Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΕΟΚΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

Στο σχεδιαζόμενο από τις κατοχικές δυνάμεις , άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με “αποδοχή” της επιστροφής μερικών εκ των νομίμων ιδιοκτητών και κατοίκων σε αυτή , έρχεται να προστεθεί και η οριστική αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το νησί.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ , την αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ απαιτεί μετ' επιτάσεως , η Μεγάλη Βρετανία.
Η σημειολογία της αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραπέμπει σε επίλυση του κυπριακού εκ των πραγμάτων , ώστε να καθίσταται περιττή η παρουσία της ειρηνευτικής δυνάμεως.
Το γεγονός αυτό εδράζεται επίσης στην υποχωρητικότητα της “δικής μας πλευράς” που αποδέχθηκε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , μετατρέποντας το αίτημα της απελευθέρωσης στο αισχρό ενδοτικό παραλήρημα της επανένωσης.

Επιπρόσθετα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέφρασε θετική άποψη για την αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ τονίζοντας ότι τούτο δεν σημαίνει και το σταμάτημα των συνομιλιών.
Συνάγεται εξ αυτών για πολλοστή φορά ότι οι συντονιστές της υποχώρησης και της νομιμοποίησης της κατοχής είναι οι εγγλέζοι.
Το άλλο συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από τα γιγνόμενα και σχεδιαζόμενα , είναι πως το αδιέξοδο των συνομιλιών μεθοδεύτηκε για να επιτρέψει κινήσεις προς την εμπράγματη λύση , δηλαδή την βήμα προς βήμα νομιμοποίηση της κατοχής με αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος , μέσα από υποχωρήσεις και παραχωρήσεις που γίνονται κάτω από το τραπέζι των συνομιλιών , στοχεύοντας στην ελάχιστη έως μηδενική αντίδραση του λαού.
Δεν είναι τυχαίο που κανείς δεν αναφέρεται στην προδοτική πορεία της εμπράγματης λύσης , εκτός από το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα που δεν έχει πρόσβαση σε κανένα μέσον ενημέρωσης.
Ο όχλος των φοιτητών και των λογής λογής πατριωτών και εθνικισταράδων περί άλλων τυρβάζει, Επιδίδεται σε διαγωνισμούς πρέφας και θριαμβολογεί σε μνημόσυνα και πατριωτισμούς δωματίου. Θα χάσουμε την πατρίδα και εσείς θα κοάζετε συνθήματα και θα φουσκώνεται έξω από τις καφετερίες και τα ντάνσινκ , ελεεινοί.
Καταλάβετε επιτέλους , η πατρίδα δεν σώζεται με συνθήματα εκ του ασφαλούς . Πάρτε την απόφαση να πολεμήσετε και ελάτε να στρατηγήσουμε από κοινού τον υπέρ της ελευθερίας αγώνα. Κάμετε ατσάλι την ψυχή , οπλιστείτε με άσπονδο μίσος κατά των κατακτητών και των προσκυνημένων και ελάτε να πυρπολήσουμε τα χάρτινα όνειρα τους.
ΕΟΚΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών