Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο εμπρησμός τζαμιού στη Λεμεσό

Ο εμπρησμός κάποιου τζαμιού στην Λεμεσό το περασμένο Σαββάτο πήρε μεγάλη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης στην κατεχόμενη Κύπρο αλλά και στη Τουρκία. Προσπάθεια των τούρκων ήταν πρώτα να καταλογίσουν την ενέργεια σε “ελληνοκύπριους” εθνικιστές και δεύτερο να δείξουν ότι οι “ελληνοκύπριοι” δεν μισούν μόνο τους τούρκους αλλά και την θρησκεία του ισλάμ.
Η κίνηση αυτή δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια των κατακτητών να περάσουν σε ένα σχέδιο Β για το κυπριακό που περιλαμβάνει και ένταξη του κατοχικού μορφώματος στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

Τα τζαμιά που βρίσκονται στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας ουδέποτε πειράχτηκαν από τους Έλληνες , τουναντίον συντηρούνται από τους φόρους του λαού γεγονός που αντίκειται και στο σύνταγμα που στο άρθρο 18 παράγραφος 8 λέγει ρητά ότι :
“ ουδείς δύναται να υποχρεωθεί εις πληρωμήν οιουδήποτε φόρου ή τέλους αι πρόσοδοι των οποίων έχουσιν ειδικώς διατεθή εν όλω ή εν μέρει δια σκοπούς εναγομένους εις θρησκείαν διάφορον της ιδίας αυτού.”
Που σημαίνει ότι είναι παράνομο να φορολογούνται οι χριστιανοί , οι παγανιστές , οι τους πατρώους θεούς τιμούντες , οι άθεοι , οι σκεπτικιστές κλπ , κλπ , για να συντηρούνται τεμένη των μουσουλμάνων. Αλλά η βία του φόρου δεν λαμβάνει υπόψιν της τέτοιες λεπτομέρειες.
Κανονικά τα τεμένη έπρεπε να αφεθούν στο έλεος της φθοράς και όχι να συντηρούνται από τους φόρους των νομίμων πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας.
Το συμπέρασμα που εξάγεται από τα συμπαρομαρτούντα και συμφραζόμενα είναι πως μαζί με το σχέδιο Β , να αναμένουμε και σωρεία προβοκατόρικων ενεργειών από τις μυστικές υπηρεσίες της κατοχής.
 Η προστασία μας από τέτοιες ενέργειες είναι παντελώς αδύνατη , διότι με τα ανοικτά οδοφράγματα και την ελεύθερη διακίνηση των τούρκων στην ελεύθερη επικράτεια της Κ.Δ., η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι .
Οι δικές μας υπηρεσίες περιττόν να αναφέρω ότι αντί να ασχολούνται με την αντιμετώπιση των τούρκων και άλλων πρακτόρων και κατασκόπων, διαπρέπουν στο φακέλωμα και την παρακολούθηση των εθνικιστών.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ζητά την προστασία της ελεύθερης επικράτειας της Κ.Δ., από τις ορδές των τούρκων πρακτόρων . Προτείνει δε ως μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση την ένοπλη λαϊκή πολιτοφυλακή και την δυνατότητα αυτής να ελέγχει τους κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς και να επιτροπεύει το έργο της αστυνομίας. Μόνο τότε η αστυνομία θα μετατραπεί από όργανο του πελατειακού κράτους της ολιγαρχίας σε όργανο της λαϊκής θέλησης για την ασφάλεια του λαού.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ