Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πρόεδρε Χριστόφια μην υπογράψεις το μνημόνιο


Η ιδιωτικοποίηση των “κερδοφόρων” ημικρατικών οργανισμών , ΄σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Χριστόφια , είναι ένας από τους όρους της τρόικας που συσχετίζεται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Θέλουν δηλαδή να ξεπουληθούν οι εν λόγω οργανισμοί και τα λεφτά να ριφθούν στο λάκκο των λεόντων , δηλαδή στις τοξικές τράπεζες. 'Έτσι η ολιγαρχία του πλούτου θα έχει ένα διπλό όφελος . Από την μια θα περάσει στα χέρια της τους ημικρατικούς και από την άλλη θα πάρει πίσω τα λεφτά που θα δώσει για την εξαγορά τους.
Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση Χριστόφια. Καλά κάνει να βρει τρόπους να μην υπογράψει το μνημόνιο και να στείλει από εκεί που ήρθανε τους τροικανούς , που εκτός των ημικρατικών εποφθαλμιούν να αρπάξουν και τα έσοδα από το φυσικό αέριο .
Βέβαια ως εθνικοκοινωνιστές και όχι γενικά και αόριστα “εθνικιστές” που συναινούν στο σύστημα , τασσόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών αλλά και στην παρούσα κατάσταση τους που τους καθιστά ληστρικούς μηχανισμούς φορολόγησης του λαού. Οι ημικρατικοί οργανισμοί , σύμφωνα με την εθνικοκοινωνική θεώρηση , πρέπει να περάσουν στον έλεγχο της κοινωνίας υπό τους εποπτικούς μηχανισμούς της συλλογικής τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να μετατραπούν από κερδοσκοπικοί οργανισμοί που είναι σήμερα σε υπηρετικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς προς όφελος του λαού και της παραγωγής.
Καλούμε την κυβέρνηση Χριστόφια , να αναλογιστεί τις ευθύνες της από την υποταγή της κοινωνίας και της πατρίδος στο διεθνές και ντόπιο ληστρικό τραπεζικό σύστημα και να αρνηθεί να υπογράψει το μνημόνιο .
Ο αγώνας ενάντια στο καπιταλισμό δεν διεξάγεται στα κατηχητικά του κόμματος αλλά στο πεδίο της σύγκρουσης με τους ντόπιους και ξένους εκφραστές του.
Αποδεικνύεται όμως από τα πράγματα πως η αριστερά επέλεξε το δρόμο της υπεράσπισης του καπιταλιστικού συστήματος και πως η μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει τη λύση στην οικονομική , πολιτική , πολιτειακή ,πολιτισμική κρίση είναι ο εθνικοκοινωνισμός.
Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών