Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΟΥΤΕ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΟΥΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


 Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τάσσεται ενάντια σε κάθε μορφή λύσης ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας.
Δεν αποδέχεται επίσης την αρχή της διζωνικότητας που το ενδοτικό κατεστημένο προσυπέγραψε από το 1977 και εξακολουθεί να υποστηρίζει μέχρι σήμερα.
Η κατεχόμενη πατρίδα μας αποτελεί μέρος της επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας και δεν παραχωρείται σε κανένα .
Στόχος μας πρέπει να είναι η ΕΠΕΚΤΑΣΗ της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της.
Ως εκ τούτου τασσόμαστε ενάντια και σε κάθε μορφή διχοτόμησης που ορισμένοι κύκλοι προωθούν. Καταγγέλλουμε επίσης κάθε μεθόδευση διολίσθησης προς εμπράγματη εφαρμογή σχεδίων λύσης τύπου Ανάν.
Αυτές τις μεθοδεύσεις θεωρούμε ότι ακολουθεί το ενδοτικό κατεστημένο στα πλαίσια της στρατηγικής της λεγόμενης επαναπροσέγγισης και επανένωσης.

Αναφορικά με την τουρκοκυπριακή μειονότητα, απευθύνουμε κάλεσμα εγκατάλειψης της συνεργασίας με τη τουρκική κατοχή και ΕΠΑΝΈΝΤΑΞΗΣ στο ενιαίο κράτος της κυπριακής δημοκρατίας από όπου αποσχίστηκαν από το 1963.
Στα πλαίσια της επανένταξης , θα ήταν δυνατή η έναρξη ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ , με κεντρικό αίτημα και προϋπόθεση , την αποχώρηση των κατακτητών Τούρκων και Άγγλων και την ανάδειξη ενός δημοκρατικού συντάγματος αναδυόμενου μέσα από τη γενική και ενιαία λαϊκή βούληση , ενός συντάγματος που θα θέτει τέρμα στο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και θα εναρμονίζει τη Κύπρο με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές της δημοκρατίας.
Καλούμε το λαό σε σθεναρή αντίσταση ενάντια στη διζωνική , ενάντια στη διχοτόμηση , ενάντια στην εμπράγματη επιβολή λύσης.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ