Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι στη βία του φόρου – Νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν περιορίζεται εάν το κράτος επιμένει να διατηρεί τα προνόμια και τους υψηλούς μισθούς μιας κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων και ημικρατικών . Δεν περιορίζεται εάν εξακολουθήσουν να συντηρούνται τα κόμματα από το δημόσιο ταμείο , εάν επιμένουν στην αντιλαϊκή καταβολή της ΑΤΑ και των υπέρογκων ΕΦΑΠΑΞ , που στο τέλος καθιστούν το κράτος εξαρτώμενο των τραπεζών. Τούτο σημαίνει ότι προστίθενται αδιάλειπτα στη πλάτη του λαού οι τόκοι και τα λοιπά έξοδα που το κράτος καταβάλλει στους τραπεζίτες. Ελλειμματική δημοσιονομική πολιτική σημαίνει υπαγωγή της κοινωνίας στους τραπεζίτες , σημαίνει συνδιαλλαγή των πολιτικών με τους τοκογλύφους εις βάρος της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας. Γιατί στο τέλος όλα πληρώνονται από την παραγωγική βάση της κοινωνίας δια της βίας του φόρου.
Σε αυτή τη βία έχουμε δικαίωμα να πούμε ΟΧΙ.

Η παραγωγική κοινωνία , που υπόκειται στη βία του φόρου , για να τρώνε οι μεγάλο-υπάλληλοι , οι κομματάρχες και οι τραπεζίτες με χρυσά κουτάλια , έχει το ιερό δικαίωμα να επαναδιαπραγματευθεί το κοινωνικό συμβόλαιο , να απαιτήσει την αναθέσμιση των οικονομικό-κοινωνικών σχέσεων και να θέσει τα θεμέλια μιας εθνικοκοινωνικής πολιτικής ανασύνταξης που να διασφαλίσει το νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
Η κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται την εκμετάλλευση της από τους λίγους , που άρπαξαν την εξουσία στα χέρια τους και την χρησιμοποιούν σαν ένα μαστίγιο στο σβέρκο του λαού.
Οι πολλοί έχουν δικαίωμα και καθήκον να αντισταθούν και να ανατρέψουν την τυραννία της ολιγαρχίας του πλούτου.
Δεν είμαστε υπέρ των ημίμετρων που “βελτιώνουν” την κατάσταση του σκλάβου. Οι σκλάβοι πρέπει να σπάνε τις αλυσίδες τους.
Τίποτα δεν γίνεται με περιφερειακές αντιδράσεις που δεν κτυπούν το κέντρο του κύκλου.
Απαιτείται ιδεολογικό-πολιτική επίθεση και μαζική κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων με σκοπό το γκρέμισμα του συστήματος και την οικοδόμηση της εθνικοκοινωνικής πολιτείας.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ , βρίσκεται στο προμαχώνα του λαϊκού αγώνος , έτοιμο και αποφασισμένο να στρατηγήσει την επίθεση κατά της ολιγαρχίας .
Το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό τον αγώνα , είναι η ιδεολογική σύγχυση στη συνείδηση του λαού που προκαλεί την αδράνεια και την υποταγή.
Πολεμήστε αυτόν τον ύπουλο εχθρό σύντροφοι  με κάθε μέσον , μιας και τα μέσα του εχθρού δεν πρόκειται να μας παραχωρηθούν.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας