Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Έκτακτο: Διαμαρτυρία σήμερα στη Λεμεσό

24 Ιουνίου, 2011 - 10:42 ΠΜ - Κανένα Σχόλιο
Μπορεί να ακούγεται σε όλους ο όρος «ειρηνική συμβίωση» μία πολύ καλή έννοια, όμως διερωτόμαστε: τελικά κατά πόσον το πρόβλημα μας είναι «ειρηνικής συμβίωσης»;
Ο λόγος  λοιπόν για το νέο ντοκιμαντέρ «Το νησί που μοιραζόμαστε» που ουσιαστικά θέλει παρουσιάζει το ζήτημα του κυπριακού ως πρόβλημα δικοινοτικό.
«…θα μοιραστούν ένα σπίτι για πέντε μέρες και μαζί θα ταξιδέψουν βόρεια και νότια της διαχωριστικής γραμμής.» (από την περιγραφή του ντοκιμαντέρ)
Δεν υπάρχουν απλά βόρεια και νότια της «διαχωριστικής γραμμής» υπάρχει κατεχόμενη περιοχή από τους Τούρκους και ελεύθερες περιοχές. Αυτές είναι κάποιες αλήθειες για τις οποίες είναι σημαντικό να μην τις ξεχνάμε.
Το πρόβλημα, συνεπώς, δεν είναι δικοινοτικό, αλλά πρόβλημα Εισβολής και Κατοχής από τον Τούρκο κατακτητή.
Το πρόβλημα δεν είναι κοινωνικό, αλλά πρόβλημα πολιτικό.
Επιπρόσθετα, ο πολιτισμός θα πρέπει να αποτελεί τη λυδία λίθο της κοινωνίας μας, να διέπει κάθε έκφανση της καθημερινότητας και να συντελεί στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και των ριζών μας.
Ως εκ τούτου,οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου θα έπρεπε να κόπτονται περισσότερο για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα, παρά να βαυκαλίζονται με επαναπροσεγγιστικές πανηγύρεις.
Οδοφράγματα:
Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων δημιούργησε ένα ακόμα πρόβλημα στην Κύπρο χωρίς βέβαια να λύνει κάποιο.
Το γεγονός ότι πολλοί εγκληματίες προσφεύγουν στα κατεχόμενα για να γλυτώσουν δεν πρέπει να μείνει απαρατήρητο, όπως και το ότι υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών.
Ακόμη, με την προτροπή κυρίως της πολιτείας στους Έλληνες της Κύπρου να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές μας, ξοδεύονται λεφτά προς όφελος του κατοχικού καθεστώτος, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της οικονομίας του και κατ’ επέκταση την διατήρηση των τούρκικων στρατευμάτων εισβολής και κατοχής.
Συνομιλίες:
Οι συνομιλίες με τον εκάστοτε παράνομο κατοχικό ηγέτη πρέπει άμεσα να σταματήσουν γιατί:
1)        Δίνουν υπόσταση στο ψευδοκράτος και επομένως ενισχύουν τις πιθανότητες για αναγνώριση.
2)        Ο εκπρόσωπος δήθεν της τ/κ κοινότητας εκλέγεται κυρίως από εποίκους (έγκλημα πολέμου).
3)        Ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας γίνεται αυτόματα σε απλό εκπρόσωπο της ε/κ πλευράς.
Τι προτείνουμε:
⇒ Διακοπή των συνομιλιών και άνοιγμα διαλόγου με τον άμεσα εμπλεκόμενο και ένοχο, την Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται άμεσα η πιθανότητα αναγνώρισης του ψευδοκράτους και ανοίγονται νέοι δρόμοι άσκησης πίεσης προς την Τουρκία.
⇒ Άμεση απομάκρυνση από λύσεις διχοτομικές τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Η συγκεκριμένη λύση θα είναι ρατσιστική, άδικη, θα νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στον τόπο.
⇒ Κλείσιμο των οδοφραγμάτων άμεσα μέχρι την τελική δικαίωση του Λαού της Κύπρου. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πλήξουμε την οικονομία του ψευδοκράτους και παράλληλα να ασκηθεί πίεση.
⇒ Κανένας συμβιβασμός στην παραχώρηση των κατεχόμενων εδαφών μας και αγώνας μέχρι την Δικαίωση- Λευτεριά-Επιστροφή.
Προσυγκέντρωση Πλατεία Ηρωών και ώρα 8:00 μ.μ.
Άπαντες Παροντές
ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ