Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος υπεραμύνθηκε της γραμμής Χριστόφια στο κυπριακό

Ο διορισμένος πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος , κατά την επίσκεψη του στη Κύπρο , εξέφρασε την στήριξη του στη γραμμή Χριστόφια , αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου.
Υπεστήριξε συγκεκριμένα την συνέχιση των ενδοκυπριακών ή απευθείας συνομιλιών , την ιδέα της επανένωσης και της μετεξέλιξης της κυπριακής δημοκρατίας σε ένα διζωνικό , δικοινοτικό και ομοσπονδιακό τερατούργημα.
Από ένα τεχνοκράτη που υπηρετεί τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Το ζητούμενο είναι , από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα , να προκύψει όχι μόνο μια αντιμνημονιακή διακυβέρνηση αλλά και εθνική που θα θέσει πάνω σε νέες βάσεις το κυπριακό σε σχέση με την επιβεβλημένη ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και του κοινού αμυντικού μετώπου που απαιτείται μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου τόσο για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των δύο κρατών του ελληνισμού όσο και για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Όσο το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και του ενιαίου αμυντικού χώρου θα παραμένει ανενεργό , θα παραμένει και η Κύπρος εκτεθειμένη στον τουρκικό επεκτατισμό και στην θανάσιμη επισκίαση της από το Ισραήλ και τους εν Κύπρω άγγλους συνεταίρους των , που κατέχουν τις περιοχές των αγγλικών βάσεων.
Η τύχη της Κύπρου είναι αλληλένδετη με την πορεία της Ελλάδος και τις αποφάσεις που θα πάρει σε θέματα άσκησης της εθνικής της κυριαρχίας. Μιας κυριαρχίας που δυστυχώς έχει συρρικνωθεί στο έπακρο προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων.

Λουκάς Σταύρου 
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ