Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός είναι η δυστυχία του λαού

Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κτηνοτροφία είναι τα ακόλουθα :

Ακριβή ενέργεια.
Υψηλό κόστος των εισαγομένων ζωοτροφών.
Έλλειψη πολιτικής βιολογικής κτηνοτροφίας που θα ενίσχυε και την αγροτική βιολογική παραγωγή.
Αδιαφορία των καρεκλοκένταυρων του υπουργείου γεωργίας για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.
Διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με ιδιωτικά συμφέροντα που ευνοούν την εισαγωγή . κτηνοτροφικών προϊόντων. ( Αξίζει να σταθούμε στη καταγγελία παραγωγών για την τροφοδότηση της εθνικής φρουράς από εισαγόμενα προϊόντα) .
Έλλειψη επιμόρφωσης και οργάνωσης των αγροτο-κτηνοτρόφων.
Έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής.
Εγκατάλειψη της υπαίθρου.


Αυτά και άλλα προβλήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν αν η βουλή δεν αποτελείτο από κομματόσκυλα αλλά από εκπροσώπους των παραγωγικών ενώσεων. Τότε η παραγωγική ένωση δεν θα εκλιπαρούσε το κάθε κομματόσκυλο να ακούσει τα προβλήματα της και να παραμερίσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα του για χάρη του λαού.
Θεμελιώδης αρχή για την επίλυση των όποιων προβλημάτων είναι να μπορεί να παραχθεί πολιτική βούληση μέσα από τις παραγωγικές ενώσεις χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων , φαύλων και ιδιοτελών που αποδεδειγμένα κοιτάζουν τα συμφέροντα της φαμίλιας και της κομματικής συμμορίας τους.
Το σύστημα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού παραδίδει την εξουσία σε άσχετους με την εργασία του λαού που η μοναδική τους έγνοια είναι να υπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός είναι η δυστυχία του λαού , είναι ένα σύστημα ανάσχεσης και αποκοπής της πολιτικής βούλησης της παραγωγικής κοινωνίας από τα όργανα λήψης αποφάσεων.
Μέχρι να καταλάβει ο λαός ότι το σύστημα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού δεν επιλύει προβλήματα αλλά τα πολλαπλασιάζει και τα διογκώνει , όντας το ίδιο το σύστημα η βάση όλων των προβλημάτων , θα κτυπά τις πόρτες των καρεκλοκένταυρων του δημοσίου και των βουλευτών των κομματικών συμμοριών και θα περιμένει μάταια ακρόαση σαν ζητιάνος και άβουλος σκλάβος.
Όλες οι παραγωγικές ομάδες του τόπου αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με αυτά των κτηνοτρόφων ενώπιον της ίδιας παγερής αδιαφορίας του διαπλεκόμενου με την ολιγαρχία του πλούτου , συστήματος.
Ο εθνικοκοινωνισμός μπορεί να δώσει λύσεις , δίνοντας εξουσία στο λαό , ενθρονίζοντας την εξουσία αντί στην ιδιοτέλεια των ολίγων στην βούληση των παραγωγικών ενώσεων υπό τον συντονισμό του λαϊκού κράτους.
Καμιά πρόταση των παραγωγών δεν έχει νόημα , αν οι παραγωγοί δεν έχουν και την πολιτική δύναμη να την υλοποιήσουν .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών.