Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ελένη Θεοχάρους :η εθνικοφρονίστικη φεννάκη του ενδοτικού κατεστημένου

Στην χθεσινή συνέντευξη της στο ΡΙΚ , η κ. Ελένη Θεοχάρους αφού πρώτα χαρακτήρισε ως ατελέσφορη την προσπάθεια για λύση ΔΔΟ στη γραμμή των υπερπροσφορών Χριστόφια , δήλωσε στη συνέχεια ότι θα μπορούσε να δεχθεί μια λύση ΔΔΟ η οποία όμως να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην ουσία, η κατ' αυτήν νέα πολιτική πρόταση που καταθέτει στο εθνικό θέμα, δεν έχει τίποτα καινούριο. Είναι η χιλιομασιμένη τσιχλόφουσκα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” που ας σημειωθεί επικαλούνται και οι τούρκοι κατακτητές για να δικαιολογήσουν την παραμονή των εποίκων , εμφανίζοντας επιπρόσθετα την χρησικτησία των περιουσιών των προσφύγων ως ανθρώπινο δικαίωμα τους.

Η πρόταση της κ. Θεοχάρους αναπαράγει τον φαύλο κύκλο της υποχώρησης και του συμβιβασμού με τους κατακτητές. Αποτελεί δε την εφεδρική επιλογή του κατεστημένου που σκοπό έχει να εξαπατήσει την συνείδηση του λαού με αγωνιστικές δήθεν κορώνες και άλλα “ηχηρά παρόμοια”. Πίσω από την λύση στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κρύβεται η αποδοχή της διζωνικότητος , άνευ της οποίας θα ήταν περιττή η διεκδίκηση της ελεύθερης διακίνησης .
Στην συνέντευξη της η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε και σε ένα σχέδιο Β που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Τουρκία , σχέδιο το οποίο περιέγραψε ως Ταϊβανοποίηση των κατεχομένων.
Παρέλειψε όμως η κ. Θεοχάρους να πει την αλήθεια στον κυπριακό λαό , ότι δηλαδή το σχέδιο Β της Τουρκίας παράγεται και από τον δικό μας προτασιακό λόγο. Παρέλειψε να πει ότι έχει κατατεθεί από τους προέδρους της κυπριακής δημοκρατίας η πρόταση για απευθείας εμπόριο Ε.Ε και κατεχομένων με ανταλλάγματα την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμόχωστου και την χρήση των λιμανιών και του εναέριου χώρου της Τουρκίας.
Το τουρκικό σχέδιο Β με λίγα λόγια είναι δική μας εμπνεύσεως που παρακολουθεί και συμπληρώνει τις άλλες υποχωρήσεις που έγιναν κάτω από το τραπέζι των συνομιλιών , όπως την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , την αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα , το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων , την εξώθηση του προσφυγικού κόσμου για ξεπούλημα των περιουσιών του στους τούρκους , την οικονομική ενίσχυση της κατοχής και των παροχών προς τους τουρκοκύπριους και άλλων πολλών.
Στη πρόταση της κ. Ελένης Θεοχάρους εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε ξεκάθαρα πως το εθνικό θέμα της Κύπρου δεν λύνεται μέσα από την οδό της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά του υπάτου εθνικού δικαιώματος της ελευθερίας και του δικαιώματος της κυπριακής δημοκρατίας για επέκταση της άσκησης της κυριαρχίας της στην κατεχόμενη επικράτεια της.
Απορρίπτουμε ως προδοτική και κατάπτυστη κάθε παραχώρηση ζώνης στους τούρκους κατακτητές και τους τουρκοκύπριους συνεργάτες τους στο έγκλημα της απόσχισης , της εισβολής , της παρατεινόμενης κατοχής , του εποικισμού , της κτηνωδίας εις βάρος των εγκλωβισμένων.
Το εθνικό θέμα της Κύπρου έχει ως βάση του την παράταση της αποικιοκρατίας μέσα από ένα κατακτητικό σύνταγμα που στη συνέχεια συμπληρώθηκε με το έγκλημα της τουρκικής εισβολής. Κατά συνέπεια η λύση είναι η αυτοδιάθεση και η απελευθέρωση της Κύπρου από τους άγγλους και τούρκους κατακτητές της.
Η λύση είναι μια πραγματική δημοκρατία χωρίς ζώνες , διαχωρισμούς και πολιτικές ανισορροπίες ( δες πολιτική ισότητα του 18% της τουρκοκυπριακής μειονότητας με το 82% των ελλήνων)
Στην εθνικοφρονίστικη πρόταση του δόλιου κατεστημένου,που αφήνει να περάσει κάτω από το τραπέζι η αποδοχή της διζωνικότητος , απαντούμε με εθνικιστική φωνή. Καμιά υποχώρηση στους κατακτητές , κανένας σεβασμός στις ενδοτικές προτάσεις και συμφωνίες που υπέγραψε ή υπέβαλε κατά καιρούς το αγγλο-τουρκο-προσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο.

Λουκάς Σταύρου 
πρόεδρος ΕΔΗΚ
υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές