Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κράτος εν κράτει οι “κυπριακές αερογραμμές”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” , οι κυπριακές αερογραμμές δεν αποδέχονται ανοικτές πτήσεις από Ρωσία παρά την προτροπή του ΚΟΤ ( κυπριακός οργανισμός τουρισμού) που διαβλέπει μέσω αυτής της ρύθμισης  , ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία.

Οι κυπριακές αερογραμμές , αυτός άρρωστος ημικρατικός οργανισμός που αναδύθηκε από την κοπριά του πελατειακού συστήματος και του κομματο-κρατικού παρεμβατισμού , κατέχει το αεροδρόμιο και  κόβει και ράβει όπως καταλαβαίνει .
Δηλαδή οι χιλιάδες του λαού που περιμένουν να ζήσουν από τον τουρισμό , δεν έχουν κανένα λόγο σε αυτή την υπόθεση και έχουν λόγο οι καρεκλοκένταυροι μεγαλόμισθοι των κυπριακών αερογραμμών.
Το κράτος μπροστά σε αυτή τη κατάσταση σηκώνει τα χέρια και αδυνατεί να εκφράσει και επιβάλει την λαϊκή κυριαρχία που είναι υποχρέωση του να πράξει.
Αυτό το σύστημα των ημικρατικών οργανισμών και του κομματο-κρατικού παρεμβατισμού δεν μπορεί να δουλέψει επ' ωφελεία του λαού. Αυτό το σύστημα μόνο ζημιές αποφέρει και πρέπει να καταργηθεί.
Οι ημικρατικοί οργανισμοί , αντίθετα από την γραμμή της δεξιάς για ιδιωτικοποίηση τους , πρέπει να περάσουν στα χέρια της κοινωνίας μέσα από ένα  ελεγχόμενο , εθνικό χρηματιστήριο που θα προστατεύει τις πραγματικές επενδύσεις από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις της εικονικής οικονομίας , επιτρέποντας και ενθαρρύνοντας με αυτό το τρόπο την μετακίνηση κεφαλαίων του λαού από τις τράπεζες στην παραγωγική διαδικασία σε πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού. 

τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ