Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ


Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου είναι ισχυρό . Διαθέτει τα μέσα και τους τρόπους ελέγχου της κοινής γνώμης .Κάνει το άσπρο , μαύρο , προσδιορίζει την ατζέντα των ζητημάτων , παραπληροφορεί , οριοθετεί το διάλογο , επιλέγει τους «αντιπάλους» του, αποπροσανατολίζει , εμφανίζεται ως θεράπων την ώρα που μας δίνει το δηλητήριο , εκφοβίζει , φιμώνει ,εξαγοράζει, καταδυναστεύει , παραλύει τη κρίση , επιβάλλει ως «ορθό» πολιτικό λόγο , τον ραγιαδισμό. Κεντρικός στόχος των ενεργειών του είναι η άλωση της συνείδησης των πολιτών.
Το πολιτικό κατεστημένο εκτείνεται μπροστά μας σαν ένα ατσαλοφόρο μέτωπο. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε τα αδύνατα σημεία του και να το κτυπήσουμε με σφοδρότητα. Να επιφέρουμε ρήξη μέσα στις τάξεις και τις δομές του, να προκαλέσουμε εσωτερικές συγκρούσεις που θα του προκαλέσουν νευρικότητα , αλληλοσπαραγμό με σκοπό να το οδηγήσουμε στην παράλυση και τη διάλυση.
Να κτυπούμε συνέχεια στης ίδιες πληγές , να μην τις αφήνουμε να επουλώνουν ούτε χιλιοστό του δευτερολέπτου , να προκαλέσουμε πυώδεις όγκους και να αφήσουμε τη δυσωδία τους να ξεχυθεί στη κοινωνία.
Αν πετύχουμε το σκοπό μας σε αυτές τις στοχευμένες επιθέσεις τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ιδεολογικοπολιτική επίθεση.
Τα αδύνατα σημεία που εντοπίζουμε σήμερα στο μέτωπο του κατεστημένου είναι τα εξής.
Πρώτο: το διπλό δημοψήφισμα με τη συμμετοχή των εποίκων. Εδώ μπορούμε να τους αποκαλέσουμε ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όσους το αποδέχτηκαν το 2004 και όσους σχεδιάζουν την επανάληψη αυτής της εσχάτης προδοσίας. Να τονίσουμε ότι θα έρθει η μέρα που θα επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στους προδότες.
Δεύτερο: Η ανισότητα ανάμεσα στα δικαιώματα και τις απολαβές των εργατών του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου. Στόχος μας η κοινωνική ρήξη και η καταγγελία της αγαστής σχέσης κομματισμού – δημοσιουπαλληλισμού.
Τρίτο: όσοι δίνουν εργασία και στέγη σε λαθρομετανάστες και καταδικάζουν τους ντόπιους εργάτες και νόμιμους πολίτες στην ανεργία και την μετανάστευση.
Αν σε αυτά τα τρία θέματα υποχρεώσουμε το κατεστημένο να τοποθετηθεί , σημαίνει ότι κερδίσαμε μια μάχη . Επιβάλαμε το δικό μας τρόπο σκέψης. Αν το κατεστημένο σιγήσει νομιζόμενο ότι με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσει τη φωνή μας , σημαίνει πως κερδίσαμε άλλη μια μάχη . Θα δρούμε μέσα στα λαϊκά στρώματα και στο χώρο του διαδικτύου χωρίς αντίθετη άποψη. Επιβάλουμε έτσι σιγή στο πανίσχυρο σύστημα. Μα αν σήμερα καταφέρουμε συναγωνιστές να βάλουμε ένα επίδεσμο στο στόμα του κατεστημένου αύριο θα το σύρουμε στις πλατείες της λαϊκής οργής , εκεί που η ιστορία θα γράφεται με τον φοβερό ήχο των τυμπάνων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ