Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Δεν διαφωνούμε με τη πολιτική καλών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Δεν διαφωνούμε επίσης με την συνεργασία των δύο χωρών για την εξόρυξη του φυσικού αερίου. Όμως προειδοποιούμε και κρούομε τον κώδωνα των ελλοχευόντων κινδύνων, σε περίπτωση που προχωρήσει η συνεργασία χωρίς να διασφαλιστεί η άμυνα μας και να αλλάξει η στρατηγική μας στο κυπριακό.
Διότι με τις υποχωρήσεις που έκανε η πλευρά μας και τις παραχωρήσεις προς τους τούρκους κατακτητές , δώσαμε ήδη δικαιώματα έγερσης αντιρρήσεων που δεν αποκλείεται να οδηγηθούν από την Τουρκία σε σκληρή όξυνση. Σε αυτή τη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι ως ξυπόλητοι στα αγκάθια όπου μας σέρνει η κυβέρνηση Χριστόφια, να παραδώσουμε την άμυνα και την ασφάλεια της Κύπρου στους Ισραηλινούς και στους άγγλους συνεργάτες τους.
Ενώ αν είχαμε ισχυρή άμυνα σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ,ε αν αναβιώναμε το ενιαίο αμυντικό δόγμα και το αναβαθμίζαμε με στόχο ένα ενιαίο ελληνικό στρατό ,εάν καταθέταμε αίτηση ένταξης στο συνεταιρισμό για την ειρήνη , αν πετούσαμε στα σκουπίδια το δόγμα της υποχώρησης στο εθνικό θέμα και εγκαινιάζαμε τη στρατηγική της απελευθέρωσης που συνάδει με την λύση μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας και ενός ενιαίου εκλογικού σώματος, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά .
Αντίθετα , με τα τωρινά δεδομένα , όπου επιχειρείται άσκηση γεωστρατηγικής πολιτικής άνευ ισχύος , εκείνο που βλέπουμε να συμβαίνει είναι η χρησιμοποίηση της συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ για άσκηση πίεσης στη Τουρκία προς αποδοχή της κατάπτυστης , αντιδημοκρατικής και αντεθνικής λύσης που το πολιτικό κατεστημένο πρόσφερε στους κατακτητές.
Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν υπό την έμπνευση και την αρωγή του αγγλοσιωνιστικού ηγεμονισμού που ενώπιον του υποκλίνεται ο κ. Χριστόφιας και ο λοιπός πολιτικάντικος εσμός.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ