Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Απελευθέρωση , αναθέσμιση , εθνικοκοινωνική συνοχή.

Για εμάς τους εθνικοκοινωνιστές η μοναδική γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στο εθνικό θέμα είναι η πορεία προς ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας της ως ισοτίμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών , με άσκηση του δικαίου της αυτοδιάθεσης και άσκηση της κυριαρχίας της στην κατεχόμενη επικράτεια της , τόσο από τις τουρκικές όσο και τις αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις .

Ως εκ τούτου δεν αποδεχόμαστε τους διαιρετικούς δικοινοτικούς όρους του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης ούτε αποδεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή λύσης που να εδράζεται στην δικοινοτική διαίρεση της αρχής του λαού.
Απορρίπτουμε οποιαδήποτε συμφωνία ή πρόταση που αναιρεί την κυπριακή δημοκρατία ή παραχωρεί έστω και μια χούφτα γης στους κατακτητές υπό την μορφή διοικητικής ζώνης ή περιφέρειας.
Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας. Δεν συμπορευόμαστε με λύσεις Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΧΩΡΟΣ) , με ευρωπαϊκές λύσεις δύο ζωνών (ΕΥΡΩΚΟ) ή με λειτουργικά ομόσπονδα μοντέλα εκπροσώπησης των δύο κοινοτήτων στα όργανα του κράτους" (Λιλλύκας) .
Προσβλέπουμε σε μια πραγματική δημοκρατία που δεν θα είναι μοιρασμένη σε κοινότητες αλλά θα αποτελείται από ένα ενιαίο σύνολο πολιτών και ένα ενιαίο εκλογικό σώμα που θα εκλέγει την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία κατά τρόπο που να αντιπροσωπεύει πραγματικά τις τοπικές-επαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τις παραγωγικές ενώσεις.
Μαχόμαστε ενάντια στην κατοχή και ενάντια στην εκμετάλλευση της κοινωνίας από την παρασιτική τοκογλυφική πλουτοκρατία των κομματοκρατίας .του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και του πελατειακού κράτους.
Απορρίπτουμε το σύστημα της κομματοκρατίας .του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και του πελατειακού κράτους.
Διεκδικούμε Ενιαία ΑΟΖ με την Ελλάδα και ενιαίο ελληνικό στρατό και καλούμε τον ελληνισμό σε ένα πολύμορφο αγώνα ενάντια στην κατοχή και την εξάρτηση της Κύπρου. 
 Η πρόταση μας αναπτύσσεται πάνω στο τρίπτυχο : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ , ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ , ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ