Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες γύρω από το θέμα της αποδοχής επιδιαιτησίας και χρονοδιαγραμμάτων από τον Τάσσο Παπαδόπουλο , φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια την προδοσία που διαπράχθηκε τότε , προδοσία που το πολιτικό κατεστημένο θέλει να επαναλάβει.
Ο τότε πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας , πιεζόμενος και από τα άλλα κόμματα στάθηκε ανίκανος να υπερασπιστεί την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και υποχώρησε στις αγγλοτουρκικές και άλλες πιέσεις και αποδέχθηκε όπως το καταστροφικό και απαράδεκτο σχέδιο Ανάν τεθεί σε δημοψήφισμα.
Όμως η υποχώρηση αυτή δεν ήταν η μοναδική .

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος και το επιτελείο αυτού αποδέχθηκαν επίσης το διπλό δημοψήφισμα όπου χώριζε την έννοια του ενιαίου λαού της δημοκρατίας σε δύο εκλογικά σώματα που με τη σειρά τους παραπέμπουν σε δύο λαούς και δύο κράτη.
Επιπλέον το κατεστημένο του τόπου υπό τον Τάσσο Παπαδόπουλο, προχώρησε σε πράξη εσχάτης προδοσίας αποδεχόμενος την συμμετοχή των εποίκων στο εν λόγω δημοψήφισμα.
Το πολιτικό κατεστημένο του τόπου είναι υπόλογο σε αυτές τις ενδοτικές και προδοτικές πράξεις. Η αποκατάσταση του δικαίου απαιτεί να κάτσουν κάποτε στο σκαμνί όσοι συνέργησαν στη προδοσία και υπέσκαψαν με τα ανόσια έργα τους την κυριαρχία και την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας που αναδύθηκε από τους τάφους των ηρώων της ΕΟΚΑ.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καταγγέλλει ως προδοτικό το πολιτικό κατεστημένο και καλεί τον λαό να μην αποδεχθεί επανάληψη του ιδίου εγκλήματος.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ