Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η συμβολή του ΕΔΗΚ στην προβληματική του κυπριακού

Ποια νέα στοιχεία εισήγαγε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στην προβληματική του εθνικού προβλήματος της Κύπρου :
Κάναμε κατανοητή και αποδεχτή την διάκριση ανάμεσα στην ΥΠΟΣΤΑΣΗ της κυπριακής δημοκρατίας και το συμβεβηκός του Ζυριχικού συντάγματος. Καταδείξαμε ότι δεν αναιρείται η υπόσταση του κράτους μας αν αναιρεθεί το απεχθές Ζυριχικό σύνταγμα. Με τη θέση αυτή ενισχύσαμε τον αγώνα υπεράσπισης της κυπριακής δημοκρατίας ενάντια στην δικοινωτικότητα που μας επέβαλαν οι άγγλοι κατακτητές , πάνω στην οποία στήριξαν την ιδέα της διζωνικής και της ομοσπονδίας.

Θέσαμε την αρχή του ενός και ενιαίου λαού που ισχύει σε όλες τις δημοκρατίες .Από αυτή τη θέση μπορούμε να κτυπήσουμε την προσπάθεια της τουρκίας να περάσει την αρχή των δύο λαών ως εξέλιξη των δύο κοινοτήτων που μας επέβαλαν οι άγγλοι. Ορίσαμε έτσι ως αιτία των δεινών της Κύπρου το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και ως σκοπό του αγώνα μας την άσκηση του δικαίου της αυτοδιάθεσης ως πορείας ολοκλήρωσης της ανεξαρτησίας της κυπριακής δημοκρατίας. Μίας ανεξαρτησίας που δικαιούται και δύναται να αποκτήσει ως κράτος μέλος των Ηνωμένων εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Ορίσαμε ως κυρίαρχη αιτία της εισβολής των τούρκων όχι το πραξικόπημα που επικαλούνται οι κρατούντες για να έχουν στην γωνία αλυσοδεμένη την πατριωτική και εθνικιστική παράταξη , αλλά την μακρά συνωμοσία άγγλων και τούρκων εις βάρος της ελληνικής Κύπρου , μια συνωμοσία που περνά μέσα από την σύμπραξη των τούρκων με τους άγγλους κατά την διάρκεια του αγώνος της ΕΟΚΑ , μέσα από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , μέσα από την τουρκανταρσία του 1963 και τα γεγονότα του 1967 για να καταλήξει στην εισβολή του 1974 και σε όσα επακολούθησαν.
Καταγγείλαμε τις υποχωρήσεις του πολιτικού κατεστημένου από την λεγομένη συμφωνία κορυφής του 1977 μέχρι τις τελευταίες παραχωρήσεις Χριστόφια.
Καταγγείλαμε το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων ως πράξεις εσχάτης προδοσίας . Μετά την καταγγελία μας θα είναι πολύ δύσκολο στο ενδοτικό κατεστημένο να επαναλάβει την προδοσία σε περίπτωση που ένα νέο σχέδιο τεθεί προς δημοψήφισμα. Θα είναι υποχρεωμένοι τότε να καταμετρήσουν τους πραγματικούς τουρκοκύπριους και να απαγορεύσουν την συμμετοχή των εποίκων καθώς και να θεωρήσουν το δημοψήφισμα ως ενιαίο και αδιαίρετο ώστε να μη θεσμίζει δύο εκλογικά σώματα που παραπέμπουν σε δύο κρατίδια ή πολιτείες ή λαούς. Αν η προδοσία αυτή επαναληφθεί δώσαμε στην ελληνική νεολαία να καταλάβει ότι έχει δικαίωμα να εξεγερθεί με όλα τα μέσα ενάντια στους προδότες.
Αποκαλύψαμε το DNA της προδοσίας , τον έλικα των δύο γραμμών που ακολουθεί το αγγλοτουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο . Καταδείξαμε ότι η μία γραμμή είναι αυτή των συνομιλιών και η άλλη είναι η γραμμή της εμπράγματης επιβολής λύσης τύπου Ανάν που έχουν στα κεφάλια τους οι ενδοτικοί . Δείξαμε ότι αυτή η δεύτερη γραμμή ξεκινά με την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και περνά μέσα από την λεγόμενη βελτίωση της καθημερινής ζωής των δύο κοινοτήτων (δες 8η Ιουλίου), για να καταλήξει στο σχεδιαζόμενο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο κατεχομένων και Ε.Ε και να συνεχιστεί με την συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ και λοιπές υποχωρήσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί και αποτελούν αντικατοπτρισμό του σχεδίου Ανάν.
Κτυπήσαμε όλες τις ορολογίες της υποχώρησης και αποκαλύψαμε το ενδοτικό περιεχόμενο τους , ορολογίες όπως , “επανένωση” , “ηγέτης των τουρκοκυπρίων” , “ανταλλαγή περιουσιών και αποζημιώσεις” κλπ .
Αναλύσαμε όλες τις συμφωνίες που έγιναν από το 1977 μέχρι σήμερα και αποκαλύψαμε τον ενδοτικό και ενίοτε προδοτικό περιεχόμενο τους.
Κτυπήσαμε τον κίβδηλο μασκοφόρο πατριωτισμό και αποκαλύψαμε το αποκρουστικό πρόσωπο της προδοσίας που κρύβεται κάτω από τη μάσκα.
Ξεκαθαρίσαμε εμείς οι ίδιοι την εθνική γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπορέσουμε να διώξουμε τους κατακτητές και να απελευθερώσουμε την πατρίδα.
Θέσαμε τον θεμέλιο λίθο του πολιτικού , ιδεολογικού και διπλωματικού αγώνα που απάνω του θα αναπτυχθεί ο ερχόμενος και αναπόφευκτος ένοπλος αγώνας κατά των κατακτητών και των τυράννων της πατρίδος.
Συνδέσαμε ως προς την ουσία του , τον πολιτικό αγώνα για εφαρμογή του δικαίου της αυτοδιάθεσης με τον αγώνα της ΕΟΚΑ και θέσαμε ως προσδιοριστικό στοιχείο της πολιτικής πλοήγησης τα οράματα των ηρώων και τους μακρούς αγώνες του κυπριακού ελληνισμού.
Μετά από την παρέμβαση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ο εθνικισμός δεν είναι η κενολογία της ακροδεξιάς και των εθνικοφρόνων που με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια επέτρεψαν στο ενδοτικό κατεστημένο να σύρει τη πατρίδα στο κατήφορο του ραγιαδισμού. Η παρέμβαση του ΕΔΗΚ ισοδυναμεί με την έλευση της εθνικοκοινωνικής κοσμοθεωρίας και την σφυρηλάτηση εθνικιστικής πολιτικής πρότασης .
Είναι θέμα χρόνου και συγκυριών , η φωτιά που ανάψαμε να πυρπολήσει τις καρδιές και ο παιάνας της εκδίκησης και της νίκης να αντηχήσει σε κάθε γωνιά της πατρίδος.
Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Η ψυχή υπάρχει για να δίνει μορφή στη ύλη και στο χάος.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ