Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΔΗ.ΚΟ στην υπηρεσία της τρόικας και του μνημονίου

Το ΔΗ.ΚΟ ως γνωστό είναι το κατεξοχήν κόμμα της εθνικής μειοδοσίας και της προδοσίας. Είναι το κόμμα που εγκαινίασε την προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης στο κυπριακό , δηλαδή της “λύσης” που εφαρμόζεται βήμα προς βήμα , πίσω από το παραπέτασμα των συνομιλιών με τους κατακτητές.

Αυτή η γραμμή της προδοσίας εγκαινιάστηκε με την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , πέρασε στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα κατόπιν στο διπλό δημοψήφισμα και στη συμμετοχή σε αυτό των τούρκων εποίκων. Έξι μέρες μετά το δημοψήφισμα επέβαλε τον κανονισμό για την πράσινη γραμμή αναγνωρίζοντας το “εμπορικό επιμελητήριο” των κατεχομένων .
Η γραμμή της εμπράγματης λύσης συνεχίστηκε και επί κυβερνήσεως Χριστόφια , με τα επιδόματα και τις διευκολύνσεις προς τους τουρκοκύπριους , την αναγνώριση των διαφόρων οργάνων της κατοχής ( περίπτωση Τύμβιου) και τείνει στην συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ και στο άνοιγμα του απευθείας εμπορίου Ε.Ε και κατεχομένων με αντάλλαγμα την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου , χωρίς να αποκλείονται και άλλοι μυστικοί σχεδιασμοί με τους τούρκους.
Το ΔΗ.ΚΟ σήμερα παίζει ένα άλλο σκοτεινό ρόλο. Ως κόμμα που κρατά στα χέρια του το κλειδί της εξουσίας , πιέζει για την αποδοχή τουμνημονίου που θα συνοδεύσει το υπέρογκο δάνειο από την τρόικα που ως γνωστό θα δοθεί στις τοξικές τράπεζες και θα συντηρήσει το υπέρογκο δημόσιο και την γραφειοκρατία με τα πριγκιπικά δικαιώματα , υποθηκεύοντας την εργασία του λαού και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Ο αντεθνικός και αντιλαϊκός ρόλος του ΔΗ.ΚΟ , ξεσκεπάζει ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο που στηρίζεται στα δεκανίκια αυτού του κόμματος , με τα γνωστά εξουσιαστικά ανταλλάγματα.
Το ΔΗ.ΚΟ με την στάση του και τη πολιτική του ενίσχυσε το κατοχικό μόρφωμα. Τώρα ενισχύει το ληστρικό τραπεζικό σύστημα και την τρόικα που θα πέσει σαν άλλη μια κατοχή στον κυπριακό ελληνισμό. Στη γραμμή της αποδοχής της τρόικας και του μνημονίου συντάσσονται βέβαια όλα τα κόμματα του κατεστημένου.
Το μνημόνιο δεν θα συμβάλει στην έξοδο από τη κρίση αλλά θα μας ρίξει βαθύτερα στην κινούμενη άμμο της κρίσης. Το πρώτο μνημόνιο θα ακολουθηθεί από πολλά άλλα ολοένα και πιο σκληρά που θα ρίξουν το λαό στην δυστυχία. Ένας λαός που δεν αντιδρά αλλά περιμένει παθητικά τη μοίρα της σκλαβιάς που πλησιάζει.
Πολίτες , ξυπνάτε όσο είναι καιρός , συνασπιστείτε με το ΕΔΗΚ να αποτρέψουμε την τρόικα και τομνημόνιο.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητας Λουκά Σταύρου
στις προεδρικές εκλογές της κυπριακής δημοκρατίας.
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ