Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΔΗΚ: Απαιτούμε κατάργηση της ΑΤΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η ανάγκη δανεισμού του κράτους για την συντήρηση του υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και της γραφειοκρατίας , οδήγησαν το παρεμβατικό κράτος , όργανο του φαύλου πελατειακού συστήματος , σε μέτρα άγριας και ληστρικής φορολόγησης των επιχειρήσεων και εν γένει της παραγωγικής βάσης μέσα από άμεσους και έμμεσους φόρους.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της καταστροφής με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις προς την εργασιακή πλευρά.
Η κίνηση αυτή αποτελεί αναγκαία πράξη συντήρησης των επιχειρήσεων , που ανοίγει ταυτόχρονα τις πύλες στη παράνομη και ανασφάλιστη εργασία.
Δυστυχώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη διέξοδο.

Υπαίτιος αυτής της συγκρουσιακής κατάστασης εργοδοτών και εργαζομένων που θα έχει τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τη κοινωνία είναι αποκλειστικά το κράτος -μαμούθ και η κυβέρνηση Χριστόφια που συντηρεί και προστατεύει αυτό το τερατούργημα .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα , θεωρεί αναγκαίο ως πρώτο βήμα την άμεση κατάργηση της ΑΤΑ ( αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής ) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , ώστε να αναπτυχθούν ροπές αποπληθωρισμού που αναγκαία θα οδηγήσουν και στη πτώση των επιτοκίων και θα εξισορροπήσουν την αγοραστική δύναμη όλων εκείνων των ομάδων του λαού που δεν επωφελούνται από την ΑΤΑ αλλά τουναντίον βυθίζονται δι ' αυτής στην φτώχεια.
Η κατάργηση της ΑΤΑ δεν διορθώνει βέβαια τα πολλαπλά προβλήματα της οικονομίας. Απαιτούνται μέτρα θεαματικής συρρίκνωσης του κράτους – μαμούθ για τα οποία έχουμε αναφερθεί , καθώς και άρση κάθε προστασίας των τραπεζών και της ολιγαρχίας του πλούτου.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ