Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στηρίζουν το σύστημα και γκρεμίζουν το ελάχιστο κοινωνικό κράτος

Το κράτος υπηρέτης της ολιγαρχίας του πλούτου και των τραπεζιτών , αρνείται στην ουσία να δώσει τα επιδόματα θέρμανσης στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών , ενώ είναι έτοιμο να στηρίξει τους ομολογιούχους , φορτώνοντας νέα χρέη στο λαό.
Η προοπτική αυτή , της στήριξης των ομολογιούχων με αύξηση του κρατικού χρέους και αύξηση των φόρων προς την δεινοπαθούσα παραγωγική βάση , είναι πλέον ορατή ύστερα από την νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody's.

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης αν και υποσχέθηκαν χθες οι δύο υπουργοί πως θα δοθούν στους δικαιούχους , εντούτοις άφησαν να νοηθεί ότι θα περάσουν πρώτα μέσα από το λαβύρινθο των πολιτικάντικων διαδικασιών και την αβέβαιη αναζήτηση των χρημάτων.
Οι  οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης Χριστόφια δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στις αριστερές σοσιαλίζουσες ιδεολογίες και πρακτικές και τις δεξιές νεοφιλελεύθερες πρακτικές. Τα ίδια τα πράγματα επιβεβαιώνουν την βαθιά συμφωνία των φαινομενικά αντίμαχων ιδεολογημάτων και την συνένωση τους στην νέα τραγέλαφη πρακτική του σοσιαλκαπιταλισμού.
Η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανέδειξε επίσης την σκληρή αντιλαϊκότητα των συστημικών ιδεολογημάτων που πραγματώνεται με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και την ληστρική φορολογική επιδρομή κατά των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων.
Καταγγέλλουμε το σύστημα και το πολεμούμε όχι μέσα από την αδράνεια της αποχής , αλλά μέσα από τον πολιτικό αγώνα που αποτελεί προσπάθεια παραγωγής νέας πολιτικής πρότασης και νέου θεσμικού πολιτειακού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον παρόν σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικό-οικονομικής ολιγαρχίας.
Ο δρόμος του εθνικοκοινωνισμού είναι η μοναδική λαϊκή και εθνική επιλογή.

Λουκάς Σταύρου πρόεδρος ΕΔΗΚ
υποψήφιος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας