Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Εθνικιστική Αριστερά ενάντια στη τάξη των αφεντικών

Ο πρόεδρος της Λαϊκής τράπεζας παραδέχεται πως η έκθεση της εν λόγω τράπεζας στα ελληνικά ομόλογα ήταν ένα λάθος.
Αυτό το “λάθος” όταν διενεργείτο αποτελούσε κερδοσκοπική κίνηση της τράπεζας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Ως εκ τούτου ο κυπριακός λαός και το κράτος του , δεν έχουν καμία υποχρέωση να στηρίξουν τους τραπεζίτες της Λαϊκής.
Ας βρούνε από όπου θέλουν τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας τους. Βέβαια περιμένουν από την κυβέρνηση Χριστόφια , να ενεργήσει κάτω από την πίεση του συστήματος και να τους δώσει τα λεφτά που ενδέχεται να δανειστεί από την Ρωσία αρνούμενος το δικαίωμα κρατικοποίησης της τράπεζας.

Ο Χριστόφιας μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στο τόπο , αν αποφασίσει να στηρίξει το λαό και την παραγωγική βάση , αντί τους τραπεζίτες. Η υπό κατάρρευση Λαϊκή Τράπεζα αποτελεί χρυσή ευκαιρία για να αποκτήσει το κράτος ένα έτοιμο τραπεζικό δίκτυο και να διεισδύσει στα άβατα του ιδιωτικού ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Δυστυχώς όμως ο Χριστόφιας και το κόμμα που τον ανέδειξε , είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφασισμένοι να τα αρπάζουν από την παραγωγική βάση της κοινωνίας, προκειμένου να καλύπτουν το όποιο κοινωνικό έργο , είτε να καταφεύγουν σε δάνεια που και πάλιν απορροφούνται μέσω της βίας του φόρου από τον εργαζόμενο λαό.
Μόνο μια εθνικιστική αριστερά θα βάλει τέλος σε αυτό το φαύλο κύκλο της λαϊκής καταλήστευσης από το κράτος και από το ιδιωτικό τραπεζιτικό σύστημα. Μια εθνικιστική αριστερά που θα απεξαρτήσει την παραγωγική βάση της κοινωνίας από τον χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό με την δημιουργία κρατικών ανταγωνιστικών τραπεζών που θα πάρουν στα χέρια τους την ανάπτυξη και την παραγωγή.
Η κρατική τράπεζα μέσα από τίμια πολιτική καθοδήγηση και λαϊκό έλεγχο , θα είναι ένα υπερόπλο που θα κτυπήσει τον χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό του διεθνούς και ντόπιου συστήματος.
Αν η οικονομία της κοινωνίας δεν απελευθερωθεί από την δουλεία του τόκου , από τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους , είναι μάταιο να συζητούμε για πολιτική και πνευματική ελευθερία. Διότι όσο θα ελέγχουν οι τραπεζίτες ( εκκλησία και ιδιώτες) την οικονομία της κοινωνίας , θα αντλούν τη δύναμη να επιβάλλονται πάνω σε αυτή τη κοινωνία και πολιτικά και πνευματικά.
Όσο θα μας ελέγχουν και θα μας εκμεταλλεύονται οικονομικά , θα παραμένουμε δέσμιοι στο σκοτεινό σπήλαιο που περιγράφει ο Πλάτων στην Πολιτεία του , και θα βλέπουμε να περνούν από μπροστά μας οι σκιές του θεάτρου της τυραννίας και να τις νομίζουμε για την αληθινή παράσταση του κόσμου.
Η επανάσταση ενάντια στην δουλεία της τοκογλυφίας είναι η πρώτη πράξη της εθνικής αναγέννησης και της απελευθέρωσης του ανθρώπου από την τάξη των αφεντικών.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ