Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Προκλητική και ανθελληνική δήλωση αρχιεπισκόπου Κύπρου

 Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο “Ανατολού” ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος , δήλωσε πως δεν αποκλείει , την μέσω Τουρκίας διέλευση του αγωγού του φυσικού αερίου που πρόκειται να εξορυχθεί από την κυπριακή ΑΟΖ εάν η Τουρκία αναγνωρίσει τη κυπριακή δημοκρατία και ανοίξει τα λιμάνια της στα υπό κυπριακή σημαία πλοία.
Δηλαδή αυτό που υποχρεούται να κάνει η Τουρκία σεβόμενη την διεθνή νομιμότητα,  ο αρχιεπίσκοπος προτείνει να το εξαγοράσουμε με την παραχώρηση της διέλευσης του αγωγού από την τουρκιά και την παράκαμψη της Ελλάδος .

Ο αρχιεπίσκοπος συνεχίζει την γνωστή παράδοση της εκκλησίας , την παράδοση του πάρε-δώσε με τους εκάστοτε κατακτητές , αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει και τα βαθύτερα σχέδια του εκκλησιαστικο-πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου. Διότι και από πολιτικούς ακούγεται κατά καιρούς η ως άνω πρόταση.
Αυτά θα συμβαίνουν όσο ο συσσωρευμένος πλούτος της εκκλησίας θα μετατρέπεται σε εργαλείο εξουσίας και χάραξης πολιτικής εις βάρος πάντοτε της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας .
Καταγγέλλουμε ως άκρως προκλητική και ανθελληνική την  δήλωση αρχιεπισκόπου. Η συνεχής παρέμβαση του στα πολιτικά πράγματα του τόπου μόνο κακό προκαλεί.
Εμείς ως εκφραστές της εθνικιστικής αριστεράς θα συνεχίσουμε τον αγώνα που θα στείλει την εκκλησία και τους εκπροσώπους της οριστικά και αμετάκλητα στο θρησκευτικό τους έργο, αφαιρώντας τους το “δικαίωμα” να επεμβαίνουν στη πολιτική και να καταληστεύουν ως στυγνοί τραπεζίτες την παραγωγική βάση της κοινωνίας.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ