Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Πολλές φορές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε τον όρο απελευθέρωση και προσπάθησε να τον συνδέσει με τη γνωστή πολιτική της υποχώρησης και παραχώρησης πατρώας γης στους Τούρκους κατακτητές υπό την μορφή της διζωνικότητας. 
Τον τελευταίο καιρό, προφανώς για λόγους ψηφοθηρίας, εμφανίζονται επίσης διάφορα στελέχη πολιτικών κομμάτων που υπηρέτησαν καθ' όλον τον βίο τους την υποχώρηση, μερικοί δε εξ αυτών υποστήριξαν σθεναρά το σχέδιο Ανάν, που προβάλλουν στο λεξιλόγιο τους τον όρο "απελευθέρωση".
Ο εκφυλισμός και η παραποίηση των λέξεων αποτελεί προπαγανδιστική τακτική του πολιτικού κατεστημένου που έχει σαν κύριο στόχο να υποσκάψει την εθνικιστική αντιπολίτευση.
Όταν εμείς μιλούμε για απελευθέρωση εννοούμε ριζική απόρριψη της πολιτικής της υποχώρησης και αλλαγή γραμμής πλεύσεως στο εθνικό θέμα. Απόρριψη της φιλοσοφίας της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και της παραμόρφωσης της δημοκρατίας και των αρχών της. Απόρριψη επίσης όλων εκείνων των ψευδοδικαιωμάτων της μουσουλμανική μειονότητας που της δόθηκαν με το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. 
Με τον όρο απελευθέρωση εννοούμε επιθετική στρατηγική που θα έχει σαν στόχο την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, τούρκων και άγγλων, την αποχώρηση όλων ανεξαιρέτως των εποίκων και την εγκαθίδρυση ενός ενιαίου δημοκρατικού κράτους όπου ο κάθε πολίτης θα έχει μια ψήφο και όπου το ενιαίο σύνολο του λαού και του εκλογικού σώματος θα ψηφίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο δικαιούμαστε ως κράτος κυρίαρχο και ισότιμο με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από μία επιθετική πολιτική, που θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της διπλωματίας, χωρίς να αποκλείει ως αποκορύφωμα αυτής, τον ΕΝΟΠΛΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ