Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ιδού το αποτέλεσμα της πολιτικής του ενδοτισμού

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε επανειλημμένα τις μεθοδεύσεις του κυπριακού εκκλησιαστικο-πολιτικού κατεστημένου που οδηγούν στην επιβολή της προδιαγεγραμμένης και προσυμφωνημένης λύσης της διζωνικότητας , την οποία επέβαλε η τουρκική εισβολή και προσυπέγραψε για πρώτη φορά ο Μακάριος στη λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
Καταλάβετε το επιτέλους Έλληνες , το κατεστημένο αποφάσισε προ πολλού να μοιράσει τη Κύπρο με τους τούρκους.
Ο τρόπος που επιχειρεί τη παράδοση της πατρίδος καταγράφεται και πραγματώνεται μέσα από τις δύο διασταυρούμενες γραμμές της υποχώρησης .

Η μία γραμμή είναι αυτή που συντελείται στο τραπέζι των συνομιλιών και η άλλη είναι αυτή που πραγματώνεται κάτω από το τραπέζι , την οποία ονομάσαμε γραμμή της εμπράγματης λύσης , δηλαδή της λύσης που επιβάλλεται χωρίς να ρωτηθεί ο λαός και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.
Τα παραδείγματα αυτής της λύσης είναι πολλά , όπως το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, η συμμετοχή των εποίκων στο δημοψήφισμα του 2004 , η προσφυγή των ελλήνων προσφύγων στα όργανα της Τουρκίας αναφορικά με τις περιουσίες τους , οι διάφορες παροχές προς τους τουρκοκύπριους , οι προτάσεις για άνοιγμα του απευθείας εμπορίου Ε.Ε. - κατεχομένων , με κάποια ανταλλάγματα .
Αυτές οι δύο γραμμές της υποχώρησης δημιουργούν νέα τετελεσμένα στα οποία εγκλωβίζεται η βούληση του κυπριακού ελληνισμού σε βαθμό πλήρους παράλυσης της.
Ένα από τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η υποχώρηση των κρατούντων είναι το πρόσφατο ψήφισμα της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου , που απαιτεί την εφαρμογή της πρότασης για άνοιγμα του απευθείας εμπορίου Ε.Ε. - κατεχομένων με αντάλλαγμα την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Αν τελικά εφαρμοστεί αυτή η πρόταση θα αποτελέσει τη βάση της ευρώ-διχοτόμησης δηλαδή της διχοτόμησης με ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη . Το γεγονός αυτό οδηγεί σε δύο εμπράγματα αναγνωρισμένα κράτη που δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το πέρασμα σε ένα συν ομόσπονδο μόρφωμα.
Το κατεστημένο εκεί μας οδηγεί. Αν συμφωνείτε έλληνες , συνεχίστε την αδιαφορία και την υποστήριξη του κατεστημένου. Αν διαφωνείτε , στηρίξτε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα για ένα αγώνα που μπορούμε να διεξάγουμε με επιτυχία. Για ένα αγώνα που θα έχει στρατηγικό στόχο του την πραγματική δημοκρατία και την απελευθέρωση.
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ