Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΟΧΗ ΣΙΓΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ

 Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Χριστόφια για την τήρηση ένοχης σιγής στις απαράδεκτες και άκρως προκλητικές δηλώσεις του Αλεξάνδρου Ντάουνερ.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών και αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα στη Κύπρο , ανέφερε σε δήλωση του πως η προεδρία της Ε.Ε. τά την 1η Ιουλίου θα ασκηθεί “μόνο από τους ελληνοκύπριους”.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας οφείλει να απαντήσει στον κ. Ντάουνερ και να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση , ότι την προεδρία της Ε.Ε. θα την ασκήσει η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι κάποια κοινότητα .

Στην Ε.Ε. δεν είναι ενταγμένη η “κοινότητα των ελληνοκυπρίων” αλλά το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας.


Η αναφορά σε όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης , διαιωνίζει το πρόβλημα της πατρίδος μας , πάνω στη γραμμή των αγγλοτουρκικών σχεδιασμών .

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να κατανοήσει πως δεν αντιπροσωπεύει μια “κοινότητα” αλλά το κυρίαρχο κράτος της κυπριακής δημοκρατίας που ένα μέρος της επικράτειας του τελεί υπό κατοχή.

Η ενδοτική γραμμή που το πολιτικό κατεστημένο ακολουθεί πάνω στο εθνικό θέμα , επιτρέπει στον κάθε Ντάουνερ να ασκεί επιθετική διπλωματία εις βάρος της κυπριακής δημοκρατίας. Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι ο Ντάουνερ αλλά η δική μας γραμμή πλεύσης που επείγει να αλλάξει .

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ