Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Εάν το αντιομοσπονδιακό αίσθημα δεν μετεξελιχθεί  σε πολιτική βούληση ώστε μέσα από ένα σχήμα να καταθέσει μια συγκεκριμένη , ολοκληρωμένη πρόταση για την λύση που επιδιώκει στο κυπριακό, τότε θα αφήσει το πεδίο ελεύθερο στους ομοσπονδιακούς να κάνουν ότι θέλουν και να προτάξουν ως δικαιολογία ότι καμιά άλλη πρόταση δεν τέθηκε στο τραπέζι.
Τονίζω ξανά και ξανά , πως αν παραμείνει ο αντιομοσπονδιακός αγώνας στο επίπεδο των συνθημάτων , εάν οι διάφορες νεολαίες και συνάξεις δεν αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξης ενός κοινού πολιτικού μετώπου , οι εχθροί της Κύπρου θα περάσουν ανενόχλητοι και θα αφήσουν πίσω τους ερείπια.
Καλώ τον πρόεδρο του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» , κ. Ιωάννη Σιεκέρσαββα, επειδή η Κερύνεια είναι το σύμβολο του αντιομοσπονδιακού αγώνα, να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σφυρηλάτηση του ενιαίου αντιομοσπονδιακού μετώπου. Να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους , όχι επί παντός επιστητού αλλά επί του συγκεκριμένου θέματος της αντιομοσπονδιακής πρότασης που επείγει να κατατεθεί στη συνείδηση των ελλήνων.
Εμείς είμαστε πρόθυμοι να προστρέξουμε , μη επιδιώκοντας οιονδήποτε προσωπικό ή κομματικό όφελος . Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τη πρόταση μας για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να συμβάλουμε στη δημιουργία του ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ