Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης

Βάση του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για εκδίωξη των τούρκων και άγγλων κατακτητών είναι το δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας για άσκηση της κυριαρχίας της στο σύνολο της επικράτειας της , σε ξηρά , θάλασσα και αέρα , ως και το ύπατο δικαίωμα των ελευθέρων κρατών για άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης.
Είναι με την άσκηση αυτού του δικαιώματος που η Κύπρος μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλείται πάνω σε αυτή τη γραμμή να ενταχθεί στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ή σε όποιους άλλους οργανισμούς και συμμαχίες επιθυμεί. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην εξωτερική ενάσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης .

 Η άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης της κυπριακής δημοκρατίας στο εσωτερικό πεδίο, αφορά το δικαίωμα του λαού να θεσμίζει κατά τρόπο ελεύθερο και δημοκρατικό , το σύνταγμα του . Τούτο σημαίνει πως έχουμε δικαίωμα , κατοχυρωμένο από διεθνείς νόμους , αλλά και εθνικό καθήκον , να πετάξουμε στα σκουπίδια το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και να θεσμίσουμε το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας μέσα από την ελεύθερη βούληση του λαού και όχι μέσα από τις ύποπτες διαπλοκές των κομματικών συμμοριών .
Ξυπνάτε Έλληνες της Κύπρου , διεκδικείστε το δικαίωμα των ελευθέρων ανθρώπων . Παραμερείστε το αγγλοτουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο των πολιτικών και της εκκλησίας και πάρτε στα χέρια σας την τύχη της πατρίδος.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών Κυπριακής Δημοκρατίας