , είναι ορθή και επιβεβλημένη.  Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα , γιατί συνεδέθη αυτό το ξεκάθαρο ζήτημα με το άμεσο εμπόριο Ε.Ε. – κατεχομένων ; Μια τέτοια πράξη αναιρεί πριν από όλα τη θέση περί συνολικής διευθέτησης του προβλήματος και δείχνει ότι  το πολιτικό κατεστημένο ψεύδεται και εξαπατά το λαό . Υποχωρούν σε αποσπασματικές διευθετήσεις που δημιουργούν μη αναστρέψιμα δεδομένα .Διότι μια τέτοια συμφωνία θα συνιστούσε άμεση αναγνώριση των δεδομένων που δημιούργησε η εισβολή . Δηλαδή της μετατροπής του κατεχομένου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διοικητική και οικονομική ζώνη των κατακτητών . Πίσω από αυτή τη κίνηση υψώνεται για άλλη μια φορά το απεχθές πρόσωπο της προδοσίας , επισείοντας  την λεγόμενη  συμφωνία κορυφής του 1977 .
Ανιχνεύεται δυστυχώς , μέσα από τις πράξεις των ηγετών μας , μια σταδιακή εφαρμογή παρασκηνιακών  σχεδίων και συμφωνιών .Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που εφαρμόσθηκε από την εποχή των συμφωνιών Ζυρίχης . Αποδεικνύεται επίσης πως ότι κατατίθεται στο τραπέζι των συνομιλιών αποτελεί στιγμή εξέλιξης του ζητήματος και θεωρείται τετελεσμένο και παγιωμένο ώστε να οδηγεί στο επόμενο βήμα .
Το συμπέρασμα είναι , πως κάθε εμπιστοσύνη στο αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο  οδηγεί στον εθνικό θάνατο , οδηγεί στον αφανισμό του ελληνισμού από τα χώματα της Κύπρου. Γκρεμίστε από τη συνείδηση σας τα είδωλα του πολιτικού κατεστημένου . Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση . Αναλογιστείτε , κάτω από τα πατριωτικά λόγια και τις εξάρσεις ,  πόσες υποχωρήσεις  πόσες παραχωρήσεις , πόσες προδοσίες και ντροπές διέπραξαν οι ηγετίσκοι της Ζυριχικής αυλής .
Δώστε δύναμη στο Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα για να καθαρίσουμε μια μέρα τη γη μας από τους κηλιδωτές της .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤE ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Νέος κύκλος συνομιλιών ετοιμάζεται μέσα στο παλαιό νεφελώδες πνεύμα της υποχώρησης. Οι εκλογές στα κατεχόμενα με την συμμετοχή των εποίκων ανέδειξαν ως εκπρόσωπο των κατοχικών δυνάμεων, τον κ. Έρογλου, ο οποίος θα παρακαθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον νόμιμο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον απαράδεκτο τίτλο του εκπροσώπου των τουρκοκυπρίων. Η δική μας πλευρά αρνείται να κατανοήσει το γεγονός ότι ο κ. Έρογλου δεν αντιπροσωπεύει τους τουρκοκύπριους αλλά την πιο σκληρή γραμμή του τουρκικού επεκτατισμού, η οποία εκφράζεται και από την λεγόμενη πολιτική ομήγυρη που δεν είναι παρά ειδεχθείς φονιάδες γκρίζοι λύκοι και παρακρατικοί εκφραστές της τουρκικής αρπακτικότητας.
Μας είναι ακατανόητη η εμμονή του κ. Χριστόφια να υποβαθμίζει το αξίωμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και να σύρεται στις αγγλοτουρκικές πλεκτάνες. 
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως πρέπει να γίνει απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια να εκλεγεί μέσα από ελεύθερες εκλογές, τουρκοκύπριος αντιπρόσωπος του εν λόγω πληθυσμού, ο οποίος θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τον αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να διαφανεί επιτέλους ποια είναι η πραγματική βούληση των τουρκοκυπρίων. Το ζήτημα είναι να απεγκλωβιστούν, εάν οι ίδιοι το επιθυμούν, από τον τουρκικό επεκτατισμό και ενδεχομένως από την βία που ασκείται εις βάρος τους. Τότε θα συζητήσουμε με τους τουρκοκύπριους θεμελιώδη ζητήματα όπως η αποδοχή της Ευρωπαϊκής πλειοψηφικής δημοκρατίας, η αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και των εποίκων, η επιστροφή των ελλήνων προσφύγων και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις εστίες τους, η άρση του κατακτητικού δικαίου της Ζυρίχης και η κοινή συμβίωση σε ένα κράτος ευρωπαϊκό, εντός του οποίου κάθε μειονότητα χαίρει των δικαιωμάτων της.
Όσο οι τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να εκφράσουν καθαρά την θέληση τους, αλλά θα επιβάλλεται η θέληση των κατοχικών δυνάμεων, κάθε διάλογος εκτός του ότι δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα, θα συμβάλει στην παγίωση και αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής.
Συνομιλίες με τους τουρκοκύπριους πάνω στην βάση των αρχών μιας ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας επιβάλλεται να έχουμε, αλλά συνομιλίες με εκπροσώπους της κατοχής που αποσκοπούν στην παγίωση της κατοχής και στην επέκταση αυτής στην υπόλοιπη Κύπρο, είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε.
Να σταματήσουν άμεσα οι συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της κατοχής κ. Έρογλου.
Να θέσουμε επιτέλους στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λύσης που να συνάδει με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το αίτημα της απελευθέρωσης.
Καλούμε τον κ. Χριστόφια να σταματήσει τον εξευτελισμό του αξιώματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταματήσει το παζάρεμα των δικαίων μας, να σταματήσει τις απαράδεκτες προσφορές προς τους βιαστές της πατρίδος μας.
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΕΣΧΑΤΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στο σύνολο του , είναι απαραίτητο να έχουμε στα χέρια μας την δύναμη της εξουσίας . Εξουσία όμως δεν έχουμε ούτε και κάποια αντιπροσώπευση στα όργανα εξουσίας . Ποιοι ευθύνονται για αυτή τη κατάσταση είναι άλλο ζήτημα .Συνεπώς με τις δυνάμεις που έχουμε σήμερα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε , ποιοι είναι οι άμεσοι και πραγματοποιήσιμοι στόχοι μας και με ποια μέσα θα πορευθούμε προς τη πραγμάτωση τους .¨Ένας από τους άμεσους στόχους μας είναι να σταματήσουμε τη κατρακύλα της υποχώρησης που σέρνει το λαό το πολιτικό κατεστημένο. Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποκαλύψουμε τα σχέδια του, να ενημερώσουμε το λαό για το πραγματικό περιεχόμενο της λύσης που ετοιμάζει αλλά προπάντων να το πλήξουμε στα αδύνατα του σημεία . Να κτυπούμε συνέχεια σε αυτά τα σημεία μέχρι να προκαλέσουμε ρήγμα , μέχρι να ανοίξουμε βαθιά πληγή που μέσα της θα ρίξουμε το αλάτι της οργής μας .
Να βρούμε τρόπους συντονισμού όλων των διάσπαρτων ομάδων που συμφωνούν μαζί μας και δεν μας εχθρεύονται , ώστε όλοι από κοινού να κτυπούμε στο ίδιο σημείο .  Η τακτική αυτή της επικέντρωσης των βολών μπορεί να φέρει αξιοποιήσιμα αποτελέσματα . Στη προσπάθεια αυτή, το σύστημα θα ενεργοποιήσει όλες τις σκοτεινές δυνάμεις που διαθέτει εναντίον μας. Χρειάζεται επαγρύπνηση, περιφρούρηση και πληροφόρηση .
Ποια είναι τα αδύνατα σημεία του κατεστημένου; Το πρώτο είναι το διπλό δημοψήφισμα και το δεύτερο είναι η συμμετοχή των εποίκων σε αυτό το διπλό δημοψήφισμα . Την πράξη αυτή μόνο μια ονομασία είμαστε υποχρεωμένοι να της δώσουμε :ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . Σε αυτή τη πράξη υπέπεσε η κυβέρνηση Κληρίδη με τη συμμετοχή της στη σφυρηλάτηση του σχεδίου Ανάν . Στη πράξη της εσχάτης προδοσίας υπέκυψε επίσης η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και προς αυτή οδεύει η σημερινή κυβέρνηση του κ. Χριστόφια .Ελπίζουμε πως ο σημερινός πρόεδρος θα αναγνωρίσει το λάθος και θα αλλάξει πορεία . Δεν θα δεχθούμε την νομιμοποίηση του εποικισμού ως εγκλήματος πολέμου παρέχοντας τους το δικαίωμα της ψήφου σε ένα δημοψήφισμα που αφορά στο μέλλον των νομίμων κατοίκων της κυπριακής δημοκρατίας του 82% των ελλήνων και του 18% της τουρκοκυπριακής μειονότητος .
Ότι και να επιβληθεί εις βάρος της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας εμείς θα επιμείνουμε στον αγώνα μας και δεν θα παύσουμε να ζητούμε την απόδοση δικαιοσύνης στους διαπράξαντες το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Θα απαιτήσουμε την εσχάτη των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα.
Αναφορικά με το διπλό δημοψήφισμα θα επιμείνουμε στο ένα δημοψήφισμα με ένα ενιαίο εκλογικό σώμα υπό την αρχή της πλειοψηφίας. Δεν θα δεχθούμε την εξίσωση της μειονότητας με τους ιστορικούς δικαιούχους της Κύπρου δηλαδή τον κυπριακό ελληνισμό που διαβιεί σε αυτά τα χώματα χιλιάδες χρόνια .
Σε αυτά τα δύο σημεία ας κτυπήσουμε ομοθυμαδόν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο μέχρι να καταρρεύσει το τοίχος .
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΟΙ ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ



Η ελεύθερη Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει πολλά και διάφορα  προβλήματα . Το κυρίαρχο όμως πρόβλημα είναι η κατοχή του εδάφους της από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και τους τουρκοκύπριους συνεργούς των .Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Το πολιτικό κατεστημένο του τόπου , αμετακίνητο από τη γραμμή του ενδοτισμού, αποτελεί επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα του τόπου .Η παράταση αυτού του κατεστημένου στην εξουσία εγκυμονεί μύρια δεινά για τη πατρίδα . Διότι η  υποχωρητικότητα των κρατούντων τείνει προς την νομιμοποίηση των πολιτικών στόχων της εισβολής και κατοχής .Θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την απελευθέρωση της πατρίδος μας εάν απαλλαχθούμε του ενδοτικού πολιτικού κατεστημένου .
Άλλα προβλήματα της κοινωνίας μας που θα μπορούσαν να επιλυθούν άμεσα και αποτελεσματικά, διαιωνίζονται και πολλαπλασιάζονται εξαιτίας και πάλιν της υποχωρητικότητας των κρατούντων. Τέτοια προβλήματα είναι η λαθρομετανάστευση αλλά και η εγκατάσταση τούρκων στο νότο με την βοήθεια και την οικονομική στήριξη της κυβερνήσεως .Παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών σε πλαίσια δημοκρατικά, η κυβέρνηση κωφεύει και ακολουθεί την πορεία της σε πλήρη αυτονόμηση από τη λαϊκή θέληση. Η ανησυχία μας είναι εάν αυτή η τακτική της διόγκωσης των προβλημάτων της λαθρομετανάστευσης και της εγκατάστασης τούρκων στο νότο γίνεται με σκοπό την πρόκληση κοινωνικής ταραχής την οποία θα αξιοποιήσουν κατάλληλα οι κρατούντες για την επιβολή των ευρύτερων σχεδίων τους. Το κράτος έχει καθήκον με τις δυνάμεις ασφαλείας που διαθέτει, να σταματήσει άμεσα την επιδείνωση αυτών των προβλημάτων. Οφείλει να σταματήσει την εγκατάσταση τούρκων στο νότο και την διέλευση λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα. Τα μέτρα που μπορεί να πάρει είναι πάρα πολλά, όμως λείπει η πολιτική βούληση .
Καταγγέλλουμε το πολιτικό κατεστημένο  για μεθοδευμένη αλλαγή δεδομένων με στόχο ένα μικτό κράτος στο νότο και ένα κατεχόμενο στο βορρά. Αυτό το νέο δεδομένο θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σαν ένα στιλέτο στο λαιμό του λαού προκειμένου να αποδεχθεί τη σχεδιαζόμενη λύση–διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας .
Η αντιμετώπιση ατού του μεγάλου προβλήματος που συνιστά ακραία εθνική υποχώρηση πρέπει να γίνει με απολύτως έννομα και δημοκρατικά μέσα , με κεντρικό στόχο την αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης. Κάθε παρεκτροπή θα δυναμώσει το κατεστημένο και θα ενισχύσει τις δυνάμεις καταστολής εις βάρος της ελευθερίας του λόγου. Ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι εθνικές λαϊκές δυνάμεις είναι ο δρόμος της πολιτικής και της εκπροσώπησης τους στα όργανα εξουσίας. Το κατεστημένο θα επιχειρήσει τα πάντα για να μας φράξει αυτό το δρόμο ή για να αλλάξει την πορεία μας και τους στόχους μας. Δεν θα το πετύχει. Έχουν γνώσιν οι φύλακες .

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΔΗΚ κ. Λουκά Σταύρου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος"


-Ποια η πορεία σας κύριε Σταύρου μέχρι σήμερα στην πολιτική και πως ακολουθήσατε τον δρόμο του εθνικισμού;
Κατ’ αρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» που μου δίνει την ευκαιρία να μιλήσω για το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα και τον εθνικισμό εδώ στην Κύπρο.
Στην πολιτική μπήκα όταν ήμουν σε πολύ νεαρή ηλικία, τότε που ο αρχηγός της ΕΟΚΑ Γεώργιος Γρίβας Διγενής μετά την ανάκληση της μεραρχίας από την Κύπρο προσπάθησε να ανακόψει τα σχέδια του ενδοτισμού, με την δημιουργία της ΕΟΚΑ Β. Στο κάλεσμα του θρυλικού Διγενή εντάχθηκα στις γραμμές της νεολαίας της ΕΟΚΑ Β.
Μετά την εισβολή και την κατοχή της πατρίδος μας δεν σταμάτησε η προσωπική μου δράση εναντίον των αγγλοτούρκων με αποτέλεσμα να διωχθώ από το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου. Μετά από τις περιπέτειες αυτές , αναγκάστηκα να μεταβώ στην Ελλάδα όπου συνέχισα και εκεί την  δράση μου για τον εθνικισμό  μέχρι το 2008 που επαναπατρίστηκα στην Κύπρο. Κατά την παραμονή μου στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκα την κρίσιμη εκείνη περίοδο της μητσοτακικής υποχωρητικότητας στις τάξεις της Πολιτικής Άνοιξης .
Το 2009 έλαβα μέρος ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Μετά το πέρας των εκλογών προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός αυτόνομου εθνικιστικού κόμματος στην Κύπρο που να μην ελέγχεται και να μην καθοδηγείται από κανένα, παρά μόνο από τις μαχόμενες δυνάμεις των Κυπρίων αγωνιστών. Έτσι μαζί με άλλους συναγωνιστές, , δημιουργήσαμε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου προεδρεύω.
-Από το 1974 και έπειτα δεν δημιουργήθηκε κάποιο άλλο εθνικιστικό κόμμα στην Κύπρο που να δώσει συνέχεια στον ενωτικό αγώνα; Τι ακριβώς συνέβη;
Δυστυχώς μετά το 1974 δεν αναδείχθηκε εκείνη η ηγεσία που θα μπορούσε να συγκεντρώσει και οργανώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις του εθνικισμού και να αντισταθεί στην επίθεση που το πολιτικό κατεστημένο έκανε εναντίον της ενωτικής  παράταξης με απηνείς διωγμούς και φυλακίσεις. Υπήρχε τότε μια φλογερή νεολαία που αναζητούσε ηγεσία και που αφέθηκε στο τέλος να κατασπαραχθεί από το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο.
Η δική μας δράση εντάσσεται στα πλαίσια μιας πηγαίας νεολαιίστικης αντίδρασης στην τότε κατάσταση που έμεινε όμως χωρίς καθοδήγηση, χωρίς συνέχεια και χωρίς πολιτικό σκοπό. Όσοι από τους ηγέτες και ομαδάρχες της ενωτικής παράταξης δεν διώχθηκαν άμεσα από το κατεστημένο και δεν φυλακίστηκαν έτρεξαν να κρυφτούν κάτω από την ομπρέλα του Δημοκρατικού Συναγερμού αντί να σταθούν να πολεμήσουν και να υπερασπιστούν τα δίκαια του αγώνα τους.
Όσοι παρέμειναν πιστοί δέχθηκαν ένα ανελέητο πόλεμο από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Βέβαια ο σκοπός που υπηρετούσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός φαίνεται πιο ξεκάθαρος σήμερα. Έπρεπε κατ’ εντολή των άγγλων πατρώνων του πολιτικού κατεστημένου η ενωτική παράταξη να μείνει χωρίς φωνή, να δεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βαριές αλυσίδες και να φιμωθεί, ώστε ανενόχλητοι οι κρατούντες να προχωρήσουν στην πραγμάτωση των ανοσίων σχεδίων τους.
Έτσι φτάσαμε μέσα από αισχρές υποχωρήσεις στο σχέδιο Ανάν και εξακολουθούμε να σερνόμαστε στην κατρακύλα της ντροπής που θα οδηγήσει σε ένα κατάπτυστο πάρε-δώσε με τους τούρκους φονιάδες και κατακτητές της γης μας.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός διαδραμάτισε ένα σκοτεινό ρόλο ενάντια στην παράταξη μας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ. Εξαπάτησε τον Κυπριακό Ελληνισμό με το θέατρο των S300 για να προχωρήσει αργότερα η ηγεσία αυτού του κόμματος στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι πολλοί που ανήκαν κάποτε στην ενωτική παράταξη αλλοτριώθηκαν μέσα σε αυτό το κόμμα και κατάντησαν σήμερα να είναι τα φερέφωνα της υποχωρητικής πολιτικής των ηγετών τους.
Έτσι το μεγάλο εκείνο όνειρο της ενώσεως και εκείνος ο σκληρός και ανυποχώρητος αγώνας κατρακύλησε σε ένα άψυχο εθνικοφρονισμό που οι πατριδοκάπηλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού ανεμίζουν για σημαία τους προκειμένου να εγκλωβίσουν εθνικές λαϊκές δυνάμεις στο μαντρί τους.
-Τι νομίζεται ότι μπορεί να προσφέρει τώρα το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα;
Κατ’ αρχήν να πούμε ότι το ΕΔΗΚ δεν είναι ένα εθνικοφρονίστικο κόμμα ούτε αποτελεί παρακλάδι της δεξιάς. Συνδέεται με τον ενωτικό αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού και η ιδεολογία του προσδιορίζεται κυρίως από το όραμα μιας ενιαίας εθνικής κοινωνίας που δεν θα κατασπαράσσεται από την πάλη των τάξεων ούτε θα είναι έρμαιο των τραπεζών και της παρασιτικής πλουτοκρατίας. Πιστεύουμε ότι η ενωτική παράταξη δεν ανήκε ποτέ αποκλειστικά ούτε στην δεξιά ούτε στο κέντρο ούτε στην αριστερά, αλλά διαχέεται μέσα σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Υπάρχουν ενωτικοί από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε και να συνενώσουμε όλες αυτές τις διάσπαρτες δυνάμεις σε μια ενιαία θέληση κάτω από τα λάβαρα του εθνικισμού μας. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και στην ιστορία μας από τα διδάγματα της οποίας αναδύεται η ιδεολογία μας, οι αξίες και οι αρχές μας. Πιστεύουμε σε αυτή την φυλή, σε αυτή τη ράτσα, σε αυτό το αίμα που ζυμώνεται τόσους αιώνες με το χώμα της πατρίδος. Αυτές τις αξίες και αρχές υπερασπιζόμαστε.
Παράλληλα όμως διαπνεόμαστε από ένα πολιτικό και κοινωνικό όραμα που θα αναβαθμίζει τις λαϊκές δυνάμεις και θα παράγει μέσα από διαδικασίες λαϊκής αντιπροσώπευσης ένα κράτος λαϊκό, ένα κράτος που να είναι όργανο των παραγωγικών δυνάμεων ενάντια στην αυθαιρεσία της ολιγαρχίας του πλούτου, ντόπιου και ξένου. Ο δικός μας αγώνας του Δημοκρατικού Εθνικισμού δεν έχει να κάνει ούτε με δικτατορίες ούτε με ολοκληρωτισμούς ούτε με εξουσίες που τις επιβάλλουν ξένα κέντρα αποφάσεων. Υπέρτατη εξουσία θέλουμε να είναι ο εθνικώς προσδιορισμένος λαός, η εθνική λαϊκή κοινότητα. Για την πραγμάτωση αυτού του οράματος θεωρούμε αναγκαίο τον πόλεμο ενάντια στις ξενόφερτες και διαλυτικές ιδεολογίες του κομμουνισμού, σοσιαλισμού, του φιλελευθερισμού και όλων των άλλων διεθνιστικών μορφωμάτων. Μόνο ένας λαός ενωμένος, κάτω από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και του λαϊκού αυτεξούσιου θα μπορέσει να πάρει την γενναία απόφαση της απελευθέρωσης της γης του από τους κατακτητές. Ένας λαός που κατασπαράσσεται από την κοινωνική αδικία δεν μπορεί να σηκώσει στα χέρια του τα όπλα της ελευθερίας.
- Πώς βλέπετε τα πράγματα με την πολιτική Χριστόφια στο κυπριακό ;
Ο κύριος Χριστόφιας ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοι του από το 1960 . Είναι μέρος του πολιτικού κατεστημένου της Ζυρίχης που ως γνωστό ακολούθησε μια πορεία αντίθετη με την θέληση του αγωνιζόμενου ελληνισμού που ειχε ως σκοπό του την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα .Ο κ. Χριστόφιας είναι ο ηγέτης που δεν διστάζει να προσφέρει δώρα υποτέλειας στους τούρκους κατακτητές ‘όπως , παραμονή 50.000 εποίκων , εκ περιτροπής προεδρία , πολιτική ισότητα και σταθμισμένη ψήφο και άλλα πολλά . Αιτιολογεί βέβαια τις προσφορές του στους κατακτητές με την γνωστή Ακελική προπαγάνδα που συνοψίζεται στη φράση που επαναλαμβάνει ο ίδιος ο πρόεδρος : « εκάμαμε και θα πληρώσουμε» .Υιοθετεί έτσι την τουρκική προπαγάνδα που φέρει τους έλληνες της Κύπρου ως εγκληματήσαντες κατά των τουρκοκυπρίων το 1963-64 . Πελώριο ψέμα . Οι τουρκοκύπριοι προέβησαν τότε σε ένοπλη ανταρσία κατά των ελλήνων υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας και της εν Κύπρω εδρεύουσας τουρκικής στρατιωτικής δύναμης  (ΤΟΥΡΔΥΚ) .Δικαιολογεί επίσης τη τουρκική εισβολή του 1974 από τις ενέργειες της ΕΟΚΑ Β και από το πραξικόπημα .Και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα . Διότι τόσο η ΕΟΚΑ Β όσο και το πραξικόπημα δεν πείραξαν ούτε ένα τουρκοκύπριο .Ας ανοίξουν λοιπόν το φάκελο της Κύπρου αφού είναι τόσα χρόνια στην εξουσία για να φανερωθεί η αλήθεια της κυπριακής τραγωδίας .Η μυστική λύση που προετοιμάστηκε από τους εχθρούς του ελληνισμού και επεβλήθηκε με προδοτικές συναινέσεις , ώστε να γίνει δυνατή η συγκέντρωση των τουρκοκυπρίων σε μια ενιαία εδαφική ζώνη , αφού τα άλλα όλα είχαν ήδη συμφωνηθεί .Ο κ. Χριστόφιας αλλά και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο τόπο παρά μόνο ηττοπάθεια ,  οπισθοχώρηση , ενδοτικότητα και εθνική μειοδοσία. Και το λέω αυτό διότι πως θα χαρακτηριστούν κάποιες πράξεις που προκαλούν τη λογική και το εθνικό αίσθημα ; Για παράδειγμα , καταγγέλλουμε τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου αφενός και αφετέρου δεχόμαστε να λάβουν μέρος σε ένα δημοψήφισμα ως να ήσαν νόμιμοι πολίτες αυτού του κράτους . Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι ο Ταλάτ ή ο ¨Έρογλου εξελέγησαν με τη ψήφο των εποίκων και των ακολούθων του κατοχικού στρατού και εν τούτοις τους ονομάζουμε «τουρκοκύπριους ηγέτες». Ενδοτικοί πολιτικοί είναι φυσικό να χρησιμοποιούν ενδοτικές ορολογίες . Το πιο επικίνδυνο από όλα είναι να μην τεθεί ένα νέο σχέδιο σε διπλό δημοψήφισμα . Τούτο θα παγιώσει δύο εκλογικά σώματα και συνεπώς δύο λαούς , δύο κράτη . Ακόμα και το χειρότερο σύνταγμα αν παραχθεί από ένα εκλογικό σώμα με την αρχή της πλειοψηφίας από τους νόμιμους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας , θα μπορεί να βελτιωθεί στη πορεία , εάν όμως παραχθεί από δύο εκλογικά σώματα και με τη συμμετοχή των εποίκων τότε η Κύπρος παραδίδεται στη Τουρκία . Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Kόμμα θα παλέψει για να αποτρέψει το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων . Το καταγγέλλουμε από τώρα ως πράξη εσχάτης προδοσίας και θα απαιτήσουμε την εσχάτη των ποινών για τους υποστηρικτές μιας τέτοιας διαδικασίας .
-Ποιες είναι οι προτάσεις του κόμματος σας στο εθνικό θέμα της Κύπρου ;
Κατ’ αρχήν να πούμε ότι το κόμμα μας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις αρχές του 2011. Θέλουμε μέσα από αυτή τη συμμετοχή να υπερασπίσουμε πρώτα απ’ όλα την Κυπριακή Δημοκρατία και να αποτρέψουμε την διάλυση ή μετεξέλιξη της σε ένα συνεταιριστικό κράτος με τους τούρκους. Να έρθουμε σε άμεση επαφή με τον λαό και να καταγγείλουμε ευθέως τα όσα εις βάρος του τεκταίνονται, αλλά και να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι η πολιτική της ηττοπάθειας που ασκήθηκε για τόσα χρόνια δεν πέτυχε του σκοπού της να οδηγήσει στον θάνατο την ψυχή του Κυπριακού Ελληνισμού. Να δείξουμε προς όλους ότι σήμερα στη σκλαβωμένη Κύπρο αναδύεται ένας φλογερός εθνικισμός που διεκδικεί τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού.
Έχουμε να προτείνουμε στο εκλογικό σώμα ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα που αφορά όχι μόνο το εθνικό θέμα αλλά και την οικονομία και την κοινωνία. Αναφορικά με το εθνικό θέμα απαιτούμε αλλαγή στρατηγικής με στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου από τους κατακτητές της. Δεν σεβόμαστε καμία συμφωνία, συνθήκη ή πρόταση που παραχωρεί έστω και μια χούφτα χώμα στους κατακτητές. Εκτός από τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε στην Ευρώπη και διεθνώς για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επέκταση της νομιμότητας της στο κατεχόμενο τμήμα της, απαιτούμε άμεσα την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό Ελλάδος-Κύπρου. Υποστηρίζουμε την ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και γενικά την συμπόρευση της Κύπρου με της αμυντικές επιλογές της Ευρώπης.
Ζητούμε να κλείσουν τα οδοφράγματα και να σταματήσει η ροή και εγκατάσταση τουρκοκυπρίων στην ελεύθερη Κύπρο με δική μας επιχορήγηση. Ας σημειωθεί ότι η πράξη αυτή τείνει να δημιουργήσει νέα εκβιαστικά δεδομένα μεικτού κράτους στον νότο και τουρκικού στο βορρά. Σε μια τέτοια κατάσταση η ανεξέλεγκτη είσοδος και εγκατάσταση μεταναστών από τρίτες χώρες που διέρχονται μέσω των κατεχομένων , αυξάνει τον κίνδυνο διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας με τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούν. Η ροή μεταναστών είναι άλλος ένας λόγος που ζητούμε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και τον αυστηρότερο έλεγχο στη γραμμή αντιπαράθεσης με την κατοχή .Απαιτούμε επίσης την άμεση εκδίωξη των λαθρομεταναστών .
Ζητούμε την επιστράτευση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την άμυνα ως επίσης και την ειδική φορολόγηση των τραπεζών και των παρασιτικών εισοδημάτων για τον σκοπό αυτό.
Θεωρούμε επίσης τα μέτρα που αποσκοπούν στην εθνικοκοινωνική συνοχή και την οικονομική στήριξη των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων ως μέτρα αναγκαία προς ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ;


Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε σε χθεσινή συνέντευξη του τον πρόεδρο Χριστόφια ότι δεν έχει ως προτεραιότητα του τη λύση του κυπριακού αλλά την διατήρηση καλών σχέσεων με το κόμμα της συμπολίτευσης δηλαδή το ΔΗΚΟ . Ως εκ τούτου ο πρόεδρος δεν τολμά να αποκαλύψει τις συγκλήσεις που έγιναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φοβούμενος τις αντιδράσεις των συμπολιτευομένων . Αυτά είπε εν περιλήψει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού .Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή τη δήλωση είναι :
πρώτο . Σε ποιες συγκλήσεις αναφέρεται τις οποίες προφανώς γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης από «δικές του» πηγές και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ;
Δεύτερο : Εάν γνωρίζει τέτοιες συγκλήσεις που αποκρύπτονται από τον πρόεδρο τότε γιατί δεν τις αποκαλύπτει ο ίδιος στο λαό ;
Τρίτο : Στέλλει με αυτό τον τρόπο το μήνυμα στη κοινωνία μιας ανοικτής υποστήριξης του προέδρου από τον ΔΗΣΥ σε περίπτωση ρήξης με το ΔΗΚΟ , στο όνομα της λύσης του κυπριακού  ;
Το συμπέρασμα είναι ότι ο λαός διατελεί σε πλήρη άγνοια των διαμειβομένων στο τραπέζι των συνομιλιών . Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμφωνήθηκε , τι κατατέθηκε και τι σχεδιάζεται . Σκοπεύουν να δώσουν ένα σχέδιο στο λαό τρεις μέρες πριν το προδοτικό διπλό δημοψήφισμα που θα επιτρέπει και στους έποικους να ψηφίσουν και θα έχουν την απαίτηση μέσα σε αυτό το διάστημα να το μελετήσει ο λαός και να αποφασίσει . Είναι φανερό ότι δεν θέλουν να δώσουν χρόνο στους διαφωνούντες να αναπτύξουν τις θέσεις και αντιθέσεις των .
Περιμένουμε από τον κ. Αναστασιάδη ή έστω από τους επαγγελματίες πατριώτες που τον περιστοιχίζουν να μας πει τι ακριβώς γνωρίζει , να μας αποκαλύψει τις μυστικές συγκλήσεις του κ. Χριστόφια στις συνομιλίες με τον εκπρόσωπο των κατοχικών δυνάμεων κ, Ταλλάτ ή αν εννοεί κάποιες άλλες συγκλήσεις που συντελέσθηκαν στα ενδότερα δωμάτια της διπλωματίας και της ενδοτικής πολιτικής .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ευελπιστεί να εκφράσει πολιτικά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα , την ενωτική παράταξη αποδεσμεύοντας την ταυτόχρονα από τους κομματικούς μηχανισμούς του ενδοτικού κατεστημένου .
Θεωρούμε πως η ενωτική παράταξη εκτείνεται σε όλο το υπάρχον πολιτικό φάσμα , ευρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό , από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά . Τούτο οφείλεται στο γεγονός πως το όραμα της ενώσεως δεν ήταν όραμα ταξικό ή φατριαστικό αλλά όραμα λαϊκό που αναδύθηκε μέσα από την εθνική ελληνική συνείδηση που είχε ο λαός στο σύνολο του . Η ανάπτυξη στο τόπο των ξενοκίνητων κομμάτων και ιδεολογημάτων και η ταξική σύγκρουση δεξιάς και αριστεράς , σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στον εργαζόμενο λαό και την πλουτοκρατία , είχε σαν αποτέλεσμα την άμβλυνση της εθνικής συνείδησης του λαού. Το μαρξιστικής ιδεολογίας κόμμα της αριστεράς κτύπησε την εθνική συνείδηση του λαού κατευθυνόμενο από την πολιτική των τότε πανίσχυρων σοβιετικών . Από την άλλη όμως , τα πολιτικά κόμματα της πλουτοκρατίας κατάπρόδωσαν το ενωτικό κίνημα , εξαπάτησαν το αίσθημα του λαού με κούφια λόγια και συνθήματα την ώρα που στη πράξη στήριζαν την ιδέα μιας κλειστής, ελεγχόμενης μονοπωλιακά, κυπριακής αγοράς. Ο σκοπός της ενώσεως ήταν για τους πλουτοκράτες αφέντες της τοπικής αγοράς ένας εφιάλτης . Γι’ αυτό προσέδεσαν τα συμφέροντα τους με την αγγλική πολιτική και τους σχεδιασμούς της . Κοντά σε αυτούς στάθηκε και η εκκλησία ως μια τεράστια οικονομική δύναμη του τόπου που για την επαύξηση του πλούτου της  επέλεξε τη προδοσία της Ζυρίχης .
Η κατοχή της Κύπρου από τους τούρκους εισβολείς και τους τουρκοκύπριους συνεργούς τους ,ως και η κατακτητική παραμονή της Αγγλίας στο νησί, υπήρξε το αποτέλεσμα της προδοσίας του εθνικού αισθήματος και των εθνικών πόθων του λαού και στη συνέχεια ο στραγγαλισμός της οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής του ανέλιξης.
Η σωτηρία της πατρίδος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά αλλά να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα επαν-εθνικοποίησης του λαού και αφύπνισης των δυνάμεων του, με το όραμα μιας Κύπρου ελεύθερης, Ελληνικής, δημοκρατικής, που θα επαναφέρει στην ιστορία της ως μείζον υποκείμενο δράσης τον ενωμένο λαό, πέρα από τις διαιρέσεις της αριστεράς και δεξιάς και των συμφερόντων που οι δύο αυτοί μηχανισμοί υπηρετούν.
Στην έκκληση του πολιτικού κατεστημένου για «ενότητα» των πολιτικών μηχανισμών τους, αντιτάσσουμε την ενότητα της λαϊκής βάσης, με το όραμα της εθνικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.  Αυτή η ενότητα που κάποτε υπήρξε σε αυτό τον τόπο και έγραψε σελίδες ένδοξων αγώνων, θα ξανάρθει για να ορθώσει πάνω από τα συντρίμμια του ενδοτισμού και της κατοχής το λαϊκό εθνικό κράτος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας αναφορικά με το Κυπριακό κατέστη εδώ και καιρό η λεγόμενη «άρση της απομόνωσης των τουρκοκυπρίων» που σημαίνει, κατά τον κ. Νταβούτογλου, το απευθείας εμπόριο με την Ε.Ε. και το άνοιγμα των λιμανιών της κατεχόμενης Αμμοχώστου και Κερύνειας ως και του αεροδρομίου του Ερκάν στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Αυτή είναι η κατάληξη της ενδοτικής πολιτικής των κρατούντων. Πέτυχαν μέσα από τους άθλιους χειρισμούς του εθνικού μας προβλήματος, να μετατρέψουν τους κατακτητές, φονιάδες και άρπαγες της γης μας, σε αδικούμενους. Πέτυχαν να μετατρέψουν την Τουρκία από κατηγορούμενο σε κατήγορο που αρνείται την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία είναι ένα ισότιμο και πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι οι τούρκοι παρουσιάζουν το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, που είναι ταυτόχρονα και ένα κατεχόμενο τμήμα της Ευρώπης, ως ένα τμήμα αδικημένο και απομονωμένο. Η πραγματικότητα της κατοχής ξεχάστηκε από δική μας υπαιτιότητα.


Πως θα απαιτήσουμε εμείς από την Ευρώπη να σεβαστεί και να επιβάλει το δίκαιο όταν εμείς οι ίδιοι παραμορφώνουμε την ιστορική πραγματικότητα, απαλλάσσουμε την Τουρκία από το έγκλημα της εισβολής και εμφανίζουμε το Κυπριακό πρόβλημα σαν μια απλή παρεξήγηση μεταξύ δύο κοινοτήτων; Η απάντηση δόθηκε ήδη στο ΕΔΑΔ για να αποκαλύψει τα δικά μας λάθη. Η απάντηση δίδεται αυτήν την περίοδο μέσα από την προσπάθεια ορισμένων κύκλων να επιβάλλουν το απευθείας εμπόριο Ε.Ε.–κατεχομένων. Η ήττα στο διπλωματικό πεδίο εγκυμονεί δραματικές εξελίξεις. Υπέρτατος κίνδυνος είναι τούτες τις ώρες η αθεράπευτη υποχωρητικότητα του διεφθαρμένου και αντεθνικού πολιτικού κατεστημένου. Μοναδική σωτηρία είναι να τους φράξουμε τον δρόμο και να δώσουμε μια νέα κατεύθυνση και μια νέα στρατηγική στο εθνικό μας ζήτημα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση Χριστόφια προβαίνει σε σποραδικές ανακοινώσεις μέτρων που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Προφανώς η τακτική αυτή αποσκοπεί στην σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων από την κοινωνία. Ακούστηκαν κάποιες προτάσεις για περικοπή διαφόρων επιδομάτων προς κοινωνικές ομάδες που ανήκουν κυρίως στα λαϊκά στρώματα.
Η δική μας θέση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι ότι πρέπει να προστατευτούν οι παραγωγικές δυνάμεις και να χτυπηθούν οι παρασιτικές. Κάθε κίνηση που θα πλήξει τις παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να τραφεί ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας θα επιτείνει το πρόβλημα αντί να το περιορίσει. Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν εις βάρος του λαού έχοντας την στήριξη του πολιτικού κατεστημένου και όλων των κυβερνήσεων του.


Να πληρώσουν οι τράπεζες, να επιστραφούν οι περιουσίες των πολιτών που κλάπηκαν μέσα από τα τεχνάσματα του χρηματιστηρίου.
Να χτυπηθούν όσοι ζουν από παρασιτικά επαγγέλματα όπως ενοικιαστές, αργόμισθοι του δημοσίου τομέα και διάφοροι που επιδοτούνται για να παράγουν τάχα πολιτισμό.
Να κοπούν όλα τα επιδόματα προς τους τουρκοκύπριους και τους μετανάστες.
Να πληρώσει τα χρέη της η εκκλησία προς το δημόσιο και να κοπούν οι μισθοί προς τους ιερωμένους. Δεν είναι δυνατόν να απομυζούν, τα στελέχη της εκκλησίας, τους φόρους του λαού την ώρα που ανεγείρονται εις όλη την επικράτεια πολυτελείς και υπερφίαλοι ναοί που δεν θυμίζουν καθόλου ότι η πατρίδα μας είναι σκλαβωμένη. Αυτή η βυζαντινή αλαζονεία που τρέφεται από τον μόχθο του λαού πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Να γνωστοποιηθεί στον λαό, από μέρους της κυβερνήσεως, ποια είναι τα 120.000 άτομα που παίρνουν επιδόματα από το κράτος, ώστε με αυστηρά κριτήρια να επαναπροσδιοριστεί ο όγκος των κοινωνικών επιδομάτων.
Περιμένουμε να δούμε μια στροφή του κεφαλαίου σε παραγωγικές επιχειρήσεις και να σταματήσει επιτέλους το όργιο της ανοικοδόμησης και του ξεπουλήματος της γης μας στους ξένους που κατάντησε να είναι ο κεντρικός άξονας της οικονομίας μας. Τομείς όπως είναι η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση έχουν εγκαταλειφθεί από κάθε κεφαλαιακή υποστήριξη. Τούτο οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός της μετατροπής των συνεργατικών τραπεζών σε ληστρικές, τοκογλυφικές τράπεζες.
Η αυθαιρεσία του συσσωρευμένου κεφαλαίου και η τάση του προς επενδύσεις στο εξωτερικό, θα γονατίσουν κυριολεκτικά την οικονομία μας και θα βυθίσουν τον λαό αργά ή γρήγορα στην φτώχεια.
Η εθνικιστική οικονομία που στηρίζεται στο δόγμα της ανακύκλησης του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο, μέσα από ένα κράτος που στηρίζει την εθνική παραγωγή, είναι η μοναδική πρόταση εξόδου από την κρίση. Δεν αναμένουμε από τον κύριο Χριστόφια και την κυβέρνηση του να εφαρμόσει το πρόγραμμα μας. Οι επιλογές της σοσιαλδημοκρατίας τους είναι προβλέψιμες και αναποτελεσματικές. Θα χτυπήσουν το παραγωγικό κεφάλαιο αυτού του τόπου ενώ θα αφήσουν άθικτο το ληστρικό τραπεζικό κεφάλαιο και ελεύθερο να κινείται όπως αυτό θέλει είτε εντός είτε εκτός του εθνικού χώρου. Θα συνεχίσουν επίσης να τρέφουν από τα σπλάχνα του λαού τον μινώταυρο του δημόσιου τομέα.
Οι ιδεολογίες του ψυχρού πολέμου δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην κοινωνία παρά μόνο να συσσωρεύουν δεινά. Ο εθνικισμός ανυψώνεται σήμερα ως η μοναδική δύναμη ελπίδας και προόδου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Για την αντιμετώπιση της κατοχής της πατρίδος μας πρέπει πρωτίστως να θεραπεύσουμε δύο ασθένειες του εσωτερικού μας μετώπου. Η πρώτη είναι ο ενδοτισμός και η δεύτερη η ηττοπάθεια.
Ο ενδοτισμός είναι πολιτική κατεύθυνση που χαράχτηκε χρονικά από το 1960 και θεμελιώθηκε πάνω στην συναίνεση στην πολιτική που επέβαλλε η Αγγλία στον τόπο. Οι δυνάμεις αυτές της συναίνεσης ήταν πρώτα η εθναρχεύουσα εκκλησία και συνακόλουθα μια αναδυόμενη πλουτοκρατική τάξη. Στην πορεία προσεδέθησαν στο άρμα αυτής της ενδοτικής πολιτικής και οι κομμουνιστές της Κύπρου καθ’ υπαγόρευση της τότε Σοβιετικής ηγεσίας. Εκείνο που είχε να αντιμετωπίσει το ενδοτικό συνοθύλευμα πλουτοκρατών, κομμουνιστών και πολιτικών ήταν ο πόθος του λαού για ελευθερία και ένωση με την Ελλάδα. Το ενδοτικό κατεστημένο βρήκε τον τρόπο να υπερπηδήσει αυτό το εμπόδιο με την πολιτική του λεγόμενου εφικτού, η οποία δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μασκάρεμα του ενδοτισμού και της μειοδοσίας με ένα στομφώδη πατριωτισμό. Έτσι πέτυχαν να εγκλωβίσουν το λαϊκό αίσθημα στις ενδοτικές επιλογές τους. Αξίζει να μελετηθεί αυτή η περίοδος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο έντεχνη εξαπάτηση στην ιστορία μας. Σε αυτήν την περίοδο παρήχθησαν πολιτικοί που εφάρμοσαν στην εντέλεια αυτή την τακτική της πολιτικής εξαπάτησης του λαού.


Ας σημειωθεί βέβαια ότι η εγκατάλειψη της γραμμής της ενώσεως χάριν της ανεξαρτησίας κατέστη ανέφικτη από την στιγμή που εκδιώχθηκε από την Κύπρο η Ελληνική μεραρχία και αφέθηκε η Κύπρος ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των αγγλοτούρκων. Πραγματική ανεξαρτησία θα είχε η Κύπρος και θα έχει στο μέλλον με την παρουσία ισχυρού Ελληνικού στρατού. Αυτό είναι το δίδαγμα όλης της περιπέτειας που μας έριξαν οι πολιτικάντηδες.
Η ηττοπάθεια είναι απότοκος της γραμμής του ενδοτισμού, των λανθασμένων χειρισμών και των ανθελληνικών επιλογών των κρατούντων. Μια αίσθηση αδυναμίας επιβολής της θέλησης του κυπριακού ελληνισμού, αίσθηση που καλλιεργήθηκε και αυτή από το κατεστημένο, άλλοτε με την αποχώρηση της μεραρχίας που επέφερε την ανισορροπία δυνάμεων και την πραγματοποίηση της τουρκικής εισβολής, άλλοτε με το φιάσκο των S300 και άλλοτε με την εγκατάλειψη του ενιαίου αμυντικού δόγματος, βύθισαν τον λαό στην ηττοπάθεια και την παθητική κατάσταση αποδοχής κάθε υποχώρησης και εξευτελισμού.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα μέσα από την άμεση επαφή του με τον λαό διαπίστωσε ότι η ηττοπάθεια ασκείται αδιάκοπα μέσα από τους μηχανισμούς των κομμάτων του ενδοτισμού. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το ΑΚΕΛ αλλά και το ΔΗΚΟ πρωτοστατούν σε αυτή την εκστρατεία καταρράκωσης του εθνικού σθένους. Συναντούμε παντού τα στελέχη αυτών των κομμάτων να σπέρνουν την προπαγάνδα της ταπείνωσης και της υποχώρησης ενώ από τα επίσημα όργανα αυτών των κομμάτων παρουσιάζεται μια αγγλόδουλη φιλοσοφία αντιμετώπισης του Κυπριακού προβλήματος. Ξανατονίζουμε πως η ηττοπάθεια δεν είναι ένα συνειρμικό επακόλουθο της ανικανότητας των κρατούντων αλλά μια στοχευμένη προσπάθεια των πληρωμένων οργάνων του κομματικού κατεστημένου.
Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με συνεχή άσκηση αντι-προπαγάνδας, με αδιάκοπη επαφή των στελεχών μας με τον λαό και παρουσίαση του εθνικιστικού μας προγράμματος και του οράματος της απελευθέρωσης. Βήμα προς βήμα θα ανατρέψουμε την εξουσία του κατεστημένου στην λαϊκή συνείδηση και θα σπείρουμε ξανά την ελπίδα και την βεβαιότητα της νίκης, μέσα από την ορθή πολιτική πλοήγηση. Έτσι χτυπούμε ταυτόχρονα τις πολιτικές θέσεις του ενδοτισμού και την κατάσταση της ηττοπάθειας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ

Σήμερα θυμούνται οι έλληνες την γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους. Στην ουσία όμως τα δύο κράτη του ελληνισμού δεν κάνουν τίποτα για αυτό το μεγάλο εθνικό ζήτημα . Η μνήμη της γενοκτονίας θα έπρεπε να καίει ως άσβεστη φλόγα στα σχολεία μας . Να διδάσκεται η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και πάνω σε αυτή τη γνώση να θεμελιωθεί το αίτημα και το όραμα των πανελλήνων για επιστροφή στα σκλαβωμένα χώματα του Πόντου. Παράλληλα θα έπρεπε να γίνει μια διεθνής εκστρατεία διαφώτισης για την γενοκτονία των Ποντίων. Το άλλο βήμα είναι να τεθεί επίσημα σε όλα τα διεθνή όργανα, το αίτημα επιστροφής των Ποντίων στη γη τους και στις περιουσίες των που τις άρπαξαν οι τούρκοι. Αντί αυτών όμως, οι κρατούντες τηρούν σιγή για να μη χαλάσουν την «ελληνοτουρκική φιλία» και συναινούν στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποβοηθώντας στο κουκούλωμα των εγκλημάτων της εις βάρος του ελληνισμού .


Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως τα μεγάλα εθνικά προβλήματα δεν μπορούν να αφήνονται στις ευμετάβολες επιλογές των κομματικών εξουσιών Ελλάδος και Κύπρου . Είναι επιβεβλημένη η σύσταση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ το οποίο θα αποτελούν αντιπρόσωποι από τα δύο κράτη του ελληνισμού , αντιπρόσωποι από τον σκλαβωμένο ελληνισμό καθώς και από τις μεγάλες κοινότητες του απόδημου ελληνισμού.
Προς τη κατεύθυνση αυτή προτάσσουμε το αίτημα του κοινού στρατού Ελλάδος – Κύπρου ευελπιστώντας πως αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς την θέσμιση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ.
Πανελλήνιοι θεσμοί και κοινή δράση θα ενώσουν ολόκληρο τον Ελληνισμό και θα αναβιώσουν στην ψυχή του το ύπατο όραμα μιας μεγάλης και αυτοκρατορικής Ελλάδος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

«ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ» Η ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ

Το πολιτικό κατεστημένο χρησιμοποιεί τον όρο «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» στη προσπάθεια του να θολώσει τα νερά , να αλλοιώσει την πραγματικότητα , να επιφέρει σύγχυση και να επιβάλει στο τέλος τα δικά του σχέδια και οράματα. Η πατρίδα δεν είναι μοιρασμένη ή διαχωρισμένη από άγνωστες αιτίες . Η πατρίδα είναι κατεχόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής του 1974 .Οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής επέβαλαν μια κατάσταση εδαφικού διαχωρισμού αποτρέποντας στη Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει την εξουσία της στο υπό κατοχή ευρισκόμενο τμήμα της . Στη κατάσταση της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό προσετέθη το έγκλημα του μαζικού εποικισμού και της ανακήρυξης παράνομου κράτους.
Η θεραπεία αυτής της κατάστασης, της κατοχής, του εποικισμού, και του παράνομου κρατικού μορφώματος, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να περιγραφεί με τον όρο «επανένωση της πατρίδας». Οι όροι που πρέπει να χρησιμοποιούνται και να συνάδουν με τις δέουσες ενέργειες αποκατάστασης του δικαίου είναι: ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ, ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.


Δυστυχώς όμως οι όροι αυτοί δεν συνάδουν με την πολιτική της υποχώρησης και της αποδοχής των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής .Ενώ ο όρος «επανένωση» εκφράζει την μακρά πολιτική του ενδοτισμού και της εθνικής μειοδοσίας .Υπονοεί παράδοση ενιαίας εδαφικής ζώνης στους τούρκους , αποδοχή τουρκικής διοίκησης στην εν λόγω εδαφική ζώνη , ανακήρυξη της ζώνης αυτής σε συνιστώσα μονάδα ή πολιτεία ενός ομόσπονδου μορφώματος το οποίο θα είναι απλό εποικοδόμημα των πρωταρχικών μονάδων Αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική θα κατρακυλούμε στο πάτο της υποχώρησης όπου βρίσκεται σήμερα το πολιτικό κατεστημένο με πρωτεργάτη του τον κ. Χριστόφια και τις γνωστές υπεπροσφορές του στους τούρκους κατακτητές .Την παραμονή 50.000 εποίκων, την σταθμισμένη ψήφο, την αποστρατικοποίηση αφενός και παραμονή των αγγλικών βάσεων αφετέρου, την εκ περιτροπής προεδρία, την πολιτική ισότητα του 18% με το 82%, τους μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων.
Ο όρος ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ εκφράζει την πολιτική ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ του κατεστημένου που θα καταλήξει στην ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ .
Η πραγματικότητα της κατοχής δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές υποχώρησης και συμβιβασμούς αλλά με ανυποχώρητο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Η ένταξη της Κύπρου το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σήμανε την αφετηρία αλλαγής των γεωπολιτικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνεται προς Β. Αφρική και Μέση Ανατολή .Έγκριτοι αναλυτές των γεωπολιτικών εξελίξεων επιβεβαιώνουν το γεγονός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του χώρου της Κύπρου ως προς την εξακτίνωση της Ευρωπαϊκής βούλησης δια της Κύπρου στις γειτνιάζουσες περιοχές .
Τα πλεονεκτήματα αυτής της γεωπολιτικής αλλαγής θα διαφανούν πλήρως με την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Η συνθήκη της Λισσαβόνας αναφέρει ρητά την πρόνοια στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών–μελών για αναβάθμιση των εθνικών αμυντικών δυνατοτήτων ξεχωριστά αλλά και της Ευρωπαϊκής άμυνας ως συνόλου .


Από την εξέλιξη αυτή πλήττονται άμεσα τα συμφέροντα της Αγγλίας με τις βάσεις που διατηρεί στη Κύπρο , τις οποίες «εξασφάλισε» μέσα από τη συνθήκη της Ζυρίχης που αποτελούσε παράταση της αποικιοκρατίας με άλλη μορφή . Πλήττονται επίσης και τα συμφέροντα της Τουρκίας διότι δυνητικά θα ανατραπούν τα κατακτητικά σχέδια της αφού θα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας που για πρώτη φορά στην ιστορία μας συμπίπτει με το συμφέρον της Ευρώπης .Το Ισραήλ προσέτι θα χάσει τις υπηρεσίες που απολαμβάνει από την παραμονή των αγγλικών βάσεων στο νησί .
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι τρεις δυνάμεις , της Αγγλίας , της Τουρκίας και του Ισραήλ προσπαθούν να προλάβουν τον χρόνο , να προλάβουν τις εξελίξεις και να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία τους στο νησί μέσω μιας «λύσης του κυπριακού» .
Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν η Κύπρος επιμείνει στη διεκδίκηση των δικαίων της ο χρόνος μετρά υπέρ της και εναντίον εκείνων που την επιβουλεύονται .
Αυτός είναι και ο λόγος που πιέζουν με χίλιους τρόπους την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στη «λύση του προβλήματος»
Σε αυτή τους τη προσπάθεια βρίσκουν σύμμαχο και συνοδοιπόρο τους , το πολιτικό κατεστημένο του τόπου με προπομπό το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση Χριστόφια .
Αυτό το αγγλόδουλο κατεστημένο εξυπηρετεί τις αγγλο-τουρκο-σιωνιστικές δυνάμεις με την άρνηση του να συνταχθεί στο αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. που θα σήμαινε άμεση ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την ειρήνη και με την κατάθεση στο τραπέζι των συνομιλιών την καταστροφική πρόταση της αποστρατικοποίησης .Το ΑΚΕΛ πρωτοστατεί σε αυτές τις θέσεις ενώ ο ΔΗΣΥ συναινεί στις εσπευσμένες και ταχύρυθμες διαδικασίες λύσης στα πλαίσια μάλιστα διεθνούς ή διευρυμένης διάσκεψης όπως την ονομάζουν . Το κοινό ανακοινωθέν του εθνικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2009 φέρει και τα άλλα κόμματα της κυπριακής βουλής να συμφωνούν επισήμως με την γραμμή της αποστρατικοποίησης
Η μαύρη προπαγάνδα του πολιτικού κατεστημένου οργιάζει επίσης στα λαϊκά στρώματα με επίκεντρο την εγκατάλειψη της Κύπρου από την Ελλάδα ειδικά υπό την οικονομική κρίση στην οποία περιέπεσε .Αυτό το αντεθνικό ψέμα το βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας στις διαφωτιστικές εξορμήσεις μας προς το λαό .Είναι ένα ψέμα που ισοπεδώνει κυριολεκτικά το σθένος του λαού μας και τον καθιστά ανίκανο να αντισταθεί στην υποχώρηση των κρατούντων. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος «Σημερινή» στις 4-5-2010 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Ε. Βενιζέλος «ζήτησε αναβάθμιση του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδος ώστε η Ελληνική Αεροπορία και το Ελληνικό Ναυτικό να μπορούν να ενεργούν στην περιοχή της Κύπρου με τις ευλογίες της Ε.Ε.» Δυστυχώς όμως , το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ακολουθεί άλλη γραμμή.
Το συμπέρασμα είναι ένα : Με στρατηγική διεκδίκησης του δικαίου μας , με ευθυγράμμιση με το αμυντικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. , με αναβάθμιση της άμυνας μας με την Ελλάδα , ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας.
Να κατατεθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη ολοκληρωμένη εθνική διεκδικητική πρόταση και να σταματήσει άμεσα κάθε υποχώρηση . Μέσα από αυτό το δρόμο είμαστε βέβαιοι πως η πατρίδα μας θα νικήσει.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Δυσοίωνες προοπτικές διαγράφονται αναφορικά με το Κυπριακό από την συσσώρευση πολλών αρνητικών δεδομένων. Μερικά από αυτά τα δεδομένα είναι τα εξής:
1. Οι πιέσεις που ασκούνται από την Αγγλία για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατεχομένων.
2. Παρατηρείται μια προσπάθεια υπέρβασης των λεγομένων διακοινοτικών συνομιλιών και αναζήτησης ή επιβολής λύσης στα πλαίσια Διεθνούς Διάσκεψης.
3. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η πρόσφατη συμφωνία-εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από την Τουρκία.
4. Η προσπάθεια αφοπλισμού του Αιγαίου και μετατροπή του σε γκρίζα ζώνη.
5. Η καταφυγή ελληνοκυπρίων στα όργανα της κατοχής και η εκχώρηση της πατρώας γης στους Τούρκους κατακτητές. Γεγονός που προκάλεσε την αρνητική απόφαση του ΕΔΑΔ.
6. Η οικονομική στήριξη των κατεχομένων από τους ελληνοκύπριους με τις συχνές επισκέψεις στα κατεχόμενα και την χρησιμοποίηση ακόμα και του αεροδρομίου της Τύμπου για ταξίδια στην Τουρκία.
7. Η συσσώρευση χιλιάδων λαθρομεταναστών μέσω των κατεχομένων στην ελεύθερη Κύπρο.


Εξ αυτών φαίνεται ξεκάθαρα ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Το αίτημα των εθνικιστών για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων ως και αυξημένο στρατιωτικό έλεγχο στην περιοχή των Αγγλικών βάσεων Δεκέλειας όπου αποτελεί πύλη εισόδου τούρκων και λαθρομεταναστών θα είναι ένα σωτήριο μέτρο για την Κύπρο. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι πολιτικοί που αποδέχτηκαν ευθύς εξ αρχής το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που ισοδυναμούσε με άρση της εμπολέμου καταστάσεως και έμμεση αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής. Οι ίδιοι αυτοί ηγέτες που απεδέχθησαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων απεδέχθησαν ενσυνειδήτως στην συνέχεια την συμμετοχή των χιλιάδων εποίκων στο δημοψήφισμα του 2004. Η ευθύνη βέβαια βαραίνει όλο το πολιτικό κατεστημένο αλλά κυρίως τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο. Είναι η γνωστή τακτική του Ζυριχικού κατεστημένου να εισάγει την προδοσία με πατριωτικό περιτύλιγμα.
Αναφορικά με τις ασκούμενες πιέσεις για διεθνή διάσκεψη αλλά και για άνοιγμα απευθείας εμπορίου Ε.Ε.–κατεχομένων ευθύνεται επίσης το σάπιο πολιτικό κατεστημένο του τόπου που δεν έθεσε ξεκάθαρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής λύσης και που δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να καταγγείλει τα σημεία εκείνα του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που αντιβαίνουν στο νόημα ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου κράτους, ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ευθύνονται επίσης οι εδώ κρατούντες αλλά και οι εν Ελλάδι, διότι άφησαν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου να παραλύσει αντί να το ενισχύσουν και να το δυναμώσουν.
Ευθύνονται επίσης για την υποβάθμιση του Κυπριακού προβλήματος από πρόβλημα εισβολή και κατοχής σε διακοινοτική «παρεξήγηση». Δεν τόλμησαν επίσης να καταγγείλουν την συμμετοχή της αποσχισθείσας τουρκοκυπριακής μειονότητας στο έγκλημα της αρπαγής της Κύπρου. Άντ’ αυτού έσφιγγαν τα χέρια των φονιάδων και διακήρυτταν όρκους φιλίας και συνεργασίας.
Συμπεραίνεται πως η κύρια αιτία της ζοφερής καταστάσεως που επικρατεί είναι το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο. Μια καινούργια στρατηγική διεκδίκησης και αγώνα θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα και να χαράξει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Αυτή τη νέα στρατηγική θέτει το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζοντας τις σκέψεις και τους πόθους των ανυποχώρητων Ελλήνων της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΡΥΜΟΥΛΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα πλαίσια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα αναγγέλθηκε συνεργασία σε όλα τα οικονομικά πεδία με την Τουρκία από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.
Στη κατάσταση της διάλυσης που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία, η οικονομική συμπόρευση με την Τουρκία στην ουσία αποτελεί ρυμούλκηση της εθνικής οικονομίας και άμεση εξάρτηση που θα έχει τραγικά αποτελέσματα και στα εθνικά θέματα .
Όλα δείχνουν πως πίσω από τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου βρίσκεται η πλουτοκρατία και οι τράπεζες που αφού κατασπάραξαν την οικονομία της Ελλάδος επιχειρούν, μέσα από την εξάρτηση της χώρας, επενδυτικά ανοίγματα μακράν του ελληνικού χώρου. Ανήγγειλαν μάλιστα τέτοια ανοίγματα προς χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Κεντρικής Αφρικής, μέσα από μεικτές ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις.. Άλλη μια απόδειξη πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα . Πατρίδα του είναι το κέρδος αδιαφορώντας αν αφήνει πίσω του ερειπωμένες πατρίδες. Σήμερα που έπρεπε να επενδυθούν ,όσο ποτέ άλλοτε, κεφάλαια στον Ελληνικό χώρο ξαφνικά το κεφάλαιο αναζητά παρθένες αγορές και εγκαταλείπει την Ελλάδα.


Διαπιστώνεται πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ανίσχυρη να επιβάλει το μεγάλο ζητούμενο των καιρών , την παραγωγική ανακύκληση του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο. Μοναδική σωτηρία της Ελλάδος είναι η στήριξη με κάθε μέσον της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αντί αυτού, επέβαλλαν μέτρα που πλήττουν άμεσα την παραγωγή, τα οποία μέτρα συμπληρώνονται με την οικονομική εξάρτηση της χώρας από την Τουρκία.
Όλα αυτά γίνονται σαν να μην υπάρχει κανένα Ελληνοτουρκικό πρόβλημα, σαν να μην υπάρχει κατοχή στην Κύπρο, σαν να μην υπάρχουν οι παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Θράκη. Τούτο σημαίνει ότι κάποιες μυστικές συμφωνίες συντελούνται στο παρασκήνιο της οικονομικής συνεργασίας για το «κλείσιμο» των εθνικών θεμάτων.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να αντισταθεί στις επιλογές της πλουτοκρατίας και στην κυβέρνηση Παπανδρέου που την εξυπηρετεί. Αυτή την ώρα επιβάλλεται η συνένωση όλων των εθνικιστικών και πατριωτικών δυνάμεων κάτω από ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα. Όταν θα είναι έτοιμη αυτή η συμμαχία των εθνικιστικών δυνάμεων τότε θα μπορεί να δώσει ένα σκοπό και μια κατάληξη στη παλλαϊκή εξέγερση. Αν όχι τότε άλλες δυνάμεις θα κατευθύνουν τη λαϊκή αγανάκτηση προς αλλότριους για το έθνος σκοπούς.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΙΣΟΒΙΑ ΕΞΟΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Η γη της κατεχόμενης Κύπρου κατάντησε δυστυχώς , μέσα από τις πολλαπλές υποχωρήσεις των κρατούντων , να απομονωθεί από το όλο ζήτημα της εισβολής και κατοχής και να αντιμετωπίζεται ως «περιουσιακό ζήτημα» . Έτσι η κατεχόμενη πατρίδα , ο ιερός ζωτικός χώρος του ελληνισμού , μετατράπηκε σε άθροισμα περιουσιών και οικοπέδων που ο κάθε ένας ξεχωριστά δικαιούται να αποφασίσει περί αυτών .Η πατρίδα δεν είναι το άθροισμα των οικοπέδων σας κύριοι . Είναι η γη που κληρονομήσαμε από τους πατέρες μας μέσα από αιματηρούς αγώνες και εμείς ως απλοί διαχειριστές της οφείλουμε να την παραδώσουμε στις ερχόμενες γενεές .Η αξία της πατρίδος δεν μετράται με τις στερλίνες που σας δίνουν οι τούρκοι όταν ξεπουλάτε τη γη σας προσερχόμενοι στα όργανα τους , η αξία της πατρίδος μετράται με το αίμα των ηρώων που την πότισαν. Η γη ανήκει στο έθνος και κανένας παροδικός διαχειριστής δεν έχει δικαίωμα να την ξεπουλήσει .


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει απερίφραστα πως θα ζητήσει λόγο , την δεδομένη στιγμή, από όσους ξεπούλησαν την πατρώα γη στους τούρκους κατακτητές .Κανένα δικαίωμα παραμονής σε αυτά τα χώματα δεν πρέπει να έχουν όσοι προέβησαν ή θα προβούν στο μέλλον σε αυτό το ανοσιούργημα .Θα ζητήσουμε την νομοθέτηση της δήμευσης περιουσίας και ισόβιας εξορίας σε όσους εκχώρησαν στους τούρκους γη ελληνική έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ

Καινούρια ορολογία προβάλλει τώρα το πολιτικό κατεστημένο .Δεν χρησιμοποιούμε πια , είπε ο κ. Χριστόφιας , τον όρο «συνιστώντα κράτη» αλλά τον όρο «ομοσπονδιακές μονάδες» . Ποια είναι η διαφορά , δεν καταλάβαμε . Άλλαξε σε κάτι το περιεχόμενο αυτών των όρων ; όχι βέβαια . Εκείνο που καταλάβαμε είναι ότι με τη νέα ορολογία έμεινε ικανοποιημένος και ο κ. Σιλλούρης του ΕΥΡΩΚΟ .Σημαντική εξέλιξη τούτη , προς την σύγκλιση απόψεων και την πολυπόθητη ενότητα του πολιτικού κατεστημένου ! Ένα άλλο στοιχείο που συμβάλλει σε αυτή την γενική ευθυμία του ενδοτικού κατεστημένου είναι το παράθυρο που άφησε ο κ. Χριστόφιας για απόσυρση της πρότασης για την εκ περιτροπής προεδρία . Το επιβεβαίωσε τούτο και ο πολλά γινώσκων πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Καρογιάν , σε ομιλία του σε σύναξη των στελεχών του κόμματος του.


Αναμένεται λοιπόν να περάσει αυτή η μακρά περίοδος της στημένης αντιπαράθεσης και ένα πρωί να ηχήσουν ο καμπάνες της «εθνικής ενότητος» πάνω στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με την οποία ας σημειωθεί συμφωνούν άπαντες προ αμνημονεύτων χρόνων .Κοντά στο πολιτικό κατεστημένο στέκεται βέβαια και η εκκλησία η οποία μάλιστα θα διατυμπανίζει την νίκη της, που με την κριτική που άσκησε στο κ. Χριστόφια πέτυχε την απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων που είχε καταθέσει στο τραπέζι των συνομιλιών . Η ώρα αυτή της καθολικής σύγκλισης των μειοδοτών , πλησιάζει . Αυτή θα είναι και η πιο δύσκολη ώρα του αγώνα ενάντια στην καθολική υποχώρηση . Καλούμε τις εθνικές λαϊκές δυνάμεις να ενισχύσουν τα οχυρά του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος και να ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα, την θυελλώδη επίθεση των εθνικών δυνάμεων ενάντια στην υποταγή και την τουρκοποίηση της Κύπρου .
Θάρθει μια στιγμή που όσοι δεν θα είναι μαζί μας θα είναι εναντίον μας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η εκκλησία δια στόματος του αρχιεπισκόπου δηλώνει επίμονα ότι πληρώνει κανονικά τους φόρους προς το κράτος και ότι δεν οφείλει τίποτα . Αυτή είναι η μια πλευρά του θέματος . Η άλλη πλευρά είναι αυτή της γενικής ελέγκτριας του κράτους και του γενικού εισαγγελέα που ισχυρίζονται ακριβώς τα αντίθετα . Η τρίτη πλευρά είμαστε εμείς οι πολίτες που μένουμε απορημένοι από τις άκρως αντίθετες θέσεις . Ποιος λέει την αλήθεια στο λαό ; Μήπως ψεύδεται ο γενικός εισαγγελέας και η γενική ελέγκτρια ; Πρέπει να δοθεί σε μας μια ξεκάθαρη απάντηση και εφόσον ζούμε σε πολιτεία ευνομούμενη , έτσι τουλάχιστο φανταζόμαστε , το ζήτημα πρέπει να οδηγηθεί στα δικαστήρια . Εκεί νομίζουμε ότι μπορεί να ξεκαθαριστεί το όλο θέμα.

Η απορία μας όμως δεν στέκει μόνο στην αντιδικία εκκλησίας και κράτους αλλά προχωρά πάρα πέρα . Και ερωτούμε :Εφόσον η εκκλησία έχει τόσες περιουσίες και επιχειρήσεις , εφόσον εκτός αυτών είναι και χρηματοπιστωτής του λαού με τεράστια έσοδα , εν πολλοίς ανεξέλεγκτα ( διότι αν ήσαν όλα υπό έλεγχο , δεν θα προέκυπτε η αντιδικία εκκλησίας και κράτους ) τότε εμείς γιατί να πληρώνουμε από τους φόρους μας τα στελέχη αυτής της τεράστιας επιχείρησης που λέγεται εκκλησία ;
Από την στιγμή που η εκκλησία εξέρχεται των θρησκευτικών της ορίων και μπαίνει στο χώρο των επιχειρήσεων, λειτουργώντας μάλιστα ανταγωνιστικά προς τους πολίτες , προς την οικονομία των πολιτών , από τη στιγμή που εισχωρεί επίσης στο χώρο της πολιτικής , θέλοντας να δώσει τις δικές της κατευθύνσεις και έχοντας στο ιστορικό της την προδοσία της Ζυρίχης , είναι λογικό και αναγκαίο να δέχεται την κριτική της κοινωνίας . Μιας κοινωνίας που οφείλει να υπερασπίσει τις ελευθερίες της , αντιτιθέμενη σε αυτή τη τεράστια μηχανή που τείνει να επισκιάσει τα πάντα με τον συσσωρευμένο πλούτο που διαθέτει .
Σε κάθε ιστορική περίοδο που η εκκλησία επεχείρησε επέκταση των δραστηριοτήτων της πέραν των θρησκευτικών της ορίων , η κοινωνία στερήθηκε και αυτής της ελευθερίας της . Ο σκοταδιστικός μεσαίωνας , δυτικός και βυζαντινός , ήταν το αποτέλεσμα αυτής της υπέρβασης των ορίων των εκκλησιών .Το δε ρεύμα της αναγέννησης δεν ήταν τίποτα άλλο από τον αγώνα της κοινωνίας να απωθήσει στο χώρο της την εκκλησία και να ανακτήσει την ελευθερία της .Ας προσέξουμε λοιπόν την προσπάθεια της εκκλησίας να επισκιάσει εκ νέου την κοινωνία .Αυτός ο οικονομικός γίγαντας και χρηματοπιστωτής μας , που τείνει να καταπνίξει την οικονομία των πολιτών θα εκβράσει από τα έγκατα του μύρια δεινά . Αν ο λαός χάσει την οικονομική του αυτοδυναμία είναι βέβαιο πως μια μέρα θα χάσει και την ελευθερία του στη σκέψη και τη δημιουργία . Πρέπει να δώσουμε αγώνες για την δημιουργία μιας ισχυρής λαϊκής οικονομίας , μιας οικονομίας της κοινωνίας , υπό τη στήριξη ενός εθνικού λαϊκού κράτους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρνείται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος να πληρώσει στο κράτος τους οφειλόμενους φόρους της εκκλησίας, που σύμφωνα με την έκθεση για το 2008 της Γενικής Ελέγκτριας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ανέρχεται στο ποσό των 169εκ. ευρώ. «Όσο είμαι εγώ αρχιεπίσκοπος και όσο ζω η εκκλησία δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ» αυτή είναι κατά λέξη η απάντηση του αρχιεπισκόπου. Προκαλεί μάλιστα το κράτος να καταφύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκαιο του. Στο μεταξύ ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία έχει υποχρέωση να πληρώνει φόρους, αλλά το Σύνταγμα απαγορεύει την εκτέλεση διαταγμάτων στις περιπτώσεις που αρνείται να το πράξει.
Για το οικονομικό ζήτημα το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) έχει ως πάγια θέση του την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά και την άμεση διακοπή της μισθοδοσίας των στελεχών της εκκλησίας από τους φόρους του λαού.


Εκείνο που θα θέλαμε να σχολιάσουμε το οποίο αποτελεί και την πολιτική διάσταση του πράγματος, είναι η αναφορά του γενικού εισαγγελέα στο συνταγματικό νόμο που απαγορεύει στο κράτος την εκτέλεση διαταγμάτων εις βάρος της εκκλησίας. Τούτο είναι ένα πραγματικό στοιχείο των ανταλλαγμάτων που έλαβε η εκκλησία για να υπογράψει και επιβάλλει την προδοσία και το αίσχος της Ζυρίχης. Πήραν από τους κατακτητές δικαιώματα και θέλουν να τα διαιωνίσουν σε μια κοινωνία ραγιάδων. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η εκκλησία συμπορεύθηκε με το πολιτικό κατεστημένο μέχρι σήμερα στη μη αναθεώρηση του συντάγματος. Προφανώς γιατί δεν θέλει να χάσει τα εκ των κατακτητών ληφθέντα δικαιώματα της.
Σε μια αναθεώρηση του συντάγματος όλα αυτά τα ζητήματα θα διευθετηθούν μαζί με την απόσειση των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε ως «δίκαιο», διατάξεις και νόμους που επέβαλλαν οι κατακτητές. Διεκδικούμε το δικαίωμα του λαού να θεσμίζει ελεύθερα το σύνταγμα του. Μόνο τότε θα είναι πραγματικά αυτόνομος και αυτεξούσιος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΗΚ

Κάνουν έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο οι κρατούντες . Με τούτο εννοούν ενότητα πάνω στη γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , μια γραμμή που είχε τεθεί μόλις τρία χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή με τις γνωστές κατάπτυστες συμφωνίες κορυφής Μακαρίου– Ντενκτάς . Μια γραμμή που από τότε, δεν κατέληξε ακόμα σε μια ξεκάθαρη πρόταση, γεγονός που τροφοδοτεί μιαν αδιάκοπη κομματική αντιπαράθεση που συντηρεί το πολιτικό κατεστημένο και παρατείνει τον εγκλωβισμό του λαού στις επιλογές του ενδοτισμού. Αυτή η γραμμή επεβλήθηκε μέσα από την πολιτική της κάθαρσης που απετέλεσε την αρχή της ενοχοποίησης , φίμωσης και περιθωριοποίησης της ενωτικής παράταξης.
‘Έτσι δεν μπόρεσε να εκφραστεί και κατατεθεί στο λαό η άλλη άποψη , η επιλογή της ορθής πορείας προς την απελευθέρωση. Η αλήθεια είναι πως πριν από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αέρα της ελευθερίας που έπνευσε στον τόπο μας , η δυνατότητα έκφρασης αντιθέτου γνώμης στην κυρίαρχη πολιτική των κρατούντων ήταν περιορισμένη έως αδύνατη . Παρά ταύτα όμως εμφανίστηκε ένα ρεύμα σκέψης και αντίστασης στην πολιτική της υποχώρησης, που το πολιτικό κατεστημένο ανέλαβε να διεκπεραιώσει .Ένα ρεύμα διάχυτο στο λαό , που αν και έμεινε πολιτικώς άστεγο, μπόρεσε με την αυθόρμητη αντι-δράση του να καθορίσει τις ιστορικές εξελίξεις συμβάλλοντας στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν .


Το πολιτικό κατεστημένο αγνοεί αυτό το λαϊκό αντιομοσπονδιακό ρεύμα κατά τρόπο υπερφίαλο και αντιδημοκρατικό. Τα διάφορα σωματεία ή κινήματα που εξέφραζαν περιστασιακά και αποσπασματικά το αντιομοσπονδιακό ρεύμα, προσπάθησε το κατεστημένο να τα ελέγξει μέσα από την διείσδυση των κομματικών του μηχανισμών. Στις πλείστες περιπτώσεις το έχει πετύχει. Στρατηγική του κατεστημένου είναι να μην αφήσει αυτό το ρεύμα να ενοποιηθεί κάτω από μια ενιαία πολιτική πρόταση και πολύ περισσότερο κάτω από μια ιδεολογία. Την τακτική της διείσδυσης ενισχύει με τη τακτική της φίμωσης, της απειλής και της πνευματικής τρομοκρατίας. Το πολιτικό κατεστημένο νοιώθει δυνατό , διαθέτει τρομακτικά μέσα για να επιβάλλει τη θέληση του . Νομίζει ότι θα περάσει ως οδοστρωτήρας πάνω από την αντίσταση του κυπριακού ελληνισμού την οποία θεωρεί ασήμαντη και αμελητέα.. Μόνη έγνοια των κρατούντων είναι να διατηρηθεί η ενότητα της υποχώρησης και η φίμωση κάθε αντίθετης φωνής . Εκείνο που τους χαλά τα σχέδια είναι η εμφάνιση μιας πολιτικής δύναμης με ιδεολογική συνοχή και ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα, με θέσεις και προτάσεις ακλόνητες, αλλά προπάντων με αποφασιστικότητα να ξεσκεπάσει τον ενδοτισμό και την μειοδοσία και να καταγγείλει τους μειοδότες στη λαϊκή συνείδηση. Αυτή η δύναμη είναι το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, η πολιτική έκφραση της ενωτικής παράταξης ανυψωμένη στη συνείδηση της εθνικοδημοκρατικής ιδεολογίας και δράσης. Αν το κόμμα μας κατορθώσει , ενάντια στην επιθετικότητα του κατεστημένου, να εκφράσει πολιτικώς την αντιομοσπονδιακή κίνηση, που σημαίνει να την αναβαθμίσει από την περιωπή της αυθόρμητης αντι-δράσης στη τάξη της πολιτικής οργάνωσης, τότε τα σχέδια των ενδοτικών ανατρέπονται .Το μέλλον πια δεν θα είναι εκείνο που υφαίνουν οι κατακτητές με τους προσκυνημένους αλλά αυτό που οι εθνικές λαϊκές δυνάμεις επιβάλλουν και καταγράφουν ως ιστορική πραγματικότητα με τη δράση τους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΤΟ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΦΙΛΑ ΤΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ


Πέρασαν 54 χρόνια από την μέρα εκείνη που οι ήρωες της ΕΟΚΑ Καραολής και Δημητρίου περνούσαν, μέσα από την πύλη της αγχόνης, στην αιώνια δόξα. 54 χρόνια και ακόμα οι άγγλοι κατακτητές παραμένουν στα χώματα μας, ασκούν πλήρη έλεγχο στις πολιτικές μας επιλογές και μεθοδεύουν από κοινού με τους τούρκους κατακτητές, τον αφανισμό του ελληνισμού από την Κύπρο. Το πολιτικό κατεστημένο του τόπου εξακολουθεί ακόμα να φιλά το αιμοσταγές χέρι της βασίλισσας των άγγλων φονιάδων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκύβει και περνά κάθε πρωί την είσοδο του προεδρικού, κάτω από τα μισητά σύμβολα της αγγλικής τυραννίας. Ούτε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας δεν έμεινε όρθιο σε αυτόν τον τόπο.


Παρακολουθούμε σήμερα την προσπάθεια των άγγλων να επιβάλλουν το άμεσο εμπόριο μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχομένων. Ποια είναι η αντίδραση των πολιτικών του ενδοτισμού και της ντροπής; Καμιά, απολύτως καμιά. Κοροϊδεύουν τον λαό πως θα παγώσουν τάχα τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αν είναι αλήθεια αυτό γιατί δεν έθεσαν ευθύς εξ αρχής ως όρο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων; Όλα δείχνουν πως έχουν στο μυαλό τους την αποδοχή της μετακύλισης των πραγμάτων σε καινούργια δεδομένα που να ευνοούν την λεγόμενη «λύση» που από κοινού σχεδιάζουν με τους κατακτητές.
§ Πότε επιτέλους θα τεθεί το μέγα ζήτημα της αναθεώρησης του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης;
§ Πότε θα καταγγελθούν οι συνθήκες εγγυήσεως και συμμαχίας;
§ Πότε θα επαναπροσδιοριστεί το καθεστώς των αγγλικών βάσεων;
Είμαστε το μοναδικό ετερόνομο κράτος στην Ευρώπη με ένα σύνταγμα το οποίο μας επέβαλλαν οι άγγλοι κατακτητές, ένα σύνταγμα που δεν εγκρίθηκε ποτέ από τον λαό. Πως αποδέχεται η Ευρώπη ένα κράτος ανάμεσα της χωρίς λαϊκό αυτεξούσιο και αυτοδιάθεση; Γιατί δεν τέθηκε το ζήτημα αυτό στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τα ερωτήματα αυτά δεν θα απαντηθούν ποτέ από τους πολιτικούς. «Κανένα σάλπιγμα τιμής, να τους ξυπνήσει δεν μπορεί»(Πούσκιν).
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) καταγγέλλει την παράταση της ετερονομίας και διεκδικεί αναθεώρηση του συντάγματος με σκοπό την αυτονομία και αυτοδιάθεση την οποία δικαιούμαστε ως κράτος.
ΚΑΤΩ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης συνεπής στις ακροδεξιές του πεποιθήσεις ζήτησε κυβέρνηση αστικής ενότητας (την αποκάλεσε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας»), διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τον ελληνικό λαό σε αστική κοινωνία και σε κοινωνία της αριστεράς που, όπως είπε, πήρε ένα δικό της δρόμο.
Πρώτα απ’ όλα κακώς ερμηνεύει τα πράγματα ο κύριος Καρατζαφέρης. Ο κόσμος που εναντιώνεται στα μέτρα που ικανοποιούν τους διεθνής τοκογλύφους δεν είναι απλά οι ψηφοφόροι της αριστεράς αλλά ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο που αρνείται τις επιλογές των κομματικών μηχανισμών που στήριξαν αυτά τα μέτρα. Από την άλλη βέβαια τα δύο κόμματα της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ορθώς δεν αποδέχονται συμμετοχή τους σε ένα «εθνικό συμβούλιο» με προειλημμένες αποφάσεις που λαμβάνονται μάλιστα σε ξένα κέντρα. Μία εξ αυτών των αποφάσεων φαίνεται ότι είναι ο διαχωρισμός της ελληνικής κοινωνίας σε αστούς και είλωτες ούτως ώστε τα οικονομικά μέτρα να συνοδευτούν με σωρεία άλλων κατασταλτικών μέτρων που θα κρατήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του λαού σε μια παρατεταμένη ανέχεια που θα ισοδυναμεί με υποτέλεια στους εντολοδόχους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Υπερκράτους.


Θέλουν ένα λαό υποτελή, σκυφτό κάτω από ένα ιδιόμορφο ζυγό τυραννίας που θα δουλέψει σκληρά για να πληρώσει τα γλέντια των τραπεζιτών, της ολιγαρχίας του πλούτου και των πολιτικών που κατάκλεψαν τους φόρους του λαού. Με την τοποθέτηση του αυτή ο κύριος Καρατζαφέρης και το κόμμα του αποκαλύπτει τις πραγματικές ιδεολογικές του συνάφειες με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ας ανοίξουν τα μάτια τους οι αγνοί πατριώτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτό το κόμμα της πλουτοκρατίας που απέβαλλε πια το λαϊκίζων προσωπείο του.
Χρέος του εθνικισμού είναι να πολεμήσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Σε αυτό τον αγώνα είτε το θέλουμε είτε όχι θα βρεθούμε στον ίδιο δρόμο με τους κομμουνιστές και τους αριστερούς για να απευθυνθούμε κι εμείς προς τον λαό με την εθνικιστική μας ιδεολογία και το λαϊκό πρόγραμμα μας.
Στο διαχωρισμό που κάνει ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ ανάμεσα σε είλωτες και αστούς εμείς οι εθνικιστές πρέπει να δηλώσουμε με την αγωνιστική μας παρουσία ότι τασσόμαστε με τους είλωτες, τασσόμαστε με τον έλληνα εργάτη που του αρπάζουν το ψωμί και τα δικαιώματα ντόπιοι πολιτικάντηδες και ξένοι λαθρομετανάστες. Τασσόμαστε με την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση που κατασπαράσσεται από τους τραπεζίτες. Τασσόμαστε με τον έλληνα αγρότη που του κλέβουν τον ιδρώτα οι μεσάζοντες και τα καρτέλ. Τασσόμαστε με λίγα λόγια υπέρ όλων των παραγωγικών δυνάμεων του ελληνικού λαού για να κάνουμε μια Ελλάδα μεγάλη και δυνατή που να ανήκει στον λαό της.
Κανένας συμβιβασμός με την ξενοκρατία. Κανένα τείχος δεν θα μπορέσει να κρατήσει την θυελλώδη ορμή των ειλώτων που διεκδικούν λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την προσπάθεια της κυβέρνησης Χριστόφια να φιμώσει δια πνευματικής τρομοκρατίας κάθε φωνή που αντιτίθεται ή απλά διαφωνεί με τις κυβερνητικές και Ακελικές επιλογές και κατευθύνσεις .Αναφερόμαστε στην υπόθεση εισβολής της αστυνομίας στην οικία του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος και την αρπαγή δυο υπολογιστών που ανήκουν σε αυτόν και τη σύζυγο του προς διερεύνηση συμμετοχής του σε συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο που αντιπολιτεύεται τη διακυβέρνηση Χριστόφια. Ο δικηγόρος του κ. Ξενή Ξενοφώντος, κ. Χρίστος Κληρίδης, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, φίμωση της ελευθερίας του λόγου και άσκηση πνευματικής τρομοκρατίας.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Χριστόφια επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης με την ελευθερία του λόγου .


Είναι παράδοση σε αυτό το τόπο να φιμώνεται η φωνή των αντιφρονούντων . Μας θυμίζουν οι ενέργειες αυτές τους διωγμούς που υπέστη η ενωτική παράταξη από της ιδρύσεως αυτού του ετερόνομου μορφώματος της Ζυρίχης, τη φίμωση του αντιπολιτευόμενου τύπου ως και πολλές δολοφονίες από το παρακράτος των έμμισθων δολοφόνων της Μακαριακής τυραννίας, χωρίς ποτέ να βρεθούν οι ένοχοι και να δικαστούν για τα εγκλήματα τους.
Είναι παράδοση σε αυτό το τόπο η πολιτική γραμμή των εκάστοτε κυβερνώντων να επιβάλλεται δια της ισχύος και δια του τρόμου.
Ελπίζουμε η σημερινή κυβέρνηση να λογικευτεί , να σεβαστεί την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και να σταματήσει να εφαρμόζει σταλινικές μεθόδους διακυβέρνησης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ