Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το διάγγελμα Χριστόφια δεν επιτρέπει εφησυχασμό

Η δήλωση Χριστόφια περί μη υποβολής υποψηφιότητος στις προεδρικές εκλογές του 2013 δεν πρέπει να συνοδευτεί με σιγή των όπλων κατά της ενδοτικής πολιτικής του.
Υπάρχουν τέσσερα μεγάλα θέματα , μεταξύ άλλων , που επιτάσσουν την επαγρύπνηση των λαϊκών εθνικών δυνάμεων.

 Πρώτο: να μην μετατρέψει την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε σε φιέστα προβολής του κατοχικού μορφώματος και ευκαιρία γνωριμιών και συνεστιάσεων των Ευρωπαίων ηγετών με τους αιμοσταγείς “εξοχότατους” , ένεκεν των ανοικτών οδοφραγμάτων που εξελίχθηκαν σε πυώδεις πληγές της πατρίδος.
Δεύτερο: το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να μην εξελιχθεί σε άνευ όρων υπερχρέωση του λαού για να στηριχθούν οι τραπεζίτες ώστε να συνεχίσουν να τρώνε με χρυσές μασέλες και ο λαός να ζητιανεύει έξω από τις εκκλησίες ή τις τράπεζες της εκκλησίας.
Τρίτο: Να μην παραδοθεί η κυπριακή ΑΟΖ και τα άλλα οικόπεδα που προσφέρθηκαν για έρευνες , αποκλειστικά στο Ισραήλ ή σε κρυπτοεβραϊκές εταιρείες.
Τέταρτο: να μην προσυπογραφεί  το απευθείας εμπόριο Ε.Ε - κατεχομένων με αντάλλαγμα το άνοιγμα της  περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ,διότι τούτο θα επισφραγίσει την διζωνικότητα στα πλαίσια της γραμμής εμπράγματης λύσης που ακολουθεί το ενδοτικό κατεστημένο από τότε που αποδέχθηκε την μονομερή άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

 Ο Χριστόφιας φεύγοντας από την προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας ενδέχεται να κάνει κινήσεις που θα αποβούν καταστροφικές για τον τόπο .
Δεν θα τρέφαμε αυτή την δυσπιστία στο πρόσωπο του εάν σήμερα μαζί με την διαπίστωση που έκανε για το άγονο και αδιέξοδο των συνομιλιών είχε αποσύρει και τις υπερπροσφορές που κατέθεσε στο τραπέζι του παζαρέματος με τους τούρκους κατακτητές. Τις αφήνει φαίνεται κληρονομία στο νέο “ηγέτη” που ετοιμάζει το ΑΚΕΛ μαζί με τον ενδιάμεσο χώρο , ώστε να τις διαχειριστεί για προεκλογική προβολή του.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
 Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ