Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Παραδίδουν στους ολίγους τον πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ

Ο πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ αν και ανήκει σε όλους τους νόμιμους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας , εξαιρουμένων όσων δεν σεβάστηκαν αυτήν και συνέπραξαν με τους τούρκους εισβολείς για την διάλυση της και την κατοχή της επικράτειας της, θα τον απολαύσουν λίγοι πλούσιοι με την βοήθεια του πολιτικού κατεστημένου που θα τους παραχωρήσει κάθε νομική διευκόλυνση.
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ πρέπει να παραχωρηθεί στο σύνολο του κυπριακού λαού μέσα από δημιουργία μετοχικής επιχείρησης υπό την εποπτεία του κράτους , ώστε να αποτραπεί κάθε διείσδυση θυγατρικών των τραπεζών και διαφόρων άλλων κερδοσκόπων που θα επαναλάβουν το έγκλημα του χρηματιστηρίου.

Η κυβέρνηση Χριστόφια εάν δεν ήταν μια καταστροφική φιλο-ολιγαρχική κυβέρνηση , θα μπορούσε να βάλει τις βάσεις μιας τέτοιας προοπτικής λαϊκής εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου. Τίποτα όμως δεν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση. Αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν στον ρουν των συμφερόντων της ολιγαρχίας.
Στο μεταξύ ο λαός κάνει πως δεν καταλαβαίνει . Ξύπνα λαέ και ζήτα τα λεφτά σου από τους τραπεζίτες για να τα επενδύσεις παραγωγικά στο τόπο σου , γιατί με τα μυαλά που βαδίζεις στο τέλος θα κλαις τη μοίρα σου και θα ζητιανεύεις ένα κομμάτι ψωμί έξω από τις εκκλησιές και τα παλάτια των τραπεζιτών σου και των δημίων σου.
Κατάλαβε λαέ πως για να ζήσεις χρειάζεται αγώνας σκληρός , αγώνας της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας ενάντια στη τάξη των αφεντικών , των τραπεζιτών , των μεγαλοεργολάβων και των πολιτικών διεκπεραιωτών των υποθέσεων τους.
Κτύπα λαέ την ολιγαρχία του πλούτου και την δικτατορία της κομματοκρατίας. Διεκδίκησε την εξουσία των παραγωγικών σου ενώσεων και των τοπικών αυτοδιοικήσεων σου στα πλαίσια μιας άμεσης δημοκρατίας στη βάση με πυραμιδωτή ανακλητή αντιπροσώπευση.
Οργανώσου στην πραγματική εθνικιστική αριστερά και πολέμα τους εχθρούς σου με το σφυρί και με το ξίφος.
Πολέμα λαέ , για την μεγάλη ιδέα του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού μέσα στις τάξεις του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος . Στήριξε την εθνικιστική υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
Η φωνή της εθνικιστικής αριστεράς