Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα . Πρώτα από όλα η κρίση αυτή δεν είναι μια έκτακτη και παροδική κατάσταση. Μια τέτοια αντίληψη αποτελεί λανθασμένη περιγραφή και ανάλυση των πραγμάτων . Με τη σειρά της αυτή η λανθασμένη περιγραφή είναι απότοκος του τρόπου που βλέπουμε τα πράγματα. Όταν ο τρόπος ορίζεται μέσα από τις ιδεολογικές παρωπίδες της επικρατούσας χαοτικής ιδεολογίας του σοσιαλκαπιταλισμού, τότε τα εξαγόμενα συμπεράσματα υποβοηθούν στην αγνωσία , στην αδυναμία αντίστασης και αντιμετώπισης της κρίσης και κατά συνέπεια στην περαιτέρω επικράτηση της. Η κρίση αυτή μέσα από την δική μας ιδεολογική ορατότητα δεν είναι τυχαίο συμβάν αλλά ένας τρόπος παγκόσμιας κυριαρχίας του υπερεθνικού τοκογλυφικού συστήματος. Στόχος είναι να υποθηκευτούν οι εθνικές οικονομίες και μέσω αυτής της υποθήκευσης να συρρικνωθούν οι εθνικές κυριαρχίες , να αλωθούν οι αντιστάσεις των εθνών για να επιβληθεί στο τέλος η παγκόσμια διακυβέρνηση των σκλάβων. Στη φάση που είμαστε τώρα, εκείνο που επιδιώκουν οι τοκογλύφοι των εθνών είναι να υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά πως θα διαχειριστούν αυτές τις ανάγκες αλλά και πως θα διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους. Όσα έθνη νομίζουν ότι θα ξεφύγουν εύκολα από τα αρπάγια των τοκογλύφων , είναι γελασμένα.
Συνεπώς η αντιμετώπιση της κρίσης σημαίνει αντιμετώπιση της ανάγκης δανεισμού . Εάν ελέγξουμε αυτή την ανάγκη, ελέγχουμε τους ενδελεχείς στόχους της κρίσης . Τούτο συνεπάγει ότι θα μπούμε αναγκαστικά σε μια περίοδο λιτότητας αλλά προπάντων σε μια περίοδο που ο έλεγχος του χρήματος , που σήμερα διαχειρίζονται οι τραπεζίτες στα πλαίσια της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς θα περάσει στα χέρια του εθνικού κράτους. Στόχος είναι να περιοριστεί σε ασήμαντα επίπεδα η ληστρική κερδοφορία των τραπεζών που δρουν σε εθνικό χώρο και το εθνικό κράτος μέσα από δική του αναπτυξιακή τράπεζα να ελέγξει την αξία του χρήματος που θα κατευθύνει στη στήριξη της οικονομίας της κοινωνίας. Δηλαδή στη στήριξη της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης , στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής , ενώ παράλληλα θα δώσει στον εργάτη τη δυνατότητα συμμετοχής σε μεγάλες επιχειρήσεις λαϊκής βάσης σε τομείς όπως είναι για παράδειγμα η ναυσιπλοΐα . Η μεγάλη βιομηχανία κατ΄ ανάγκη θα ανήκει στο κράτος κατά ένα μεγάλο μέρος της ώστε να επιτρέψει την προσέλκυση παραγωγικού κεφαλαίου. Τέτοια βιομηχανία είναι δυνατό να αναπτυχθεί στο τομέα της πολεμικής βιομηχανίας και εκμετάλλευσης εθνικών ενεργειακών πηγών. Η διασφάλιση αυτής της νέας πορείας θα είναι ο ισχυρός στρατός και η περισσότερη δημοκρατία, η εθνική λαϊκή δημοκρατία που θα ορθωθεί πάνω από τα ερείπια της αστικής δημοκρατίας – πλουτοκρατίας και φαυλοκρατίας.
Αυτή η νέα εθνική πορεία δεν μπορεί να χαραχθεί από τις καθεστηκυίες πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις αλλά από την νέα ιδεολογικοπολιτική βούληση που θα συνενώσει τον εθνικισμό με την λαϊκή δημοκρατία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 1-10-2010 ώρα 19.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στον Ύψωνα (Χρυσοπολιτίσσης 2 ) θα γίνει ομιλία – συζήτηση με θέμα «ΛΑΪΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ» Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 99 457379
Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η ΠΑΣΥΔΥ συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει . Ούτε μειώσεις μισθών ανέχεται ούτε οποιοδήποτε άλλο μέτρο προς αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου παρείχαν επί τόσα έτη αφειδώς προς τους δημόσιους υπαλλήλους , παχυλούς μισθούς , υψηλές αποζημιώσεις και ένα σορό άλλα ωφελήματα. Η σάπια και διεφθαρμένη κομματοκρατία στηρίχθηκε στο δημόσιο-υπαλληλικό τομέα προκειμένου να αναπαράγει την εξουσία της, ασκώντας τυραννία στην υπόλοιπη κοινωνία.
Από αυτή την άγονη σχέση κομματοκρατίας και δημοσίων υπαλλήλων , ρίζωσε και θέριεψε στο τόπο μας, το πελατειακό πολιτικό σύστημα , η διαφθορά και η γραφειοκρατία. Στην άλλη πλευρά ευρίσκεται εγκαταλελειμμένη στη μοίρα της η κοινωνία των ιδιωτών , η κοινωνία της αγοράς , οι εργάτες του ιδιωτικού τομέα , οι αγρότες και ο επιχειρηματικός κόσμος . Πάνω σε αυτή την άλλη πλευρά, ασκείται η πιο απάνθρωπη και ληστρική φοροεισπρακτική πολιτική την ώρα που συρρικνώνονται ως τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης τα δικαιώματα πολλών παραγωγικών ομάδων.
Μια φοβερή ανισότητα έχει επικρατήσει ανάμεσα στον δημόσιο υπάλληλο και τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα. Από τη μια η τάξη των ευτυχισμένων με τα χρυσά εμφυτεύματα και από την άλλη η ανασφάλεια , η στέρηση , η υποβάθμιση της ίδιας της ζωής . Εκτός βέβαια των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι , επιδίδονται ανεμπόδιστοι σε κάθε μορφή διαφθοράς ώστε να αυξάνουν περισσότερο τις απολαβές τους. Ο φτωχός και καταφρονεμένος πρέπει να πληρώσει και από πάνω για να περάσει από τα οδοφράγματα της αδιαφορίας των δημοσίων υπαλλήλων. Παντού ο σιχαμερός υπαλληλίσκος , ο γραβατοφόρος υπάνθρωπος απλώνει το χέρι του για να πάρει το φακελάκι από τον φτωχό που δεν μπορεί να βρει πουθενά το δίκαιο του.
Ο δημόσιος υπάλληλος πήρε στα χέρια του τη διοίκηση και το νόμο για να ορθώσει δίπλα από το νενεκρωμένο κράτος του λαού , το παρακράτος , δίπλα από τη παιδεία την παραπαιδεία , δίπλα από την οικονομία την παραοικονομία , δίπλα από τη παροχή ασφάλειας στο λαό την παροχή του θανάτου των ναρκωτικών, δίπλα από το σύστημα υγείας το παραϊατρικό σύστημα . Αυτός είναι ο δυσώδης και αποκρουστικός στάβλος του Αυγεία που καλούμαστε να καθαρίσουμε , κατευθύνοντας εναντίον του με απόλυτη αποφασιστικότητα, την ατσάλινη ορμή του λαού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ τις διάφορες θεωρίες των οικολόγων περί υπερθέρμανσης του πλανήτη από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και συγκεκριμένα από την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα. Παρατηρούμε επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον των κυβερνήσεων του καπιταλισμού σε αυτά τα ζητήματα ως και την στροφή προς μια λεγόμενη "πράσινη" παραγωγή και ανάπτυξη που στην ουσία είναι μια ανανέωση του εμπορικού κύκλου και των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο.Παρατηρούμε επίσης μια υπερβάλλουσα προσπάθεια διατήρησης διαφόρων νερόφιδων, σκαθαριών, σκουληκιών που φτάνει σε σημεία παροξυσμού και υστερίας ενώ την ίδια στιγμή καθυβρίζεται η αξία του έθνους και της φυλής.
Στην Κυπριακή πραγματικότητα δεν είναι λίγες φορές που ακούσαμε τους "οικολόγους" να καταφέρονται  εναντίον του εθνικισμού. Όλα δείχνουν πως η οικολογία είναι ένα πολιτικό κίνημα που παρήγαγε ο καπιταλισμός για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.
Εμείς θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί γι' αυτό και παραθέτουμε την αντίθετη προς την "οικολογία" άποψη που την καταγγέλλει ως αντιεπιστημονική.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στη πατρίδα είναι πολλά και δισεπίλυτα σε όλους τους τομείς , στο εθνικό θέμα , στην οικονομία , στη κοινωνία , στη πολιτική και τη διοίκηση, στην ασφάλεια και την άμυνα. Φτώχεια , ανασφάλεια , ανισότητα , διαφθορά και τυραννία συνθέτουν το κοινωνικό και πολιτειακό χάος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι : πώς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα; Κάποιοι θα περιμένουν τα κόμματα να βάλουν στο τραπέζι κάθε ένα πρόβλημα ξεχωριστά μέσα στα κομματικά τους γραφεία και μια ομάδα ατόμων να τα αναλύσει και να προτείνει λύσεις . Πράγματι αυτό πρέπει να είναι το έργο ενός πολιτικού κόμματος . Πως όμως ένα πολιτικό κόμμα θα δώσει λύσεις όταν τα στελέχη του είναι τόσο διεφθαρμένα που από το ολέθριο έργο τους παράγεται το απεχθές χάος ; Τα πολιτικά κόμματα είναι σε τελική ανάλυση κλειστά κυκλώματα που μοιάζουν με συμμορίες λωποδυτών , απατεώνων και ενίοτε προδοτών . Δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα πέρα από τα συμφέροντα αυτής της συμμορίας. Το «πολιτικό» τους έργο δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να επιβάλουν στο λαό τις απόψεις και τις αποφάσεις αυτής της συμμορίας. Στη διάθεση τους έχουν όλα τα μέσα που τους παρέχει η πλουτοκρατία. Εφημερίδες , ραδιόφωνα , τηλεοράσεις και ότι άλλο μέσο προπαγάνδας διαθέτει το ρυπαρό και ληστρικό σύστημα.
Θα μας πείτε βέβαια με το δίκαιο σας, πως και εσείς που τα γράφετε αυτά ,είστε ένα κόμμα και δεν αποκλείεται να εξελίχθηκε και σεις κάποια στιγμή σε συμμορία απατεώνων όπως όλοι οι άλλοι. Πράγματι , η ροπή προς την ιδιοτέλεια είναι ο υπέρτατος κίνδυνος που παραμονεύει να αλώσει κάθε άνθρωπο που έχει μια θέση είτε σε κάποιο πολιτικό σχήμα είτε στο δημόσιο . Ως εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα δεν διατεινόμαστε ότι έχουμε στα χέρια μας τις λύσεις όλων των προβλημάτων . Έχουμε όμως να καταθέσουμε στη κοινωνία την πιο ισχυρή πρόταση που περιγράφεται με μια φράση : ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. Προς τούτο έχουμε μια άλλη ιδέα για το ρόλο και το νόημα του κόμματος. Κόμμα για μας σημαίνει μια λαϊκή οργάνωση εντός της οποίας συνενώνεται αρμονικά η εθνική διανόηση και η λαϊκή θέληση και ορμή για τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ.
Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν λύνονται από ομαδούλες και φατρίες , αλλά από την ίδια την κοινωνία που ξέρει πριν από όλα ότι έχει στα χέρια της την κυριαρχία , ότι παράγει την εξουσία και τους νόμους και ανα πάσα στιγμή έχει το δικαίωμα να τους αλλάξει προς το κοινό καλό και συμφέρον. Όταν η εξουσία που παραχωρεί ο λαός αρχίζει να αυτονομείται από την θέληση του και να κλείνεται σε κομματικούς μηχανισμούς τότε η κυριαρχία χάνεται και η ελευθερία ποδοπατείται από τη τυραννία.
Μόνο σε μια πολιτεία όπου το νομοθετικό της σώμα δεν απαρτίζεται αποκλειστικά από τους εγκάθετους των κομμάτων αλλά από αντιπροσώπους του λαού που βγαίνουν μέσα από τις παραγωγικές του ενώσεις και τις τοπικές του συνελεύσεις, μπορεί να υπάρξει μια αληθινή εθνική λαϊκή δημοκρατία. Σε αυτό το νομοθετικό σώμα μόνο το ένα τρίτο των μελών του θα αποτελείται από κομματικούς αντιπροσώπους ενώ τα άλλα δύο τρίτα θα ορίζονται από τις παραγωγικές ενώσεις και τις τοπικές κοινωνίες και συνελεύσεις. Σε αυτό το νομοθετικό σώμα οι νόμοι δεν θα παράγονται από τα σκοτεινά υπόγεια των κομματικών μηχανισμών αλλά θα υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών . Οι βουλευτές επίσης θα είναι υπόλογοι για το έργο που τους ανατέθηκε ,στο εκλογικό σώμα που τους ανέδειξε και ως εκ τούτου υποκείμενοι στη δυνατότητα ανάκλησης τους όχι κατ΄ ανάγκη από γενικές εκλογές αλλά από ειδικές και μερικές εκλογές . Σε αυτή την αρχή μπορεί να στηριχθεί μια σειρά αλλαγών που θα εκτείνονται προς την εκτελεστική εξουσία αφενός και την τοπική αυτοδιοίκηση αφετέρου. Η τοπική λαϊκή συνέλευση θα γίνει το κύτταρο της εθνικής λαϊκής δημοκρατίας από το οποίο θα διαχέεται η λαϊκή θέληση προς τους τοπάρχες και τους αντιπροσώπους στο νομοθετικό σώμα. Μια τέτοια δημοκρατία δεν θα επιτρέψει σε καμία φατρία να αρπάξει από τα χέρια του λαού την εξουσία χρησιμοποιώντας τον δόλο και τον πλούτο , γιατί ο λαός θα έχει την δύναμη και το νομοθετικό πλαίσιο να επιβάλει τη τάξη και να απαλλοτριώσει τους απαλλοτριωτές της λαϊκής εξουσίας.
Αυτή είναι εν συντομία η θεμελιώδης πρόταση μας για την μετατροπή της αστικής δημοκρατίας που δεν είναι τίποτα άλλο από πλουτοκρατία και φαυλοκρατία, σε εθνική λαϊκή δημοκρατία. Μια πρόταση που εμπλουτίζεται από την λαϊκή υποστήριξη για να ολοκληρωθεί με την εφαρμογή της όταν ο λαός θα γκρεμίσει με την θυελλώδη ορμή του τα κάστρα της τυραννίας .
Συναγωνιστές , έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε ως την τελευταία λεπτομέρεια του με τι θα αντικαταστήσουμε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα που θέλουμε να καταστρέψουμε. Αυτή τη γνώση και αυτή την ανυποχώρητη θέληση είναι καθήκον μας να τη μεταλαμπαδεύσουμε στο λαό. Όσοι πιστεύουν πως τίποτα δεν χάθηκε , πως οι σκλαβωμένες πατρίδες ελευθερώνονται και οι τυραννίες συντρίβονται ας συνταχθούν στις γραμμές μας, με πίστη , με αποφασιστικότητα για να σηκώσουμε στον ουρανό της πατρίδος το νικηφόρο λάβαρο του μαιανδρικού σταυρού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ


Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αναστασιάδης σε χθεσινή συνέντευξη του προς τον δημοσιογράφο κ Καρεκλά ανέπτυξε μεταξύ άλλων τις θέσεις του κόμματος του επί του θέματος των εγγυήσεων, σε μια ενδεχόμενη λύση του κυπριακού. Είπε πως είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε εγγυήσεις και ως εκ τούτου πρέπει να τις προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα. Κατέθεσε δε την άποψη πως η Τουρκία μπορεί να είναι εγγυήτρια δύναμη του τουρκοκυπριακού κρατιδίου , όπως χαρακτηριστικά το ονόμασε . Αντίστοιχα η Ελλάδα να είναι εγγυήτρια του ελληνοκυπριακού κρατιδίου και η Ε.Ε εγγυήτρια του κεντρικού κράτους. Σε μια τέτοια περίπτωση το τουρκοκυπριακό κρατίδιο θα είναι κατ΄ ουσίαν επαρχία της Τουρκίας, όπου θα εισέρχονται όσοι τούρκοι θέλουν και να διασκορπίζονται σε όλη τη Κύπρο ενώ η Ελλάδα δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να εγγυηθεί τίποτα διότι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει επίθεση στρατιωτικού τύπου αλλά «ειρηνική» προέλαση εκατοντάδων χιλιάδων τούρκων που δεν θα έχουν ανάγκη χορήγησης ιθαγένειας από το λεγόμενο κεντρικό κράτος, γιατί απλούστατα δεν θα την χρειαστούν για την πραγμάτωση του μαζικού εποικισμού και την οχλοκρατική ποδοπάτηση του κυπριακού ελληνισμού όπως έκαναν στην Ίμβρο , τη Τένεδο , τη Κωνσταντινούπολη. Ας σημειωθεί πως το δράμα αυτό θα παιχθεί σε σκηνικό αποστρατικοποιημένης Κύπρου υπό την εποπτεία των αγγλικών βάσεων που θα αναλάβουν τη μεταφορά των διαφωνούντων σε ένα νέο Γκουαντανάμο στην Αφρική .
Εκείνο που μας φοβίζει είναι να μην υπάρξει φανερή ή μυστική ταύτιση απόψεων επί του θέματος αυτού μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Μια τέτοια εξέλιξη στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε ο κ. Μπαν Γκι Μούν στη πρόσφατη «τριμερή» συνάντηση στη Νέα Υόρκη , θα οδηγήσει τάχιστα σε σχέδιο λύσης που θα στοχεύει στην συναίνεση της πλειοψηφίας .
Σύμφωνα με την έκθεση του κ Μπαν Γκι Μούν συμπεραίνεται επίσης πως αναμένονται τρομερές πιέσεις και πολύμορφες διεργασίες για καλλιέργεια συναινετικού κλίματος στο εσωτερικό μας μέτωπο. Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη η ενημέρωση του λαού από χωριό σε χωριό από σπίτι σε σπίτι , από κάθε προσβάσιμο μέσο ενημέρωσης , πρέπει να είναι αδιάκοπη . Από χίλιες πολεμίστρες να κτυπήσουμε το αίσχος του ενδοτισμού .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΠΑΝ ΓΚΙ ΜΟΥΝ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Γκι Μουν στην έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας , καταγράφει τις ανησυχίες του για το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν οι συνομιλίες εάν εντός τριών μηνών δεν υπάρξει πρακτική συμφωνία πάνω σε όλα τα κεφάλαια που να αποτελέσει τη βάση ενός συνολικού σχεδίου λύσης που θα δοθεί σε διπλό δημοψήφισμα. Αναφέρεται επίσης στο κίνδυνο που διατρέχει η διαδικασία των συνομιλιών εάν δεν καταλήξουν πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου που θα διεξαχθούν όπως ανέφερε στο « Νότο» .
Ο πρόεδρος των Η.Ε βλέπει με λίγα λόγια ενδεχόμενο αδιεξόδου και διακοπής των συνομιλιών. Περιέργως μάλιστα συνδέει τις εξελίξεις που θα επισυμβούν κατά την προεκλογική περίοδο ε με το ενδεχόμενο διακοπής των συνομιλιών . Υπέδειξε μάλιστα την ανάγκη περισσότερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Δεν γνωρίζουμε ποια στοιχεία και πληροφορίες αξιολογεί ο κ. Μπαν Γκι Μουν, προφανώς όμως ανησυχεί για το αυξανόμενο αντιομοσπονδιακό ρεύμα.
Αυτή η καταγραφή στην ουσία είναι μια έκκληση προς την πλευρά μας για περισσότερες υποχωρήσεις ειδικά στο περιουσιακό , το εδαφικό και τις εγγυήσεις. Διαφορετικά, παρά τις υπερπροσφορές Χριστόφια , οι συνομιλίες δεν θα καταλήξουν σε συνολική συμφωνία. Για να γίνουν όμως και άλλες υποχωρήσεις θα απαιτηθεί ομοφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε. Αυτή η ομοφωνία μπορεί να γίνει κάτω από το τραπέζι ενώ στην επιφάνεια του τα δύο κόμματα θα κονταροχτυπιούνται για άλλα θέματα τα οποία θα φροντίσουν να φέρουν στην επικαιρότητα και μάλιστα με ένα τρόπο που θα εγκλωβίζει τη κοινή γνώμη σε αυτά. Παράλληλα είναι λογικό να γίνει προσπάθεια ΕΚΤΡΟΠΗΣ του αντιομοσπονδιακού μετώπου σε βαθμό τέτοιο που να επιτρέψει την βίαιη παρέμβαση του κράτους και τον διωγμό κάθε εθνικής πολιτικής φωνής. Αυτά είναι κάποια από τα ενδεχόμενα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για να χαράξουμε ορθή πολιτική πορεία.
Αν οι δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τη λύση θέλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες , θέλουν να κερδίσουν χρόνο επί το ταχύτερο και κοντινότερο , εμείς πρέπει να κερδίσουμε χρόνο επί το βραδύτερο και μακρινότερο . Τούτο θα το πετύχουμε καταγγέλλοντας τη διαδικασία του διπλού δημοψηφίσματος και της συμμετοχής των εποίκων και απαιτώντας απογραφή των τουρκοκυπρίων που θα συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα στο δημοψήφισμα. Αν το πετύχουμε ανατρέπουμε τα χρονοδιαγράμματα αλλά ταυτόχρονα αλλάζουμε τη βάση λύσης του κυπριακού. Θέτουμε για πρώτη φορά το δικαίωμα των νόμιμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποφασίσουν κάτω από τις αρχές της πλειοψηφικής δημοκρατίας για το μέλλον τους , ενάντια στους όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και στη βία της κατοχής.
Προς το σκοπό τούτο θα απαιτηθεί συλλογή πληροφοριών , επιστημονική ανάλυση των κινήσεων του ενδοτισμού και ελεγχόμενη δράση .Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού είναι υπεράνω προσωπικών , κομματικών , φατριαστικών συμφερόντων. Με σωστές πολιτικές κινήσεις μπορούμε να σώσουμε τη πατρίδα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ φάνηκε η απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Χριστόφια είναι προσκολλημένη σε ένα ονειρικό κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή πραγματικότητα. Φαίνεται ότι τα φαντασιόπληκτα στελέχη του ΑΚΕΛ δεν έχουν χωνέψει ότι η Σοβιετική Ένωση έχει κατάρρευση προ πολλού και η σημερινή Ρωσία είναι μέλος του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη και συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ για την προώθηση των συμφερόντων της. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι άνθρωποι αυτοί, με τον δογματισμό που τους διακατέχει, δεν μπορούν να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο. 
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι να ενταχθούμε άμεσα στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και να συμβαδίσουμε με τις αμυντικές επιλογές της Ε.Ε. και της Δύσης γενικότερα, μη αποκλειομένης της ένταξης μας στο ΝΑΤΟ στα πλαίσια της αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς σε ενιαίο στρατό Ελλάδος-Κύπρου.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής θα μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε και την παρουσία των αγγλικών βάσεων που μόνο καταστροφές προξενεί στον τόπο. Είναι διαφορετικό νά έχουμε μια βάση του ΝΑΤΟ στη Κύπρο στην οποία και εμείς θα έχουμε λόγο, παρά να έχουμε τις λεγόμενες "κυρίαρχες βάσεις" οι οποίες διεκδικούν μέχρι υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και προωθούν επίσης την  ιδέα της αποστρατικοποίησης για να παραμείνουν οι μόνοι κυρίαρχοι της Κύπρου και να μετατρέψουν τον τόπο μας σε αμυντική ενδοχώρα του Ισραήλ με όλα τα δεινά που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Σήμερα, τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 19.00, θα γίνει ομιλία-συζήτηση στα γραφεία μας στον Ύψωνα με θέμα Αγγλικές βάσεις και λαθρομετανάστευση
Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό.

Διεύθυνση Γραφείων: Χρυσοπολιτίσσης 2, Ύψωνας
Τηλ. 99 45 73 79





Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η λεγόμενη οικονομική κρίση συνίσταται στην υπερσυγκέντρωση του τραπεζικού κεφαλαίου σε λιγότερα χέρια και την υπαγωγή όλων των μικρο-τοκογλύφων τραπεζιτών , που δρουν σε εθνικό χώρο κάτω από τον κερδοφόρο έλεγχο των ολίγων. Μοναδική λύση είναι η άσκηση του εθνικο-λαικού δικαιώματος εθνικοποίησης του συσσωρευμένου κεφαλαίου που υπό καπιταλιστικές , δηλαδή ληστρικές συνθήκες, έχει μετατραπεί από παραγωγικό που είναι η φύση του η συνάδουσα με τη κοινωνική τάξη , σε παρασιτικό και αρπακτικό κεφάλαιο. Τη πράξη αυτή της εθνικοποίησης δεν θα την επιτελέσουν οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το κατεστημένο αλλά οι νέες εθνικές λαϊκές δυνάμεις αφού πρώτα συνειδητοποιήσουν τον σημαντικό ιστορικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν και απεγκλωβιστούν από τα κόμματα και σχήματα της σοσιαλκαπιταλιστικής τυραννίας. Στόχος μακροπρόθεσμος που προϋποθέτει πολύ δουλειά στα λαϊκά στρώματα .
Όμως η οικονομική κρίση έδειξε και τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας που προέκυψαν από μια λανθασμένη στρατηγική . Η κυπριακή οικονομία στηρίχθηκε στο δόγμα της μονομερούς ανάπτυξης του τομέα παροχής υπηρεσιών που σε μεγάλο μέρος κατευθύνθηκε στη τουριστική βιομηχανία. Από το δόγμα αυτό επωφελήθηκαν οι ξενοδόχοι και οι τραπεζίτες . Ο τομέας της βιοτεχνίας και βιομηχανίας εγκαταλείφθηκε, η δε αγροτική παραγωγή κυριολεκτικά διαλύθηκε. Ο αγροτικός κόσμος εγκατέλειψε τη γη του και συσσορεύθηκε στα αστικά και τουριστικά κέντρα, η αγροτική γη εγκαταλείφθηκε ή ξεπουλήθηκε στους ξένους. Ο κυπριακός ελληνισμός εξαναγκάστηκε από τη ροπή που έδωσε το πολιτικό κατεστημένο στην οικονομία, να πουλά τη γη του στους ξένους και να ζει χωρίς να παράγει τίποτα. Έτσι μια επίπλαστη και παροδική ανάπτυξη κάλυψε κάτω από το φανταχτερό της πέπλο την οικονομική οστεοπόρωση του τόπου. Τα έσοδα του κράτους από το ξεπούλημα της γης μας μετατράπηκαν σε παχυλούς μισθούς προς τους δημόσιους υπαλλήλους που σήμερα έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων και της εργατιάς του ιδιωτικού τομέα.
Τι πρέπει να γίνει άμεσα:
Κρατική τράπεζα που θα στηρίξει την βιοτεχνία και την βιομηχανία στο βαθμό που είναι δυνατή στη Κύπρο καθώς και άλλων τομέων όπως της ναυσιπλοΐας .
Στρατηγική ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής που θα ξεκινά από την πολιτισμική στήριξη και θα φτάνει ως την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής , την εξεύρεση αγορών , την προώθηση του αγροτουρισμού και άλλων συναφών .
Πάνω σε αυτή τη βάση θα έχει μέλλον και η τουριστική βιομηχανία και οι λοιπές υπηρεσίες όπως στο τομέα της τεχνολογίας , της εκπαίδευσης , της υγείας.
Μέσα σε αυτές τις παραμέτρους θα γίνει δυνατή η ομαλή συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και η εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών των εργατών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Θα προκύψει επίσης η ανάγκη μιας παιδείας υψηλού επιπέδου που θα στοχεύσει στη παραγωγή πολιτισμού. Ένας τομέας που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το κατεστημένο των φαύλων. Ο πνευματικός δημιουργός σήμερα είναι ριγμένος στην δυστυχία του .Εμείς οι εθνικοδημοκράτες θεωρούμε πως τα στέρεα θεμέλια της οικονομίας είναι η πολιτισμική δημιουργία , η στήριξη της ζώσας δημιουργίας και όχι η γραφειοκρατική συντήρηση των μούμιων . Ο δημιουργός πολιτισμού σε ένα εθνικοδημοκρατικό πολίτευμα θα ξαναβρεί τη σχέση του με το λαό , με τη παιδεία , με το στρατό. Αυτός είναι ο ρόλος της εθνικής διανόησης και πολιτισμικής δημιουργίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ


Το πολιτικό κατεστημένο έχει θέσει ένα δίλημμα στο λαό που μοιάζει με στιλέτο στο λαιμό του. Διζωνική ή διχοτόμηση .Μαύρο ή άσπρο . Δεν υπάρχουν άλλα χρώματα , δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Αυτός είναι ο γκρίζος , καταθλιπτικός κόσμος των ενδοτικών.
Η μακρά πορεία της υποχώρησης , από την επιβολή του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης μέχρι σήμερα , οδήγησε σε μια διχοτομική κατάσταση από την οποία δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν . Η Τουρκία και αν ακόμα δεν πετύχει την πλήρη νομιμοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης θα πετύχει την αναβάθμιση της. Αυτό την ικανοποιεί μεσοπρόθεσμα. Χωρίς να παύσει να καραδοκεί την ευκαιρία που θα ολοκληρώσει τα σχέδια της για πλήρη κατάληψη της Κύπρου. Οι πολιτικοί του ενδοτισμού γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει , γνωρίζουν ότι τα πράγματα έφτασαν ως εδώ με τη δική τους ανικανότητα και ανευθυνότητα. Εκείνο που τους φοβίζει είναι μια ανεξέλεγκτη εξέγερση του λαού. Στη μνήμη τους έχει καταγραφεί η τύχη πολλών τυράννων και προδοτών. Πρωταρχική έγνοια τους είναι να σώσουν το τομάρι τους και όσα άρπαξαν τόσα χρόνια διαχειριζόμενοι την εξουσία . Τούτο θα το πετύχουν εάν καταφέρουν να φορτώσουν στο λαό την ευθύνη της διχοτόμησης. Από το σημείο αυτό ο κυπριακός ελληνισμός περνά τη πύλη της κολάσεως. Ότι χθόνιο , συνωμοτικό , βρομερό , αντιδημοκρατικό , απάνθρωπο και εγκληματικό θα το θέσουν σε ενέργεια. Το τελικό αποκορύφωμα αυτής της ερεβώδους διεργασίας θα είναι η εμφύλια σύγκρουση.
Οι ανεπίτρεπτες και αντιδημοκρατικές παραχωρήσεις του προέδρου της δημοκρατίας στους Τούρκους , οι μεθοδευμένες εντάσεις υπό το συντονιστικό ρόλο της αστυνομίας ,οι αντιδημοκρατικές και σταλινικές μέθοδοι καταστολής , η ενίσχυση παρακρατικού μετώπου , η όξυνση κοινωνικών προβλημάτων , η παράβλεψη της διαφθοράς στη κρατική μηχανή ,η άρνηση αντιμετώπισης των προβλημάτων που επέφερε το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και άλλα πολλά, αποτελούν τις παραμέτρους της σύγκρουσης που ενισχύονται από την έλλειψη πολιτικής βούλησης με εθνική βάση .
Το αντιομοσπονδιακό μέτωπο ως ο αντίποδας της πολιτικής του ενδοτισμού υποκείμενο σε διαλυτικές διεισδύσεις αδυνατεί να αρθρώσει μια ενιαία φωνή και μένει στο επίπεδο που θέλουν οι κρατούντες, στο επίπεδο της αντίδρασης , των συνθημάτων , των μικροπαραταξιακών εγωισμών , και των ευκαιριακών εκδηλώσεων . Η κατάσταση αυτή προσφέρεται στο κατεστημένο για πάσης φύσεως εκμετάλλευση . Το σκηνικό είναι έτοιμο, η οσμή της βενζίνης φτάνει στα ρουθούνια και του τελευταίου ανυποψίαστου πολίτη. Ποιός είναι εκείνος που θα ρίξει το αναμμένο σπίρτο;
Ξυπνάτε έλληνες , τούτη την ώρα δεν επιτρέπεται ο κατατεμαχισμός των δυνάμεων μας που πετυχαίνουν οι κρατούντες με τους πράκτορες τους, που εμφανίζονται σαν εθνικιστές και πατριώτες , τούτη την ώρα απαιτείται ένα ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . Η συνένωση όλων σε ένα σχήμα είναι αδύνατη , η συνένωση όλων σε ένα σκοπό είναι δυνατή . Από εδώ θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση . Να βρεθούμε σύμφωνοι σε ένα σημείο και να αφήσουμε αυτά που μας χωρίζουν .Τότε οι εχθροί του έθνους θα καταλάβουν πως έχουν απέναντι τους όχι ένα αποσυντεθημένο όχλο αλλά μια συντεταγμένη πολιτική δύναμη .Αυτή είναι η πρόταση ενότητος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που κάποιοι επιμένουν να αντιμάχονται και να υποσκάπτουν με χίλια δόλια μέσα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ

Συνεχίστηκαν και αυτή τη βδομάδα οι εξορμήσεις μας στο λαό όπου διανεμήθηκε το φυλλάδιο με τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις , έγιναν ομιλίες και συζητήσεις. Συγκεκριμένα επισκευθήκαμε χώρους συγκέντρωσης στο Τραχώνι . τονίζοντας πάνω από όλα την ανάγκη ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε λαϊκή βάση για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της πατρίδος μας που είναι οι αγγλοτούρκοι κατακτητές αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που προκαλεί η κομματοκρατία , η πλουτοκρατία, η φαυλοκρατία και η διαφθορά. Τα φράγματα που κρατούσαν το λαό διαχωρισμένο και αντιμαχόμενο ανάμεσα στα δεξιά και αριστερά σχήματα και ιδεολογήματα πρέπει να σπάσουν και ο εθνικά προσδιορισμένος λαός να πάρει στα χέρια του την κυριαρχία , την εξουσία και το πλούτο για να βρει τη δύναμη να οργανώσει την άμυνα του μαζί με την Ελλάδα και να διεκδικήσει με τη φωτιά και το ατσάλι τα σκλαβωμένα χώματα του.
Αναλύσαμε στο λαό την ανάγκη κατάργησης της αστικής δημοκρατίας και αντικατάστασης της από μια εθνική λαϊκή δημοκρατία όπου θα συμμετέχουν στην νομοθετική αρχή οι παραγωγικές ενώσεις και οι τοπικές κοινωνίες που θα συγκληθούν σε διευρυμένους δήμους . Εξηγήσαμε πως η αστική δημοκρατία είναι η τυραννία του πλούτου και των κομμάτων που τον αντιπροσωπεύουν . Είπαμε πως αυτή η κομματοκρατία στην ουσία είναι η αρπαγή της λαϊκής κυριαρχίας από μερικές δεκάδες κομματόσκυλα , αποβράσματα των σκοτεινών στοών του σιωνισμού με τα χίλια παρακλάδια του.
Αναπτύξαμε επίσης τις δύο παραμέτρους του εθνικού θέματος . Η μια που αφορά στο περιεχόμενο της λύσης που επιδιώκουν οι κατακτητές και οι ενδοτικοί και η άλλη η ύπουλη διαδικασία και οι παγίδες που περικλείνει με το διπλό δημοψήφισμα και τη συμμετοχή των εποίκων σε αυτό. Ο λαός ακούει για πρώτη φορά αυτές τις θέσεις και κατανοεί την εσχάτη προδοσία του 2004 που σύσσωμο το κατεστημένο επιχειρεί σιωπηρά να επαναλάβει. Εξηγήσαμε τους κινδύνους μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα συνοδεύεται με αποστρατικοποίηση και παραμονή των αγγλικών βάσεων. Ότι δηλαδή από τη μια θα έχουμε ανεξέλικτη είσοδο τούρκων από τα βόρεια σύνορα μας και από την άλλη θα έχουμε τη μετατροπή της Κύπρου σε αμυντική ενδοχώρα του Ισραήλ μέσα των αγγλικών βάσεων . Τότε ο κυπριακός ελληνισμός απομακρυσμένος από την Ελλάδα και χωρίς ένα ντουφέκι στα χέρια του για να υπερασπιστεί την ελευθερία και τη τιμή του θα παραδοθεί στη φρικτή τυραννία των τούρκων των άγγλων και των εβραίων. Το αποτέλεσμα θα είναι δραματικό. Ο ελληνισμός θα εγκαταλείψει τα χώματα του και θα επαναληφθεί το δράμα της Ίμβρου και της Τενέδου.
Μοναδική ελπίδα που απομένει είναι να αποτινάξουμε την ηττοπάθεια που έσπειραν στις ψυχές μας οι προσκυνημένοι εξουσιαστές και να υψώσουμε στις καρδιές μας τα λάβαρα του επαναστατικού εθνικισμού μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΤΣΗΣ

"Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί αρετής"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Η χθεσινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, με τον αντιπρόσωπο της κατοχής κ. Έρογλου, εξέπεμψε το μήνυμα ότι το Κυπριακό πρόβλημα είναι μια παρεξήγηση μεταξύ δύο κοινοτήτων η οποία προσκρούει σε "σημεία εμπλοκής" που οι δύο ηγέτες καλούνται να παρακάμψουν.
Επιβεβαιώθηκε επίσης από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε τυχών κατάληξη σε μια συμφωνία δηλαδή το Διπλό Δημοψήφισμα. Δεν ακούσαμε τον κύριο Χριστόφια να φέρει οιαδήποτε ένσταση πάνω στο ζήτημα του διπλού δημοψηφίσματος και να ξεκαθαρίσει ποιοι δικαιούνται να συμμετέχουν σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα. Η σιωπή του κ. Χριστόφια δείχνει ξεκάθαρα ότι θα έχουμε επανάληψη της εσχάτης προδοσίας του 2004 του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων.
Καμιά αναφορά δεν έγινε στα στρατεύματα κατοχής στον συνεχώς αυξανόμενο εποικισμό, στο σφετερισμό των περιουσιών των Ελλήνων προσφύγων. Με λίγα λόγια η ουσία του προβλήματος που είναι η κατοχή ξεχάστηκε τελείως. 
Το γεγονός αυτό δείχνει πόσο λανθασμένη είναι η πορεία που ακολουθεί το πολιτικό κατεστημένο. Καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται αν δεν τεθεί πρώτα ως προϋπόθεση η αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και των εποίκων όπως και η αναίρεση των συμφωνιών εγγυήσεως και συμμαχίας οι οποίες δεν συνάδουν με το το διεθνές δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Εν κατακλείδι, τόσο οι συνομιλίες "Κυπριακής ιδιοκτησίας" όσο και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι δύο "ηγέτες" αθωώνουν το έγκλημα και εξισώνουν το θύτη με το θύμα υποβαθμίζοντας επικίνδυνα το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για μας ο Έρογλου δεν αντιπροσωπεύει τους τουρκοκύπριους αλλά αντιπροσωπεύει την βια, το έγκλημα, την αρπαγή, την παρανομία, την βαρβαρότητα, την κατοχή.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


Έρχεται η ώρα που ο λαός θα βγει στους δρόμους να διαδηλώσει υπέρ ή κατά ενός νέου σχεδίου που θα μας φέρουν οι πολιτικοί του ενδοτισμού κρυπτόμενοι πίσω από την δικαιολογία της επιδιαιτησίας .Θα μας φέρουν ένα σχέδιο απαράδεχτο , αν κρίνουμε από τις έως τώρα υποχωρήσεις που θα το δεχθούν εξευτελίζοντας την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας .
Άλλοι θα φωνάζουν υπέρ της ομοσπονδίας και άλλοι εναντίον της μέχρι διάρρηξης των φωνητικών χορδών. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συγκρούσεις . Αν κρίνουμε μάλιστα από την απαράδεχτη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια της Λάρνακας στις 5 Νοεμβρίου 2010, θα μεθοδευτούν φοβερές συγκρούσεις υπό την παρασκηνιακή καθοδήγηση του κράτους και της εκκλησίας με κύριο υποκινητή τον δολερό άγγλο.
Στόχος είναι να υπάρξει τέτοια ένταση από φωνές , συνθήματα , καρεκλοπόλεμο , ρίψημο πμογιάδων και βεγγαλικών ώστε να μην ακουστεί η ορθή θέση , να μην περάσει η ορθή γραμμή ,η ορθή πορεία . Έτσι να αφεθούν οι έποικοι να συμμετάσχουν σε ένα απαράδεχτο διπλό δημοψήφισμα , να μην ζητηθεί η απογραφή των τουρκοκυπρίων ως των μόνων που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε ένα ενιαίο δημοψήφισμα. Δεν θέλουν οι σκοτεινές δυνάμεις να τεθούν αυτές οι αρχές , γιατί γνωρίζουν ότι ανατρέπονται τα σχέδια τους και το κυπριακό μπαίνει σε μια άλλη φάση όπου όλοι οι νόμιμοι πολίτες αυτού του κράτους θα έχουν να βαδίσουν το δρόμο προς μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Οι τραμπούκοι ετοιμάζουν τους ντουντουκοφόρους που θα εισδύσουν στις νεολαίες των αντιμαχόμενων παρατάξεων . Ο δημοκρατικός εθνικισμός οφείλει να αντισταθεί με τον πολιτικό του λόγο. Το μέλλον αυτής της πατρίδος δεν πρέπει να παραδοθεί στους τραμπούκους και τις σκοτεινές δυνάμεις που τους υποκινούν και τους χρηματοδοτούν.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η Ελλάδα σημαδεύτηκε από τη χούντα αλλά και από την λεγόμενη αντίσταση. Αυτά είναι τα δύο μεγάλα κακά που έπεσαν πάνω στον ελληνισμό. Η χούντα πούλησε τη Κύπρο , σήκωσε τη μεραρχία από την ελληνική μεγαλόνησο και την άφησε ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των τούρκων και των άγγλων. Το πραξικόπημα που ακολούθησε της ανάκλησης της μεραρχίας ήταν μια κατάφορη προδοσία και πράξη απροσμέτρητης εγκληματικής ανευθυνότητας. Απορώ πως υπάρχουν «εθνικιστές» οι οποίοι επαινούν ακόμη τη χούντα και επαναλαμβάνουν όπως ο ανεκδιήγητος Καρατζαφέρης το αισχρό εκείνο σύνθημα της τυραννίας « Ελλάς Ελλήνων χριστιανών».
Από την άλλη πλευρά , η Αντίσταση. Ένας αισχρός λαϊκισμός , ένας επαίσχυντος πολιτικαντισμός , ένας κενός ιδεολογισμός που ξεθεμέλιωσε την Ελλάδα σε όλους τους τομείς της ισχύος της , στην οικονομία , στη παιδεία , στο στρατό , στη δημόσια διοίκηση και παρέδωσε το έθνος στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους , στην διαφθορά του κομματισμού που κατάργησε τη λαϊκή θέληση και τη λαϊκή εκπροσώπηση. Η αντίσταση κατά της χούντας εξελίχθηκε στην ολέθρια μεταπολίτευση αρχίζοντας από το προδοτικό «Η Κύπρος κείται μακράν» για να καταλήξει στη παράδοση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.
Το δίδαγμα για μας τους εθνικιστές : Καταδίκη της χούντας και της μεταπολίτευσης. Καταδίκη της αστικής δημοκρατίας-πλουτοκρατίας και διεκδίκηση μιας εθνικής λαϊκής δημοκρατίας που θα απαλλοτριώσει τους απαλλοτριωτές του πλούτου και της πολιτικής βούλησης του λαού .Για μια Ελλάδα που θα ξαναβρεί τις ρίζες της στη προκλασική και κλασσική ελληνική παιδεία για να ενδυναμώσει τις αναζητήσεις στη τεχνολογία , τη τέχνη και την επιστήμη. Για μια Ελλάδα που θα ξαναδώσει το πλούτο στο λαό της και την ισχύ στο στρατό της .Για μια Ελλάδα που θα διεκδικήσει τα σκλαβωμένα χώματα της στη Κύπρο , στη Βόρειο Ήπειρο , στο Μοναστήριο, στην Ανατολική Ρωμυλία , στο Πόντο και την Ιωνία μέσα από ένα αυτοκρατορικό κοσμικό κράτος που θα θέσει ως υπέρτατη αξία του την εσωτερική ελευθερία και την πραγμάτωση της σε πολιτισμό.
Είναι καιρός να ενταφιαστούν τα πτώματα , τα ιδεολογήματα και οι πρακτικές που γέννησε η χούντα και η μεταπολίτευση και να πορευθούμε σε μια νέα Ελλάδα αναγεννημένη μέσα από τον πολιτισμό της και την αιώνια δόξα της .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ = ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΨΩΜΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Εξοντωτικό φόρο του υπερμεγέθους ύψους των 5% ετοιμάζει να επιβάλει στο λαό η κυβέρνηση Χριστόφια. Ο ληστρικός αυτός φόρος αφορά σε τρόφιμα , φάρμακα και τσιγάρα .Ενώ από τους υψηλόμισθους του δημοσίου τομέα που ο μισθός τους υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ ανακοινώνει μείωση μόλις 1% απαιτεί από τη μάζα του λαού , που παλεύει για ένα κομμάτι ψωμί με μισθούς πείνας , ένεκα του σκληρού ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας με τις μάζες των λαθρομεταναστών , απαιτεί να πληρώσει 5% πιο πάνω στο ψωμί και τα είδη πρώτης ανάγκης. Η αγοραστική δύναμη του φτωχού και καταφρονεμένου λαού δεν μπορεί να αντέξει αυτή την υπερμεγέθη αύξηση των 5% .
Η πολιτική αυτή οδηγεί το πιο φτωχό κομμάτι του λαού που υποφέρει ήδη από την ανεργία και την υπάρχουσα ακρίβεια, στην εξαθλίωση και την απελπισία. Η λαϊκή κυβέρνηση Χριστόφια αποδεικνύει καθημερινά με τη πολιτική της, πως στηρίζει τον πλούτο και καταδυναστεύει το λαό. Αρπάζει από τον εργάτη του ιδιωτικού τομέα και τον δεινοπαθούντα αγρότη , για να ταΐσει με παχυλούς μισθούς , συντάξεις και παροχές τους προνομιούχους του δημόσιου τομέα.
Στην ίδια λεωφόρο των ευτυχισμένων , παρελαύνουν με παχυλά επιδόματα οι αιτητές ασύλου , οι τουρκοκύπριοι , οι ευνοούμενοι με τριπλές συντάξεις , οι αργόμισθοι των ημικρατικών οργανισμών , οι διάφοροι παρακρατικοί και κρατικοδίαιτοι , παπάδες , αντιρατσιστές , παραγωγοί υποπολιτισμού , υποκουλτούρας και βλακείας ως και , εκατοντάδες άλλα γένη και είδη επιδοτούμενων .
Μόνο η εθνικοδημοκρατική επανάσταση θα θέσει τέρμα σε αυτή την ανισότητα και κατάντια του δημοσίου βίου .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 17 -11 -2010 ώρα 19.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στον Ύψωνα (Χρυσοπολιτίσσης 2 ) θα γίνει ομιλία – συζήτηση με θέμα «ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» Ομιλητής ο πρόεδρος του κόμματος κ. Λουκάς Σταύρου .
Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 99 457379
Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Συνευρέθηκαν σήμερα στις εκδηλώσεις «ενθύμησης» της ανακήρυξης του ψευδοκράτους οι νεολαίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗ.ΣΥ. Έδειξαν τα παιδιά, πως τίποτα δεν τους χωρίζει πια και ότι από κοινού θα εργαστούν για μια Κύπρο ομοσπονδιακή. Αυτό άλλωστε ήταν και το σύνθημα που αντέταξαν στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους .
Οι νεολαίες ΕΔΟΝ και ΝΕΔΗΣΥ ακολουθούν τον ολισθηρό κατήφορο των κομμάτων τους και των πολιτικών επιτελείων τους , που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Τα λάθη και οι προδοσίες που διεπράχθησαν μέχρι σήμερα χωρίς σθεναρή αντίσταση από το λαό , παρήγαγαν μια νεολαία υποταγμένη , εθελόδουλη , προσκυνημένη, χωρίς οράματα , χωρίς ψυχή . Τούτο είναι ένα από τα χειρότερα επακόλουθα της πολιτικής του ραγιαδισμού .
Ευτυχώς όμως που απέναντι σε αυτή τη σήψη ορθώνεται μια νεολαία ανυπόταχτη , ανυποχώρητη , μαχητική, που υψώνει τα λάβαρα του αγώνα και της απελευθέρωσης της σκλαβωμένης ελληνικής μας πατρίδος. Στα βήματα αυτής της άλκιμης νεολαίας βαδίζει το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα. Στόχος μας είναι να ενωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο η εθνική ορμή της νεολαίας με την σώφρονα πολιτική πλοήγηση και την ολοκληρωμένη ιδεολογία της εθνικοδημοκρατίας. Αν τούτη η ενότητα επιτευχθεί και αποτραπεί κάθε εκτροπή που το ίδιο το σύστημα του ραγιαδισμού θα προσπαθήσει να εμβάλει στις γραμμές μας ,τότε θα δημιουργηθεί κατ’ αρχήν, ένα νέο κέντρο λαϊκής και εθνικής πολιτικής βούλησης που θα θέσει σε εφαρμογή την στρατηγική της απελευθέρωσης .
Πρέπει να καταλάβουμε πως χωρίς στρατηγείο και στρατηγική χωρίς προμελετημένες , ελεγχόμενες κινήσεις , χωρίς τακτική υπεύθυνης και σώφρονος πολιτικής πλοήγησης, θα πέφτουμε στις παγίδες των εχθρών μας , που θα μας ρίπτουν στο διασυρμό και τη περιθωριοποίηση.
Όσοι νομίζουν πως θα ρίξουν το κάστρο του ραγιαδισμού με βεγγαλικά κι «τενεκούθκια» είναι γελασμένοι. Χρειάζεται ένας σκληρός , ανυποχώρητος , αδίστακτος και φοβερός, εθνικιστικός στρατός. Καταλάβετε το επιτέλους ελεεινοί θορυβοποιοί .
ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΘΝΙΚΟΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η εξόρμηση στο λαό που πραγματοποιεί το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα απευθύνεται προς όλους τους έλληνες οιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης και ιδεολογικής απόχρωσης. Κεντρικός στόχος είναι να διαφωτίσουμε το λαό πάνω στο εθνικό πρόβλημα και στις παγίδες που του στήνει ολόκληρο το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο. Παγίδες που σερβίρονται με πατριωτικό περιτύλιγμα και ο λαός αδυνατεί να τις αναγνωρίσει διότι απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, εμπεριστατωμένη μελέτη και ειδική πληροφόρηση. Θέλουμε να μάθουν όλοι οι πολίτες τι απεργάζονται εις βάρος του έθνους οι προδότες.
Στις παρουσιάσεις των θέσεων μας και τις αναλύσεις των θέσεων των τουρκοπροσκυνημένων βρίσκουμε κατανόηση από τους περισσότερους που για πρώτη φορά ακούνε κάποιες θέσεις και τις βρίσκουν σωστές . Θέσεις όπως την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος, την συμμετοχή των εποίκων σε ένα νέο δημοψήφισμα (όπως έγινε το 2004), την ανάγκη απογραφής των τουρκοκυπρίων, το νόημα της υπεράσπισης της κυριαρχίας κατά της απάτης των επιδιαιτησιών. Τονίζουμε επίσης το ραγιαδισμό που περικλείνουν οι προτάσεις Χριστόφια , την αντιδημοκρατικότητα και αντεθνικότητα αυτών των προτάσεων, την υποστήριξη τους από την αντιπολίτευση του ΔΗ.ΣΥ και από το συνονθύλευμα του κεντρώου χώρου, την προδοτική σιγή της εκκλησίας και το 2004 και τώρα.
Ο απλός λαός έχει μέσα του ένα μεγαλείο και αυτό επιθυμούμε να αναδείξουμε. Ακούει , σκέφτεται , συμμετέχει. Ανάμεσα σε αυτούς βέβαια υπάρχουν παντού τα κομματόσκυλα. Προσπάθεια στις συζητήσεις μας είναι να τους ξεσκεπάσουμε , να τους κάνουμε να χάσουν τη ψυχραιμία τους για να εκτεθούν μόνοι τους ενώπιον του προβληματιζόμενου λαού. Στις αριστερές οργανώσεις που επισκεπτόμαστε ορθώνεται εναντίον μας η προπαγάνδα που αναμασά ο ίδιος ο πρόεδρος Χριστόφιας . Θυμούνται το παρελθόν , το πραξικόπημα και καταλήγουν σε εκείνη τη κατάπτυστη ρύση «εκάμαμε και θα πληρώσουμε» . Στα εθνικοφρονίστικα σωματεία βρίσκουμε μπροστά μας τον ραγιαδισμό τύπου Αναστασιάδη και Πουργουρίδη. «Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε, είμαστε υπόχρεοι να υποχωρήσουμε ως η αδύναμη πλευρά». Η σαπίλα του ΔΗ.ΣΥ αναδίδει την αποκρουστική οσμή της ταπείνωσης.
Στο τέλος στέλλουμε ένα μήνυμα στους παρευρισκομένους ότι ο κυριότερος εχθρός της ελευθερίας μας είναι το προδοτικό , ηττοπαθές και ραγιαδίστικο πολιτικό κατεστημένο. Εάν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι σε αυτά τα ελληνικά χώματα μία είναι η επιλογή μας , να πολεμήσουμε αυτό το διεφθαρμένο κατεστημένο. Το μήνυμα που στέλλουμε προς όλους είναι η υπεράσπιση της ελληνικότητας και της λαϊκότητας και ότι ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων είναι κοινός ενάντια στη κατοχή και ενάντια στην αδικία της πλουτοκρατίας. Προϋπόθεση αυτού του αγώνα είναι η αποδέσμευση των λαϊκών στρωμάτων από τη δεξιά και την αριστερά κομματική περιχαράκωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Συνεχίστηκε και χθες η εξόρμηση μας στο λαό στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Κολοσσίου και στην Επισκοπή, κατόπιν συγκεντρώσεως που έγινε στα γραφεία μας στον Ύψωνα.
Διαπιστώσαμε ότι ο λαός ανησυχεί πως θα οδηγηθούμε σε ένα νέο σχέδιο με την διαδικασία της επιδιαιτησίας. Εξηγήσαμε στο λαό ότι η λεγόμενη επιδιαιτησία είναι το άλλοθι της προδοσίας διότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να αναιρέσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο εκάστοτε Πρόεδρος αναλαμβάνει το καθήκον να υπερασπιστεί την κυριαρχία του κράτους η οποία απορρέει από την κυριαρχία του λαού.
Στην περίπτωση του 2004 ο τότε πρόεδρος, απλά δεν έπραξε το καθήκον του να υπερασπιστεί την Κυριαρχία του κράτους μας και αποδέχθηκε να τεθεί σε δημοψήφισμα το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν. Την ίδια εθνικά μειοδοτική πράξη θέλουν να επαναλάβουν και σήμερα προφασιζόμενοι ότι υποχωρούν σε έξωθεν πιέσεις. Η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αναιρείται από κανένα διεθνή νόμο παρά μόνο από την προδοσία.
Στη συνέχεια αναφερθήκαμε και στον μεγάλο κίνδυνο της επανάληψης της προδοσίας του 2004, δηλαδή του ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ και της συμμετοχής των εποίκων σε αυτό. Εξηγήσαμε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα νομιμοποιήσουμε πάραυτα 500 χιλιάδες έποικους στο νησί αλλά και αυτό τούτο το έγκλημα του εποικισμού.
Σήμερα όμως έχουμε τη δυνατότητα να καταφύγουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να καταγγείλουμε την προδοσία αυτή ως πράξη που αντίκειται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Υπενθυμίσαμε επίσης ότι όπως και τότε, το 2004, έτσι και σήμερα καμιά πολιτική δύναμη εκτός του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος δεν αναφέρεται σε αυτή τη προδοσία γιατί απλούστατα σκοπεύουν να την επαναλάβουν. Πολιτικά κόμματα του κοινοβουλευτικού κατεστημένου και εκκλησία τηρούν ένοχη σιγή προ του εγκλήματος που οι ίδιοι σχεδιάζουν μαζί με τους εχθρούς του Ελληνισμού. Παρατηρούμε ότι αντί να επικεντρωθούν στο εθνικό θέμα αποπροσανατολίζουν το λαό με στημένες αντιμαχίες.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας κοντά στο λαό υπερβαίνοντας την ψυχροπολεμική διαίρεση του σε δεξιά και αριστερά. Ο αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδος μας ενώνει όλους σε ένα κοινό μέτωπο.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ

Συνεχίστηκε και χθες η εξόρμηση στελεχών του ΕΔΗΚ στο λαό. Επισκεφτήκαμε λαϊκά –αριστερά σωματεία αλλά και εθνικοφρονίστικα στη πόλη της Λεμεσού. Κεντρική ιδέα που δουλέψαμε χθες ήταν η παγίδα που μας ετοιμάζουν οι προδότες σε αγαστή συνεργασία με τους άγγλους , τους τούρκους και τους σιωνιστές. Η παγίδα αυτή δεν είναι άλλη από το νέο ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ.
Εξηγήσαμε στο λαό πως δεν ενδιαφέρει το κατεστημένο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την προδοτική λύση που ετοιμάζουν αλλά πως πάνω από όλα θέλουν να περάσουν τη διαδικασία του διπλού δημοψηφίσματος που χωρίζει το εκλογικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο εκλογικά σώματα και εισάγει την ιδέα των δύο λαών και προοπτικά των δύο κρατών. Η συμμετοχή επίσης των εποίκων τώρα που είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα σημαίνει την αυτόματη αναγνώριση του εποικισμού και την μετατροπή πεντακοσίων χιλιάδων εποίκων σε νόμιμους πολίτες ψηφοφόρους. Αυτό θα είναι μια πραγματική προδοσία που δεν πρέπει να την αποδεχθούμε αλλά να απαιτήσουμε την απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών , της Ε.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας και την συμμετοχή μόνο αυτών στο ενδεχόμενο δημοψήφισμα σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα υπό την αρχή της πλειοψηφίας.
Τονίσαμε στους παρευρισκομένους πως δεν πρέπει να ανεχθούμε την κατάργηση των δημοκρατικών αρχών διότι ταυτόχρονα θα καταργούμε εμείς οι ίδιοι την ελευθερία μας. Ο λαός δείχνει να αντιλαμβάνεται αυτή τη παγίδα . Ακολούθησε συζήτηση και πάνω στα άλλα ζητήματα που απασχολούν τη κοινωνία μας.
Στις λαϊκές οργανώσεις βρίσκουμε μέχρι στιγμής μια ευγενική ανταπόκριση και αποδοχή που καταλήγει πάντα σε γόνιμο διάλογο. Διαπιστώνουμε πως η νεκρή ιδεολογία του κομμουνισμού αρχίζει να αποβάλλεται από τη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων. Η ιδεολογία της εθνικοδημοκρατίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος εάν γίνει σωστή και μελετημένη προσέγγιση. Τώρα μπορούμε να διεισδύσουμε στην αριστερά μέσα από το ιδεολογικό κενό που δεν βλέπουμε να καλύπτεται με κανένα τέχνασμα , δεδομένου ότι το ΑΚΕΛ μετεξελίχθηκε ήδη σε κόμμα αστικής νοοτροπίας που στηρίζει ανοικτά το ληστρικό κεφάλαιο και πολεμά τα κεκτημένα της εργατικής τάξης με μέτρα που αρχίζουν από τη στήριξη της λαθρομετανάστευσης και φτάνουν μέχρι τη χρηματοδότηση των τραπεζών, από το κράτος δηλαδή από τους φόρους του λαού για να θησαυρίζουν με αυτά οι ληστές τραπεζίτες και οι πολιτικοί κρυπτομέτοχοι .
Σε επίσκεψη μας στο εθνικοφρονίστικο σωματείο «ΛΕΝΑΣ» αφού μας τόνισαν ότι είναι τσιφλίκι του Δημοκρατικού Συναγερμού , διέκοψαν την ομιλία μας κάποια σκυλιά του σωματίου λέγοντας μας ότι απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις. Αυτό το θεωρήσαμε απαράδεκτο , παράνομο και προσβλητικό , γεγονός που μας ανάγκασε να ασκήσουμε δριμεία επίθεση δια του λόγου.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας απαγορεύσει το λόγο την ώρα μάλιστα που λάμβανε χώρα στο πεζοδρόμιο , έξω από το κτίριο του συλλόγου . Ένας λαό που η μισή του πατρίδα είναι σκλαβωμένη και δεν αποδέχεται το πολιτικό διάλογο είναι λαός σιχαμερών σκλάβων . Τους είπαμε πως εμείς οι εθνικιστές θέτουμε επί τάπητος το αίτημα του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα και αλίμονο σε όποιο σταθεί φραγμός στο δρόμο μας. Τους καλέσαμε να αλλάξουν το όνομα του σωματείο διότι όντες σιχαμεροί ραγιάδες προσβάλουν το όνομα του ήρωα Λένα . Τους προτρέψαμε να αναρτήσουν το όνομα του φονιά του Σολομού γιατί μόνο αυτό θα ταίριαζε στην ποταπότητα τους. Σε κάποιο μάλιστα που είπε πως δεν θα στείλει το παιδί του να πολεμήσει του υπενθυμίσαμε τον άλλο δρόμο , ότι δηλαδή θα του αρπάξουν το παιδί οι αγάδες για χανουμάκι στα χαρέμια τους. Σκουριά και σήψη στις ψυχές έχει σκορπίσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός που είναι και ο κυριότερος πολιτικός εχθρός μας.
Ο αγών συνεχίζεται.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΔΗΚ: ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα εγκαινίασε χθες τη προεκλογική του εξόρμηση προς το λαό. Πρώτη επίσκεψη έγινε στο χωριό Ακρωτήρι. Η επιλογή αυτή  έχει και συμβολικό χαρακτήρα διότι  η περιοχή στην οποία υπάγεται το Ακρωτήρι βρίσκεται κάτω από αγγλικό ζυγό  ως χώρος που βρίσκεται πέριξ των κατοχικών αγγλικών βάσεων.
Εκεί διανεμήθηκε το φυλλάδιο μας ( δες εδώ ) αφού έγινε πρώτα ένας πρόλογος από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Λουκά Σταύρου. Ακολούθησε μακρά συζήτηση με τους παρευρισκομένους πάνω στα κυριότερα θέματα όπως , της αγγλοτουρκικής κατοχής ,της εναντίωσης στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που στην ουσία είναι ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που θα μας επιβάλουν οι κατακτητές και οι προσκυνημένοι,  της έλλειψης δημοκρατίας , της ληστρικής πλουτοκρατίας ,της λαθρομετανάστευσης , της ανισότητας ανάμεσα στον εργάτη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα , στο δίκτυο διαφθοράς που περιπλέκει πολιτικές ηγεσίες και κόμματα , στρατό , αστυνομία , δημόσια διοίκηση και υπόκοσμο. Ιδιαίτερη αίσθηση και αποδοχή είχε η πρόταση του κόμματος μας για καταπολέμηση της διαφθοράς  με την εφαρμογή της ποινής της δήμευσης περιουσιών των ενόχων και της ισόβιας εξορίας μετά την έκτιση της παραδειγματικής φυλάκισης τους. Να πεινάσουν αυτοί και οι φαμίλιες τους ,  να διασυρθούν κα να εξευτελιστούν για να καταλάβουν πως αυτός ο λαός αφυπνίζεται και θα επιβάλει ως κυρίαρχη δύναμη τη τάξη  και το ήθος.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο οίκημα λαϊκών αριστερών οργανώσεων στο Κολόσσι. Εκεί έγινε ευρεία συζήτηση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης . Άπαντες οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν μαζί μας ότι οι λαθρομετανάστες αρπάζουν το ψωμί της εργατιάς , αδειάζουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία , διογκώνουν την ανεργία και συρρικνώνουν τα δίκαια των εργατών που αναγκάζονται να πουλούν την εργατική τους δύναμη στα εξευτελιστικά επίπεδα των λαθρομεταναστών. Στο χώρο αυτό ο πρόεδρος του κόμματος κατήγγειλε την δήθεν «λαϊκή» κυβέρνηση Χριστόφια , ότι συμμάχησε με την πιο σκληρή βάση του καπιταλισμού , το ληστρικό παρασιτικό τραπεζικό κεφάλαιο. Τέθηκε επίσης το ζήτημα του λαϊκού δικαιώματος για εθνικοποιήσεις συσσωρευμένου πλούτου που εκτός των οικονομικών προβλημάτων που παράγει , παράγει εξουσία που  καταλύει την λαϊκή κυριαρχία . Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία  η οποία ως αλληλένδετη με τη διαφθορά εξελίσσεται σε στυγνή τυραννία των φαύλων.
Τα φράγματα που διαχωρίζουν το λαό σε δεξιά και αριστερά άρχισαν να πέφτουν και ο λαός να καταλαβαίνει πως πρέπει να ενωθεί για να αντιμετωπίσει την κατοχή , τη πλουτοκρατία , τη  φαυλοκρατία και τη σωρεία των προβλημάτων που τον ταλανίζουν  . Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα σπέρνει το σπόρο της απελευθέρωσης , της λαϊκής ενότητας  και της λαϊκής εξέγερσης στα λαϊκά στρώματα . Ο σπόρος τούτος σύντομα θα καρπίσει και θα γίνει οργή και ιαχή πολέμου ενάντια στη κατοχή και τη τυραννία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΗΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
ΨΗΦΙΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ:
Αιτία του προβλήματος είναι το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και οι αντιδημοκρατικοί και αντεθνικοί όροι που μας επέβαλε.  Η εισβολή και κατοχή είναι το αποκύημα της Ζυριχικής βίας. Κάθε συζήτηση που εδράζεται στους όρους της Ζυρίχης (δικοινοτικότητα, ποσοτοτική συμμετοχή στην εξουσία) αποτελεί αποδοχή μετεξέλιξης του πρώτου κατακτητικού συντάγματος σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα λαμβάνοντας υπ’ όψη τα δεδομένα της εισβολής. Κάθε λύση που αρνείται την ιστορική αλήθεια της Ελληνικότητας της Κύπρου είναι ενδοτισμός και ραγιαδισμός. Απορρίπτουμε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία την οποία θεωρούμε ως το δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα.
Πρόταση μας είναι:

·         Καλούμε τους τουρκοκύπριους να αποδεχτούν την ισχύουσα πλειοψηφική Κυπριακή Δημοκρατία, να αποδεσμευτούν από το τουρκικό επεκτατισμό και να αποφασίσουν να ζήσουν σε αυτή τη δημοκρατία,  σε συνθήκες απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων τους ως θρησκευτικής και εθνοτικής εάν επιθυμούν μειονότητος. Να ζήσουν στα πλαίσια ενός κοσμικού κράτους που θα απωθεί κάθε θρησκευτική αντιπαράθεση και παρείσφρηση των θρησκευτικών οργανώσεων στις πολιτικές δομές του.

·         Ζητούμε την επιστροφή όλων των ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους καθώς και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους.

·         Ζητούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων μηδενός εξαιρουμένου.

·         .Ζητούμε τη συνδρομή της Ε.Ε και των Η.Ε. για την απόσειση των συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας ως ασύμβατες με τις τωρινές συνθήκες ενός κράτους μέλους της Ε.Ε. και αποδεχόμαστε ως μοναδική εγγύηση την ελευθερία και τη δημοκρατία που αποτελούν τη βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Δικαίου.

·         Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέσα από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα και υπό την αρχή του ένας πολίτης μία ψήφος , για την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας .

·         Προτείνουμε την εφαρμογή ενός πλαισίου τοπικής αυτοδιοίκησης όπου θα συμμετέχουν σε διευρυμένους Δήμους και οι τουρκοκύπριοι  ώστε να αποφευχθεί η μόνωση τους και να επιδιωχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και η πρόοδος.

·         Απαιτούμε την άρση της κυριαρχίας των αγγλικών βάσεων η οποία επεβλήθη κατακτητικώ δικαίω και θέτουμε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της παραμονής τους,  υπό όρους που να συνάδουν στην αντίληψη της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας. Ζητούμε ως εκ τούτου την άμεση παράδοση στη κυπριακή δημοκρατία, των εδαφών που βρίσκονται υπό αγγλική κατοχή πέριξ των στρατιωτικών βάσεων.

·         Ζητούμε από την Ε.Ε να συνδράμει στην επέκταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη κατεχόμενη επικράτεια της , όπως η ίδια αποδέχεται και χαρακτηρίζει.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το πλαίσιο λύσης που προτείνουμε. Σχέδιο ευρωπαικό και δημοκρατικό που θα θέσει τέρμα στους θρησκευτικούς και εθνοτικούς διαχωρισμούς και θα διασφαλίζει  την ειρήνη στη περιοχή .

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

(ΣΕΛΙΔΑ 2)

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
ΨΗΦΙΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

Θέσεις προς αντιμετώπιση της κατοχής , του ραγιαδισμού , της πλουτοκρατίας και της διαφθοράς :

·         Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και υποχρέωση σε κάθε τουρκοκύπριο που θέλει να έχει σχέση με την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποκηρύττει εγγράφως την τουρκική κατοχή και να αποδέχεται την ενιαία πλειοψηφική  ευρωπαϊκή δημοκρατία.

·         Αποκήρυξη όλων των υποχωρήσεων του Ζυριχικού κατεστημένου , διακοπή των συνομιλιών και κατάθεση της πρότασης λύσης Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

·         Ανανέωση του διπλωματικού σώματος και εκστρατεία διαφώτισης της Ε.Ε , ως και άλλων χωρών ,  περί των ιστορικών πραγματικοτήτων και της ποδοπάτησης των δικαίων του κυπριακού ελληνισμού.

·         Αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος και συνομολόγηση ενιαίου αμυντικού χώρου με την Ελλάδα ως και ενιαίας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

·         Ειδική φορολόγηση των τραπεζών για την άμυνα.

·         Εθνικοποίηση υπό το υπουργείο αμύνης , μεγάλου μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας που συσσορεύθηκε σε καιρούς χαλεπούς και ανήκει δικαιωματικά στο έθνος. Ενίσχυση της Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.

·         Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας  μη τοκογλυφικής , που θα στηρίξει την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση ανταγωνιστικά προς τις ληστρικές ιδιωτικές τράπεζες.

·         Δημιουργία επιχειρήσεων σε νευραλγικούς τομείς , λαϊκής συμμετοχής υπό την στήριξη και καθοδήγηση του κράτους . Οι ημικρατικοί οργανισμοί να τεθούν σε λαϊκή βάση.

·         Κρατικοποιήσεις πλούτου που συσσορεύθηκε με δόλια ή παράνομα μέσα. Όπως για παράδειγμα μέσα από την απάτη του χρηματιστηρίου ή από εμπόριο ναρκωτικών .

·         Δήμευση της περιουσίας σε δημοσίους υπαλλήλους που χρηματίζονται και ισόβια εξορία μετά την έκτιση της ποινής τους. Το χέρι που θα απλώνεται για να ληστεύει το λαό πρέπει να κόβεται. Το ίδιο μέτρο πρέπει να εφαρμόζεται  σε κάθε μορφή διαφθοράς.

·         Στήριξη της αγροτικής παραγωγής για παραμονή του αγροτικού κόσμου στη γη του. Αναδιανομή της αγροτικής ανεκμετάλλευτης γης στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

·         Συμμετοχή των εργατών στη διοίκηση και τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

·         Λουκέτο σε κάθε επιχείρηση που εργοδοτεί λαθρομετανάστες και εκμεταλλεύεται κάθε μορφή παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.

·         Κατάργηση επιδομάτων σε τουρκοκύπριους και μετανάστες. Εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών.

·         Εξισορρόπηση δικαιωμάτων ανάμεσα στους εργάτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Κατάργηση όλων των προνομίων.

·         Στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας με παροχή αγροτικών γαιών , χαλίτικων οικοπέδων , αύξηση αφορολογήτου ορίου και παροχή κάθε διευκόλυνσης και προτεραιότητας.

·         Ισομερής συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων, των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινοτήτων στη νομοθετική εξουσία.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ-ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

 

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ




Η υπερβολική συσσώρευση πλούτου μέσα από το καπιταλιστικό σύστημα ή οποιεσδήποτε άλλες ιστορικές συγκυρίες έχουν «νομιμότητα» εφόσον ισχύουν οι συγκυρίες εκείνες ή όσον ο λαός τις ανέχεται ή τις αντέχει. Το πρόβλημα όμως της συσσώρευσης του πλούτου στα χέρια των ολίγων είναι ότι καταργείται το εθνικό κοινωνικό συμβόλαιο βάσει του οποίου υφίσταται μια κοινωνία. Αναιρούνται θεμελιώδεις αξίες και αρχές που αποτελούν το γενεσιουργό αλλά και το τελικό αίτιο  του κοινωνικού σώματος. Πραγματική αιτία του πλούτου στην εθνικοκοινωνική αντίληψη είναι η συλλογική εργασία του έθνους δια μέσου των αιώνων. Για παράδειγμα , η κατάθεση του πολιτισμού των αρχαίων ελλήνων είναι μια σταθερά και αιώνια υπεραξία που συμβάλλει στο τωρινό παραγόμενο πλούτο. Αυτή η υπεραξία ανήκει αποκλειστικά στο έθνος και δεν μπορεί να την διεκδικήσει και να την οικειοποιηθεί ούτε κάποιο άτομο ούτε κάποια ομάδα ή φατρία ή τάξη .Υπάρχει με λίγα λόγια ένας παραδεδομένος πλούτος που πρέπει να μοιράζεται σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Κάθε πολίτης του εθνικού κράτους έχει δικαίωμα στο συλλογικό πλούτο. Το δικαίωμα τούτο το διασφαλίζει το εθνικό λαϊκό κράτος χωρίς να ισοπεδώνει τις δημιουργικές δυνατότητες των πολιτών. Η διασφάλιση αυτού του πλούτου γίνεται με δύο τρόπους . Ο ένας είναι η ολοκληρωμένη παροχή παιδείας και εκπαίδευσης  ως πράξη οικειοποίησης της πατρώας πολιτισμικής κληρονομιάς και ο άλλος είναι η παροχή ευκαιριών αλλά και οικονομικής και άλλης βοήθειας στο λαό για την ανάπτυξη της παραγωγής και της δημιουργίας. Άρα το εθνικό λαϊκό κράτος δεν είναι αδιάφορο προς τους πολίτες του όπως συμβαίνει στο καπιταλισμό , δεν τους ρίχνει σε μια ελεύθερη αγορά εγκαταλείποντας τους στην εξαθλίωση , στην αμορφωσιά και στο έλεος των αφεντικών και αγοραστών της εργασίας τους. Το εθνικό λαϊκό κράτος είναι η έκφραση της ανθρωπιστικής , ηθικής και πολιτισμικής συνείδησης του λαού και του έθνους. Είναι η έμπρακτη εκδήλωση της πρόνοιας του συλλογικού σώματος προς τα συστατικά του στοιχεία που είναι οι πολίτες. Το κράτος αυτό είναι  από τη φύση του αντικαπιταλιστικό και αντικομουνιστικό. Τάσσεται ενάντια στην ισοπέδωση που καταβαραθρώνει την ανθρώπινη φύση και την διαφορετικότητα , αλλά και ενάντια στην υπερβολή που καταγράφεται ως συσσώρευση πλούτου που μεταβάλλεται σε εξουσία και κατάργηση της γενικής θέλησης και κυριαρχίας.
Ο λαός έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ,  από τη στιγμή που δεν ανέχεται πια τα δεσμά του , την ανάκτηση της κυριαρχίας του και την επαναφορά της γενικής θέλησης . Από τη πράξη αυτή απορρέει αυτόματα ΙΕΡΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Κατά συνέπεια έχει δικαίωμα να πάρει πίσω το πλούτο που του ανήκει και ταυτόχρονα να καταργήσει την εξουσία που συγκέντρωσαν στα χέρια τους οι άρπαγες και τύραννοι του.
Διάφορες συσσωρεύσεις πλούτου και εξουσίας  , ο εθνικά προσδιορισμένος λαός έχει δικαίωμα να καταργήσει με κάθε τρόπο. Τέτοιες συσσωρεύσεις είναι , ο πλούτος των τραπεζών , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , ο πλούτος της εκκλησίας , ο πλούτος από μονοπώλια , ο πλούτος από ναρκωτικά ή ρουσφέτια , ο πλούτος από δόλο εις βάρος του λαού , ο πλούτος από εκμετάλλευση πληροφοριών που χειρίζονται πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί . Πάνω σε αυτές τις εκτροπές που κατατυραννούν και εξαθλιώνουν το κοινωνικό σώμα , που ελαττώνουν την βούληση του έθνους για δημιουργία και δύναμη , ο λαός έχει δικαίωμα ζωής και  θανάτου. Αρκεί να ξυπνήσει από το λήθαργο και να αποτινάξει την ηττοπάθεια του.
ΚΑΤΩ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ