Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μέτρα για έξοδο απο την οικονομική κρίση

Άρθρο προς το αγγλο-ρωσικό περιοδικό LEGACY για τα οικονομικά μέτρα του προγράμματος μας.

Στην ερώτηση σας , αν ο λαός αναδείκνυε στην προεδρία την υποψηφιότητα μου , που στηρίζεται από το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και άλλες εθνικιστικές συνιστώσες ,ποιά μέτρα θα υλοποιούσαμε για την έξοδο απο την οικονομική κρίση , η απάντηση είναι πως θα εφάρμοζα το προεκλογικό μας πρόγραμμα το οποίο εδράζεται στην ιδεολογία του εθνικοκοινωνισμού που αντιτίθεται στο καπιταλιστικό οικονομικό-πολιτικό μοντέλο με το οποίο έχουν προσαρμοστεί , εκτός των εγγενών κομμάτων της δεξιάς , όλα τα συστημικά κόμματα του λεγόμενου κέντρου και της αριστεράς.

Επίκεντρο της οικονομικής μας θεωρίας είναι η στήριξη της παραγωγικής ιδιωτικής οικονομίας υπό την εποπτεία ενός μικρού συντονιστικού και εποπτικού λαϊκού κράτους που θα αποτρέπει την συσσώρευση του πλούτου και κατά συνέπεια της εξουσίας σε λίγα χέρια .
Πάνω σε αυτή τη γραμμή προτείνουμε τα κάτωθι:
1. Όχι στη τρόικα και το μνημόνιο.
2. Εγκατάλειψη των προβληματικών τραπεζών για χρεοκοπία και κατάσχεση των περιουσιών τους από το κράτος προς εξασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών σύμφωνα με την αρχή του πόθεν έσχες.
3. Κοινωνικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.
4. Κατάργηση επιδοτήσεων των κομμάτων.
5. Δημιουργία παραγωγικών ενώσεων με την βοήθεια του κράτους και θεσμιση του πανεθνικού βουλευτικού οργάνου των παραγωγών που θα θέσει επί τάπητος νέες ιδέες , νέες προτάσεις για την ενδυνάμωση της παραγωγής και την ανάπτυξη .
6. Γη στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
7. Φορολογική απαλλαγή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προς νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
8. Μηδενική φορολόγηση σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και στη ντόπια παραγωγή με την οποία συνδέονται.
9. Κτύπημα των μονοπωλίων και των καρτέλ.
10. Αυστηρός περιορισμός των κρατικών εξόδων .
11. Πόθεν έσχες στον συσσωρευμένο πλούτο και άμεση φορολόγηση του .
12. Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
13. Μειωμένη φορολόγηση σε επιχειρήσεις και παροχή λοιπών κινήτρων για απορρόφηση ντόπιων ανέργων.
14. Δημιουργία κρατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση και την αγροτιά μέσα από την οποία θα διοχετευθούν τυχών δάνεια από Ρωσία ή αλλαχού ή προσελκύσεις ξένων κεφαλαίων με κίνητρο την χαμηλή φορολογία.
15. Σεισάχθεια. Διαγραφή χρεών προς τους αγρότες και πάγωμα χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
16. Απαίτηση από την Ε.Ε για πλαφόν εισόδου κοινοτικών εργατών στη Κύπρο λόγω της καταστάσεως της κατοχής και των κινδύνων που συνεπάγει αυτή σε περίπτωση αύξησης της ντόπιας ανεργίας και μετανάστευσης του ντόπιου εργατικού δυναμικού.
17. Αυστηρή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης εργασίας .
18. Μείωση του ΕΦΑΠΑΞ κατά 50% τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
19. Κατάργηση προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων.
20. Μείωση μισθών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και προστασία του μέσου μισθού καθώς και αύξηση του χαμηλού μισθού.
21. Κατάργηση της ανισότητας της ΑΤΑ.
22. Κατάργηση των πολυσυντάξεων και ολοκληρωτική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία.
23. Συστράτευση με άλλες χώρες της Ε.Ε για διεκδίκηση ανακύκλωσης πλεονασμάτων μέσω κρατικών τραπεζών που θα ενισχύουν την εθνική παραγωγή και ανάπτυξη με εναλλακτική επιλογή τον απεγκλωβισμό από την υποτέλεια στην Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
24. Κατάργηση επιδομάτων προς τουρκοκυπρίους και κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
25. Κατάργηση επιδομάτων στους λεγόμενους πολιτικούς πρόσφυγες.
26. Ελάχιστη έως μηδενική φορολόγηση σε υπηρεσίες ή προϊόντα που αφορούν στο κόστος της κοινωνικής παραγωγής , όπως καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια , τηλεπικοινωνίες , ζωοτροφές.
27. Αναλογικό φορολογικό σύστημα που θα στοχεύει στα πραγματικά εισοδήματα και θα περιορίζει την έμμεση φορολόγηση του συνόλου του λαού.
28. Κρατική εκμετάλλευση του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
29. Πολιτική αναθέσμιση που θα διασφαλίσει την λαϊκή εξουσία που θα εδράζεται στις λαϊκές συνελεύσεις των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών αυτοδιοικήσεων . Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει την κοινωνική οικονομία.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας