Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θέση πάνω στη πρόταση Αναστασιάδη για διορισμό διαπραγματευτή


Η πρόταση Αναστασιάδη για διορισμό διαπραγματευτή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας πλαισιωμένο “από μια ομάδα είτε συνταγματολόγων είτε διεθνολόγων είτε οικονομολόγων ο οποίος θα είναι υπόλογος στον Πρόεδρο και το Συμβούλιο Αρχηγών” αποτελεί προσπάθεια σύγκλησης του πολιτικού κατεστημένου που σκοπό έχει να αποκρύψει το γεγονός της αποτυχίας των συνομιλιών που εδράζονταν στον ενδοτισμό και ενίοτε στη προδοσία.

Το ζητούμενο δεν είναι η αλλαγή του συνομιλητή αλλά η ριζική αλλαγή της στρατηγικής στο εθνικό θέμα της εισβολής και κατοχής της Κύπρου , ώστε από την καταστροφική υποχώρηση να περάσουμε στην διεκδίκηση των δικαίων μας μέσα από την υπεράσπιση της κυπριακής δημοκρατίας και του υπάτου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του ενδοτικού κατεστημένου και προειδοποιεί το λαό για περαιτέρω σχεδιαζόμενες υποχωρήσεις μέσα από διάφορα τεχνάσματα και μασκαρέματα του κατεστημένου.
Ζητούμε αλλαγή στρατηγικής με κεντρικό σκοπό το δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας να ασκήσει τη κυριαρχία της στη κατεχόμενη επικράτεια της.
Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ