Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Κύπρος: το κράτος των ολίγων

 Δημοσίευμα εφημερίδος των Σκοπίων φέρει τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο , πρόθυμο να επενδύσει στα Σκόπια στο τομέα της ενέργειας. Αν είναι ψέματα ας το διαψεύσει ο κ. Χρισόστομος.

Εμείς ως εθνικοκοινωνιστές δηλώνουμε πως όταν έρθει η ώρα θα ζητήσουμε το πόθεν έσχες της εκκλησίας της Κύπρου και θα απαιτήσουμε την αναδρομική φορολόγηση της από το 1960 και εντεύθεν όπου συσσώρευε χρήμα αφορολόγητο υπό την κάλυψη του απεχθούς κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης.

Δεν είναι τυχαίο που η εκκλησία υποστήριξε με νύχια και με δόντια το σύνταγμα που μας επέβαλαν οι κατακτητές και αργότερα , δηλαδή το 1977 , προσυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της κατοχής , Ντενκτάς , την διζωνική διαίρεση της πατρίδος μας , αποδεχόμενη έτσι τον πολιτικό στόχο της τουρκικής εισβολής.
Εκκλησία και πολιτικά κόμματα του κατεστημένου συνέστησαν από κοινού το κράτος της ολιγαρχίας του πλούτου και των τραπεζών. Αυτό το κράτος είναι ο κυριότερος εχθρός του λαού και της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας.
Διεκδικούμε ένα λαϊκό εθνικοκοινωνικό κράτος που θα καταργήσει τα προνόμια των ολίγων μέσα από μια πραγματική λαϊκή κυριαρχία, που σημαίνει παραγωγή της εξουσίας από τις δυνάμεις της λαϊκής εργασίας.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ