Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ( συνέχεια ένστασης για την απαγόρευση των εμβλημάτων μας)




17 Μαΐου 2011
Προς
Επίτροπο Διοικήσεως 
Λευκωσία
                                                                                                Με τηλ/τυπο: 22-672881


Παράπονο υποψηφίων βουλευτών Επαρχίας Λεμεσού
 κ. κ. Λουκά Σταύρου και Αντώνη Πιερίδη εναντίον της απόφασης
Εφόρου ημερομηνίας 03/05/2011 για απόρριψη των εμβλημάτων τους


Κατ’ εντολή των πελατών μας, ως άνω κ. κ. Λουκά Σταύρου και Αντώνη Πιερίδη, υποβάλλεται δια της παρούσης παράπονο εναντίον της ως άνω απόφασης του Εφόρου, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται.

Τα γεγονότα και οι λόγοι επί των οποίων το παράπονο βασίζεται, έχουν ως ακολούθως:

  1. Οι ως άνω πελάτες μας πολιτεύονται στο Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (Ε.ΔΗ.Κ) και έχουν ως σύμβολα τους:

(α) Τον Μαιανδρικό Σταυρό, ο οποίος αποτελεί αρχαιοελληνικό σύμβολο και συμβολίζει την αμφίδρομη κίνηση του κόσμου, τον αδιάλειπτο αγώνα τον οποίο η πολιτεία επιτελεί κατά των χαοτικών ροπών της αδικίας που οδηγούν στη τυραννία και εν γένει συμβολίζει τη κοσμική και πολιτειακή αρμονία.

(β) Τον δικέφαλο αετό, ο οποίος αποτελεί επίσης αρχαιοελληνικό σύμβολο και τέτοιο βρίσκεται στο Ναό της Ορθίας Αρτέμιδος στη Σπάρτη. Επίσης το σύμβολο αυτό αποτέλεσε το κρατικό σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας κατά το χρονικό διάστημα από 1261 έως το 1453. Σήμερα αποτελεί σύμβολο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εθνικής Φρουράς και εν γένει των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.   

  1. Ο Έφορος Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, με απόφαση του την οποία ανακοίνωσε προφορικά στους πελάτες μας κατά την 3ην Μαΐου 2011, ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων, δεν απεδέχθη τα ως άνω εμβλήματα των. Την επαύριον οι πελάτες μας υπέβαλαν δια του Γραφείου μας ένσταση και αυθημερόν ο Έφορος με γραπτή απάντηση του προς το Γραφείο μας απέρριψε την ως άνω ένσταση τους κι επέμεινε στην απόφαση του με το αιτιολογικό ότι τα εμβλήματα τους προσομοιάζουν ο μεν Μαιανδρικός Σταυρός με σύμβολο θρησκευτικής λατρείας ο δε δικέφαλος αετός προσομοιάζει με τη σημαία της Αλβανίας αλλά εμπεριέχει και σύμβολο θρησκευτικής λατρείας.

  1. Οι πελάτες μας βασίζουν το παράπονο στους ακόλουθους λόγους:

(α) Ο δικέφαλος αετός δεν προσομοιάζει με τη σημαία της Αλβανίας, αφού στο έμβλημα τους είναι αρκετά διαφοροποιημένος και σε διαφορετικού χρώματος ορίζοντα. 

(β) Η αναφορά του Εφόρου για ομοιότητα του εμβλήματος του δικέφαλου αετού προς τη σημαία της Αλβανίας και όχι σε βυζαντινό συμβολισμό προσβάλει το ιδεολογικό τους στίγμα και αναδεικνύει την στρεβλή εικόνα του κράτους προς το εν λόγω σύμβολο καθ’ όσον, ως ανωτέρω αναφέρεται, παλαιόθεν αποτελεί εθνικό σύμβολο.

(γ) Ο Μαιανδρικός Σταυρός δεν προσομοιάζει προς θρησκευτικό σύμβολο ούτε κατά το περιεχόμενο, ούτε κατά τον συμβολισμό, ούτε κατά τις ιστορικές του καταβολές.

Οι πελάτες μας ζητούν όπως το παράπονο τους εξετασθεί από το Γραφείο σας το συντομότερο και τύχουν απάντησης αναλόγως και επιφυλάσσουν κάθε δικαίωμα για προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο.


Διατελούμε



Παναγιώτης Κλεοβούλου
Δικηγόρος   

                                                                     










Οδός Εμμανουήλ Ροΐδη
Συγκρότημα Κίρζης                                                    
Κτίριο Α, Γραφείο ΑΜ1                                                              
3031 Λεμεσός

Τηλ: +357 25 746040
Φαξ: +357 25 347087

Επιστολές: Τ.Θ. 54147                                                                                                                                                                                                                                                           
3721 Λεμεσός – Κύπρος