Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι εκλογές πέρασαν τα προβλήματα περιμένουν την λύση τους

Όταν θα καταλαγιάσει ο κονιορτός των εκλογών στην Ελλάδα θα αναφανούν και πάλι στον ορίζοντα τα τεράστια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα και που περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις και πράξεις για επίλυση τους.
Αυτά τα προβλήματα είναι τα εξείς :

  • Ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας. 
  • Ο έλεγχος της ροής του χρήματος από το εκκλησιαστικό-ιδιοτικό τραπεζιτικό σύστημα. 
  • Η ανάγκη ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ. 
  • Η αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος – Κύπρου στα πλαίσια αντιμετώπισης του αναζωπυρωμένου τουρκικού επεκτατισμού. 
  • Η διερεύνηση του χρέους της Ελλάδος προς τους διεθνείς τοκογλύφους. 
  • Το άνοιγμα της ιδιωτικής πανεπιστημιακής παιδείας. 
  • Η άρση των φορολογικών και τοκογλυφικών βαρών από την παραγωγική βάση της κοινωνίας. 
  • Η επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. 
  • Η ανάπτυξη της περιφέρειας και η συρρίκνωση του αθηνοκεντρικού κράτους. 
  • Η αντιμετώπιση των μη παραγωγικών κρατικών επιχειρήσεων-τσιφλικιών του πελατειακού συστήματος. 
  • Η φοροδιαφυγή και η φορολόγηση του συσσωρευμένου μη παραγωγικού παρασιτικού πλούτου. Η διαφθορά . 
  • Το μονοκεντρικό φορολογικό σύστημα ως στοιχείο υπανάπτυξης που συνδέεται με την συμμοριοκρατία των κομματικών μηχανισμών. 
  • Η μεταφορά εξουσίας από τα κόμματα στην κοινωνία που θα αφυπνίσει και ενεργοποιήσει την κοινωνία. 
  • Η στρατηγική δράσης εντός της ευρωπαϊκής ένωσης. 

Από τα μνημονιακά κόμματα δεν περιμένουμε τίποτα. Αυτά θα κοιτάξουν πως να διαχειριστούν το χρέος σε συνεννόηση με τους δανειστές.
Επομένως το βάρος πέφτει στα αντιμνημονιακά κόμματα. Αν ισχύσουν οι προεκλογικές τους θέσεις και προτάσεις τίποτα το ελπιδοφόρο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Γιατί κανένα από αυτά τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα δεν προτείνει θεσμικές αλλαγές και ριζική αναδιάρθρωση του κράτους.
Η αριστερά τείνει να διαφυλάξει τον τεράστιο δημόσιο και δημοσιοϋπαλληλικό τομέα ενώ τάσσεται υπέρ των λαθρομεταναστών.
Το ΚΚΕ επιμένει στην ταξική πάλη και αρνείται να δεχθεί ότι η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στο εθνικό παραγωγικό κεφάλαιο και το ντόπιο και διεθνές παρασιτικό-τοκογλυφικό.
Οι “ανεξάρτητοι Έλληνες” εστιάζουν την προσοχή τους στην διερεύνηση του χρέους και στην βελτίωση του τραπεζικού συστήματος.
Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή θέλει να ενισχύσει το θεϊκό κράτος κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός οτι είναι αυτό το θεϊκό κράτος που ευθύνεται για την κατάσταση της Ευρώπης , είναι αυτό το θεϊκό κράτος της ορθοδοξίας , του προτεσταντισμού και καθολικισμού που διαχειρίζεται το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα , σε αγαστή συνεργασία με τον σιωνισμό , με αντάλλαγμα τα συσσίτια προς τους λαθρομετανάστες. Ο χριστιανικός θεός μεταφέρθηκε από τις εκκλησίες που όφειλε να είναι στους τρούλους των τραπεζών και αρπάζει το ψωμί μας.
Ενώ ένα 55% του ελληνικού λαού μένει αποκλεισμένο από το σύστημα και ανήμπορο να εκφράσει κάποια πολιτική πρόταση .
Που σημαίνει πως η κρίση θα βαθύνει ακόμα περισσότερο για να ρίξει την Ελλάδα σε μια κόλαση στην οποία θα άρχει ο λαϊκισμός , η έπαρση και η μωρία.
Τα προβλήματα της Ελλάδος δεν προέκυψαν με το μνημόνιο. Είναι προβλήματα του οικονομικού συστήματος με τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που παρήγαγε καθώς και του πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας και του πελατειακού παρασιτικού κράτους που βγήκε μέσα απο τα έγκατα της διαφθοράς του.
Συνεπώς τα προβλήματα δεν λύνονται με αποσπασματικές εστιάσεις αλλά μόνο με συνολική ιδεολογικο-πολιτική πρόταση. Υπάρχει ένα κενό ιδεολογίας και πολιτικής πρότασης και δυστυχώς δεν διαφαίνεται καμία πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να το καλύψει . Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικοκοινωνικό κίνημα που θα σταθεί απέναντι στο κατεστημένο και στις ιδεολογίες του και θα σφυρηλατήσει την νέα πρόταση της εθνικής αναγέννησης , ενεργοποιώντας τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ