Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο ρόλος του ΔΗΚΟ στην υπηρεσία του ενδοτικού κυπριακού κατεστημένου

Το ΔΗΚΟ (Δημοκρατικό Κόμμα) από γενέσεως του , ως ένα κόμμα που βγήκε μέσα από την απόφαση και τη στήριξη της εκκλησίας , γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει ο νυν αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος , διαδραμάτισε ένα άκρως ενδοτικό και σε κάποιες επιλογές ένα καθαρά προδοτικό ρόλο.
Επισημαίνω μόνο κάποια σημεία προς υποστήριξη της άποψης μου:
  • Η συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς το 1979 που επιβεβαίωνε την αισχρή υποχώρηση της λεγομένης συμφωνίας κορυφής του 1977 μεταξύ Μακαρίου και Ντενκτάς. Η πράξη αυτή εγκλώβισε την Κύπρο στην κατάπτυστη και μειοδοτική πολιτική του “μεγάλου εθνάρχη” εκ της οποίας μέχρι σήμερα υποφέρει η πατρίδα. 
  • Η αποδοχή άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003. 
  • Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν να τεθεί σε δημοψήφισμα στο λαό ως πράξη παραίτησης από τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας. 
  • Η αποδοχή της συμμετοχής των εποίκων στο ως άνω δημοψήφισμα. Πράξη πέρα για πέρα προδοτική. Η μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , επιστροφή στη γραμμή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας . 
  •  Η στήριξη της πολιτικής Χριστόφια για ένα μεγάλο διάστημα , ακόμα και όταν είχε εξαγγείλει τις υπερπροσφορές του προς τους τούρκους κατακτητές. 
Με τις πράξεις αυτές , το ΔΗΚΟ πρέπει να θεωρείται ως η πολιτική εκείνη δύναμη του τόπου που υπέσκαψε την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας και κίνησε τις διαδικασίες για την εφαρμογή μιας εμπράγματης λύσης μέσα από τετελεσμένα γεγονότα. Μιας λύσης που θα επιβάλλεται σταδιακά εκ των πραγμάτων και κάτω από το τραπέζι των συνομιλιών , χωρίς να έχει την δυνατότητα ο λαός να αντιδράσει αλλά μάλλον να εξαναγκαστεί , σε κάποια φάση της ενδοτικής διαδικασίας , να προσυπογράψει μιαν άκρως οδυνηρή και αντεθνική τελική λύση.
Στις τωρινές περιστάσεις το ΔΗΚΟ δια χειρισμών Καρογιάν , είναι εκείνο το κόμμα που εκφράζοντας βαθύτερα φατριαστικά συμφέροντα , επιχειρεί την συνένωση ολόκληρου του κατεστημένου με ένα και μοναδικό κοινό υποψήφιο στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές , ώστε να προχωρήσουν σε ένα κλείσιμο του κυπριακού χωρίς αντιπαραθέσεις , αλλά και σε διευθετήσεις άλλων ζητημάτων όπως είναι η στήριξη του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου μέσα από στρατηγικές εξυπηρέτησης ολιγαρχικών και αλλότριων συμφερόντων.
Είτε βρεθεί κοινός υποψήφιος είτε όχι , το ΔΗΚΟ θα διαδραματίσει και πάλι ένα καθοριστικό και ρυθμιστικό ρόλο και όπως μας έριξε στην περιπέτεια Χριστόφια θα μας ρίξει τώρα στην περιπέτεια Αναστασιάδη , που είναι ότι χειρότερο για την Κύπρο και τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα .
Μοναδική επιλογή των πατριωτών που ευρίσκονται εγκλωβισμένοι στα κόμματα της Αριστεράς , του κέντρου και της δεξιάς , είναι να στηριχθεί μια εθνικοκοινωνική υποψηφιότητα , για να αλλάξει επιτέλους πορεία η πατρίδα μας και να υποστηριχθούν σθεναρά τα εθνικά και λαϊκά δίκαια.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ