Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ρωτούμε τον κύριο Λιλλήκα

Ο κ. Λιλλήκας που προεκλογικά διατυμπανίζει ότι η Δ.Δ.Ο είναι ανέφικτη , ενώ αποδέχεται την δικοινοτικότητα και την ομοσπονδία αφήνοντας να νοηθεί ότι κάπου θα υπάρχουν συρματοπλέγματα τουρκικής διοίκησης , αλλιώς δεν εξηγείται η “διεκδίκηση¨της ελεύθερης διακίνησης , οφείλει να απαντήσει στον κύπριο πολίτη.

Όταν λέει ότι θα κάνει “διεκδικητική” πολιτική εννοεί ότι θα κλείσει τα οδοφράγματα και θα επαναφέρει την εμπόλεμο κατάσταση ή θα τα αφήσει ανοικτά εν ονόματι της ελεύθερης διακίνησης;
Πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτό το ερώτημα διότι από την απάντηση του θα κρίνουν οι πολίτες αν μεταμελήθηκε από την συμβολή του στη προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης.
Γιατί ο κ. Λιλλήκας δεν ύψωσε το ανάστημα του , όταν άνοιγαν τα οδοφράγματα , όταν μας επέβαλαν το δημοψήφισμα στο σχέδιο Ανάν , όταν μας επέβαλαν το διπλό δημοψήφισμα , όταν μας επέβαλλαν την συμμετοχή των εποίκων σε αυτό το δημοψήφισμα ;
Γιατί δεν υπερασπίσθηκε τότε , ως όφειλε , την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας ;
Δεν είχε ωριμάσει ακόμα ο πατριωτισμός του;
Στη πορεία της ενδοτικής πολιτικής , συνετελέσθησαν πράξεις προδοσίας που κάποτε θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης , όταν ο λαός θα αποφασίσει να πολεμήσει για την απελευθέρωση της πατρίδος.
Αγωνιστείτε για εκείνη τη μέρα Έλληνες , που οι προδότες θα κάτσουν στο σκαμνί και η γη θα δονείται από την οργή σας .

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας