Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Νέο χαρτί στη τσόχα των διαπραγματεύσεων ο Λιλλήκας

 “Διαπραγμάτευση της λύσης μέσα από μηδενική βάση” εξήγγειλε ο κ. Λιλλήκας κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο αξίωμα του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας.
Πρώτα από όλα δεν μπορεί να υπάρξει μηδενική βάση ή αυτό που λέμε λευκό χαρτί , διότι εδώ υπάρχουν εγκλήματα που έχει διαπράξει η Τουρκία σε συνεργασία με μια μερίδα τουρκοκυπρίων πρακτόρων .
Εδώ υπάρχει ένα κράτος , μέλος του ΟΗΕ και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του οποίου ένα μέρος της επικράτειας του τελεί υπό κατοχή αφενός και αφετέρου εξακολουθεί να είναι δέσμιο ενός κατακτητικού συντάγματος που του επέβαλαν οι άγγλοι αποικιοκράτες σε συνεργασία και με την Τουρκία .

Σε όλα αυτά προστίθενται όλα τα αποτελέσματα της ανταρσίας , της εισβολής , της κατοχής , όπως ο εποικισμός , οι αγνοούμενοι , οι εγκλωβισμένοι , η παράνομη ανακήρυξη “τουρκοκυπριακού κράτους” κλπ , κλπ.
Άρα δεν μπορεί να προκύψει λύση μέσα από διαπραγμάτευση με τους κατακτητές αλλά μέσα από αγώνα και διεκδίκηση των δικαίων της κυπριακής δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού.
Βάση της “λύσης” του εθνικού μας προβλήματος είναι η στρατηγική της απελευθέρωσης. Αλλά δεν το γυρίζει η γλώσσα του κ. Λιλλήκα αυτό , γιατί τον βαραίνει η ευθύνη για την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , για την αδυναμία υπεράσπισης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και αποδοχής του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα , για το διπλό δημοψήφισμα με την προδοτική συμμετοχή των εποίκων και για την επιστροφή στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μετά το ΟΧΙ του 2004.

Τομέας ιδεολογικής διαφώτισης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ