Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


Εκείνο που θα σώσει τη Κύπρο από τη διχοτόμηση δεν είναι η ενδοτική πολιτική του κατεστημένου ούτε η συντηρητική ταύτιση των τουρκοκυπρίων με τους τούρκους εισβολείς και τους έποικους αλλά η σθεναρή υπεράσπιση της δημοκρατίας που θα αναδυθεί μέσα από την απόρριψη του διαιρετικού κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και την μετάβαση σε ένα πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας που θα προκύψει μέσα από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα .
Η λογικότητα αυτής της πρότασης δεν μπορεί να μη γίνει αποδεκτή από τον πολιτισμένο κόσμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη. Η απόρριψη αυτής της πρότασης θα είναι απόρριψη της λογικής και των αρχών της δημοκρατίας με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για τον δυτικό πολιτισμό.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταθέτει αυτή τη πρόταση και προκαλεί ολόκληρο το πολιτικό κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η τακτική της αποσιώπησης και της φίμωσης μας, δεν θα ωφελήσει τη πατρίδα .
Καταθέτουμε τη Τρίτη άποψη που θα φέρει την ποθούμενη ενότητα του λαού και την αλλαγή στη στρατηγική μας προς αντιμετώπιση της κατοχής . Την πρόταση αυτή θα προσπαθήσουμε να την περάσουμε στο λαό και να ζητήσουμε την υποστήριξη της από αυτόν, θεωρώντας το ως χρέος ελάχιστο προς τη πατρίδα.
Τασσόμαστε κατά της διχοτόμησης αλλά και κατά της ομοσπονδίας . Διεκδικούμε τη πραγματική δημοκρατία που στερείται ο λαός μας .
Καταγγέλλουμε το αντιομοσπονδιακό μέτωπο για διολίσθηση σε θέσεις που προάγουν την διχοτόμηση.
Καταγγέλλουμε το εκκλησιαστικοπολιτικό κατεστημένο που με τις θέσεις και τις ενέργειες του περιχαράκωσε την πορεία της «λύσης» στο δίλημμα της ομοσπονδίας ή της διχοτόμησης.
Επιλέγουμε τη μοναδική λύση της δημοκρατίας την οποία οφείλουμε να διεκδικήσουμε σε όλα τα διεθνή φόρα και να στηρίξουμε επί του αιτήματος αυτού , το δικαίωμα της επέκτασης της νομιμότητας και κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στη κατεχόμενη επικράτεια της .Η άσκηση αυτού του δικαιώματος που δεν θα αποκλείει τον ένοπλο αγώνα περνά μέσα από την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα .
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ