Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει πλήρη αντίληψη του μεγέθους της λαθρομετανάστευσης στη Κύπρο . Οι υπηρεσίες που διαθέτει το κόμμα και το κράτος, της δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει και τις παραμικρές λεπτομέρειες του προβλήματος. Γνωρίζει τους εργοδότες , αυτούς τους υπονομευτές της εθνικοκοινωνικής συνοχής και υποστηρικτές των λαθρομεταναστών , τους τόπους διαμονής των , τους τόπους συγκεντρώσεων τους , γνωρίζει τα πάντα. Έχει μάλιστα τη δύναμη και τα μέσα να δώσει λύση στο λαθρομεταναστευτικό σε ελάχιστο χρόνο. Μπορεί να τσακίσει τους εργοδότες της παράνομης εργασίας , μπορεί να μαζέψει όλους τους λαθρομετανάστες και να τους απελάσει άμεσα. Όμως δεν το κάνει. Αφήνει το πρόβλημα να διογκωθεί για να το εκμεταλλευτεί ιδεολογικά και πολιτικά. Αφήνει την λαϊκή αγανάκτηση να ξεχειλίσει προκειμένου να την παρουσιάσει ως ρατσιστική εκδήλωση, που εναντίον της θα περάσει τους πολυπόθητους «αντιρατσιστικούς νόμους» με σκοπό να κτυπήσει όχι τον ανύπαρκτο «ρατσισμό», τον οποίο υποθάλπει και σκηνοθετεί , αλλά τον υπάρχοντα κοινωνικό εθνικισμό τον οποίο θεωρεί ως τον χειρότερο εχθρό της αριστεράς ψευτοδιανόησης και της σοσιαλίζουσας πολιτικής απάτης που στηρίζει τις τράπεζες και αφαιμάσσει τις παραγωγικές δυνάμεις για να ασκεί δήθεν κοινωνική πολιτική. Δεν κτυπά η κυβέρνηση Χριστόφια την λαθρομετανάστευση , γιατί μεθοδεύει εν κρυπτώ την σταδιακή πολιτογράφηση τους , ώστε να αποκτήσει κομματική πελατεία και να διακυβερνήσει για μακρά περίοδο το τόπο ασκώντας δράση από-εθνοποίησης και αφελληνισμού.
Με αυτά τα δεδομένα η μαρξιστο-αριστερά διανόηση και πολιτική, εξακολουθεί να είναι μια εχθρική δύναμη προς το έθνος. Ο πόλεμος εναντίον αυτού του καρκινώματος δεν μπορεί να διεξαχθεί μέσα από τις τάξεις της δεξιάς . Διότι και αυτός ο χώρος ελέγχεται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που θεωρούν εμπόδιο στα συμφέροντα και στα σχέδια του υπερ-εθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος , την εθνική κυριαρχία , την λαϊκή κυριαρχία και τον έλεγχο του παραγόμενου πλούτου από το λαό . Μήτε από το χώρο του λεγόμενου κέντρου μπορεί να διεξαχθεί ο πόλεμος κατά του αριστερού εθνομηδενισμού. Διότι το κέντρο είναι διαβρωμένο από διεθνιστικά ιδεολογήματα αλλά και από μεγαλοαστικά συμφέροντα που επέλεξαν αυτό το χώρο για πολιτική υπεράσπιση των συμφερόντων τους στα πλαίσια του ανταγωνισμού για το μοίρασμα των κρατικών δαπανών και το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και της αγοράς με την στήριξη του ληστρικού τραπεζικού κεφαλαίου .
Οι λαϊκές δυνάμεις δεν έχουν άλλη επιλογή από μια αυτόνομη και αυτοδύναμη πολιτική έπαλξη που θα δώσει τη μάχη της μετάβασης από την «πλουτοκρατική δημοκρατία» στη πραγματική λαϊκή δημοκρατία που θα επανακτήσει την εθνική κυριαρχία και θα την θεμελιώσει πάνω στη στέρεη βάση της λαϊκής κυριαρχίας στην οικονομία , τη κοινωνία και τη πολιτική εκπροσώπηση. Η ιδεολογία του κοινωνικού και δημοκρατικού εθνικισμού προβάλει σήμερα ως η μοναδική επιλογή ενάντια στην αριστερο-κεντρο-δεξιά συμπαράταξη.
Έτσι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα λυθεί ριζικά μέσα από μια γενικευμένη , πολυμέτωπη ιδεολογικο-πολιτική επίθεση ενάντια στον εθνομηδενισμό και την πλουτοκρατία, μια επίθεση που δεν θα σταματήσει με τον έλεγχο του λαθρομεταναστευτικού αλλά θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη των εθνικών λαϊκών δυνάμεων και την εγκαθίδρυση του εθνικοκοινωνικού κράτους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ