Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας για το 2010 δίνει κάποιες σωστές κατευθύνσεις που θα έπρεπε να είχαν λάβει υπ' όψην τους οι κρατούντες. Ζητά την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και τη διακοπή του εποικισμού, ως προϋποθέσεις για την συνέχιση των συνομιλιών προς εξεύρεση λύσης. Καταγγέλλει επίσης την Τουρκία για την μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την άρνηση ανοίγματος των αερολιμένων και των λιμανιών της στα υπό κυπριακή σημαία αεροπλάνα και πλοία. Συνεχίζει να αρνείται ακόμα την διερεύνηση του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων. 
Αναφερόμενη στα εσωτερικά πράγματα της Τουρκίας, επισημαίνει την ανάγκη σημαντικών συνταγματικών αλλαγών προς μια πραγματική δημοκρατία που δεν υπάρχει σήμερα στην Τουρκία. Αποφεύγει όμως να θέσει ξεκάθαρα το Κουρδικό ζήτημα το οποίο δεν είναι δυνατό να επιλυθεί στα πλαίσια μιας ψευδοδημοκρατίας υπό την σκιά της γενοκτόνου μάχαιρας του τουρκικού στρατού. Τούτο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στην Ευρώπη οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που θα έθεταν το ζήτημα της απελευθέρωσης και της δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους. Η προσπάθεια αποδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την οριστική επίλυση του Κουρδικού ζητήματος στην ουσία αποτελεί εθνοκτόνο πολιτική της Ευρώπης έναντι των Κούρδων.
Εάν τεθεί ορθά το Κουρδικό ζήτημα και αυτό θα όφειλαν να πράξουν οι ευρωβουλευτές μας, τότε θα τεθούν στην σωστή τους βάση και το Κυπριακό και η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας σε Αιγαίο και Θράκη, και το Αρμενικό ζήτημα και το θέμα του εκδιωχθέντος Ελληνισμού της Ίμβρου, Τενέδου και Κωνσταντινούπολης.
Αποδεικνύεται ότι η υποχώρηση του πολιτικού κατεστημένου στο Κυπριακό επεκτείνεται και σε άλλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της ενδοευρωπαϊκής διεκδίκησης που θα οδηγούσε στην χάραξη μιας ενιαίας εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.
Σκυφτοί αναχωρούν οι ευρωβουλευτές μας από την Κύπρο και έρποντες επιστρέφουν. Από αυτή τη ραγιαδίστικη πολιτική συμπεριφορά δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Το κατεστημένο σκοτώνει καθημερινά την εθνική μας αξιοπρέπεια και το μέλλον του Ελληνισμού μας. 
Ας το καταλάβουμε επιτέλους πως η απελευθέρωση της Κύπρου είναι αλληλένδετη με την απελευθέρωση του Κουρδιστάν.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ