Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ

Όλες οι προτάσεις των συστημικών κομμάτων για έξοδο από την οικονομική κρίση με κυρίαρχη πρόταση την υποταγή της Κύπρου στον ζυγό της τρόικας , θα οδηγήσουν και την οικονομία αλλΆ και την κοινωνία της Κύπρου στην διάλυση.
Η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης που θα επέλθει από το υπέρογκο χρέος που θα φορτωθεί ο λαός για να “σωθούν” οι τραπεζίτες , σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη και επαπειλούμενη , θα καταλήξει στο τέλος σε εθνικό όλεθρο.

Οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί που τους καλύπτουν θα έπρεπε να βρίσκονται αυτές τις ώρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι να απαιτούν την ανακεφαλαιοποίηση των ληστρικών οργανισμών τους με κίνδυνο να χάσει για πάντα ο ελληνισμός την Κύπρο.
Η συνωμοσία των πολιτικών για στήριξη των τοκογλύφων που έπαιξαν και έχασαν στο πεδίο του τυχοδιωκτισμού και της κερδοσκοπίας , είναι έργο απεχθές και στερούμενο κάθε νομιμότητας. Οι κομματικές συμμορίες αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν το λαό , να παραδώσουν την οικονομία του τόπου στην τρόικα για να διασώσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να καλύψουν τις ζημιές των ομολογιούχων της ρυπαρής ολιγαρχίας.
Ο λαός από την πλευρά του νομιμοποιείται , εφόσον δεν αποφάσισε ο ίδιος μέσα από δημοψήφισμα , να αντισταθεί με κάθε μέσον και να αποκηρύξει ως παράνομο και απεχθές το εγχείρημα του πολιτικού συμμοριτισμού.
Μόνο μέσα από δημοψήφισμα , ένα τόσο μεγάλο χρέος που θα υποθηκεύσει την παρούσα γενιά αλλά και τις ερχόμενες , με κίνδυνο να χαθεί η πατρίδα , θα μπορούσε να δεσμεύει το λαό. Χωρίς να κατατεθεί η θέληση του λαού , η πράξη υπαγωγής της οικονομίας στους διεθνείς τοκογλύφους είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας .
Η αντιπολίτευση πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή του μνημονίου. Η κατ' ευφημισμό λαϊκή κυβέρνηση Χριστόφια , αδυνατεί να προβάλει οιανδήποτε αντίσταση στις επιλογές και τα κελεύσματα της ολιγαρχίας και προσπαθεί να εγκαταλείψει τον λαό στη τύχη του.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές σε αντίθεση με τον ψευτοεθνικισμό του συστήματος που τηρεί ένοχη σιγή προκειμένου να υπηρετήσει δουλικά το σύστημα , απαιτούμε δημοψήφισμα για το αν ο λαός δέχεται να υποταχθεί σε ένα πελώριο χρέος για χάριν των τραπεζιτών ή όχι.
Το δημοψήφισμα μάλιστα θα το θεωρήσουμε έγκυρο αν δοθεί σε όλες τις απόψεις , ίση δυνατότητα επικοινωνίας με τον λαό , διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό διότι θα περιέχει την προπαγανδιστική βία του τυραννικού κατεστημένου , αποκλείοντας κάθε αντίθετη άποψη.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είναι η μόνη φωνή που τάσσεται ενάντια στην τρόικα , ενάντια στην χρηματοδότηση των τοξικών τραπεζών. ¨Όμως αν και κατεβαίνουνε στις εκλογές με δικό μα υποψήφιο , μας αποκλείουν από όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Σε αυτές τις συνθήκες δικτατορίας και βιασμού της λαϊκής συνείδησης , καμία απόφαση του κατεστημένου δεν εδράζεται στην νομιμότητα. Διότι στη πραγματική δημοκρατία η νομιμότητα εκπηγάζει από την ελεύθερη βούληση του λαού που εκφράζεται μέσα από συνθήκες ισοπολιτείας και ισηγορίας. Συνθήκες που απουσιάζουν κραυγαλέα από την παρούσα δικτατορική κατάσταση.
Ζητούμε δημοψήφισμα σε συνθήκες ισηγορίας , ώστε να ακουστούν όλες οι φωνές και να αποφασίσει ο λαός ελεύθερα για την πορεία της οικονομίας της Κύπρου.
Η αυθαίρετη απόφαση του πολιτικού κατεστημένου να μας υποτάξει στην τρόικα είναι εξ αρχής απεχθής και παράνομη και ως εκ τούτου ο λαός νομιμοποιείται σε κάθε μορφή αντίστασης .

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ