Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο εφιάλτης του σχεδίου Ανάν

Για την “δική μας πλευρά' , δηλαδή για το προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο , το σχέδιο Ανάν ανήκει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.
Για την “άλλη πλευρά” που είναι το κατοχικό μόρφωμα και η τουρκία , το σχέδιο Ανάν θεμελίωσε κάποιες πραγματικότητες που θα προσδιορίσουν το μέλλον του λεγόμενουκυπριακού προβλήματος.
Το σχέδιο Ανάν , ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έθεσε κάποιες βάσεις που οι τούρκοι τις θεωρούν αδιάσειστες και επί αυτών προσπαθούν να δομήσουν τη λύση που επιθυμούν.
Το σχέδιο Ανάν εγκαινίασε ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΆ ΣΩΜΑΤΑ τα οποία οι τούρκοι ερμηνεύουν ως δύο λαούς . Η συμμετοχή μάλιστα των τούρκων εποίκων στο δημοψήφισμα “νομιμοποίησε” την παρουσία τους στη Κύπρο αφού τους έδωσε το δικαίωμα να αποφαίνονται περί του πολιτειακού μέλλοντος της.

Συνεπώς όταν η “δική μας πλευρά” λέει ότι το σχέδιο Ανάν ανήκει στο παρελθόν , στην ουσία επιδιώκει να μας κάνει να ξεχάσουμε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που διέπραξε αποδεχόμενη το εν λόγω σχέδιο να τεθεί σε διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων.
Αυτοί που αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν παίρνοντας την θέση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι ολιγότερο προδότες και δωσίλογοι από εκείνους που υποστήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.
Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα ήταν μια οδυνηρή ήττα του κυπριακού ελληνισμού. Μια μεθοδευμένη παγίδευση του κυπριακού ελληνισμού από το εγγενώς προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο που μέσα από όλες του τις εκφάνσεις αποσκοπεί στην μετεξέλιξη του πρώτου κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που θα περιλαμβάνει τις νέες “πραγματικότητες” της τουρκικής εισβολής και κατοχής.
Το ερώτημα είναι , πως αποδεσμευόμαστε από τα δεδομένα της προδοσίας;
Απάντηση: Με το να κατανοήσουμε πως η απελευθέρωση της πατρίδος από τους αγγλοτούρκους κατακτητές δεν θα τεθεί στη προοπτική του μέλλοντος μας χωρίς να τεθεί πρώτα το αίτημα της απελευθέρωσης της από το προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο.
Μέσα από συμβιβασμούς και συνεργασίες με τα όργανα του Ζυριχικού κατεστημένου βουλιάζουμε ολοένα και πιο βαθιά στην περιδινούμενη άμμο της σκλαβιάς και του αφανισμού του ελληνισμού από την Κύπρο.
Κανένας συμβιβασμός με το προδοτικό κατεστημένο.
Αυτόνομη και αυτοδύναμη οργάνωση των εθνικοκοινωνικών λαϊκό-επαναστατικών δυνάμεων.
Μόνο έτσι θα αντηχήσει μια μέρα στη γη του Αίαντα και του Αυξεντίου , το οργίλο εμβατήριο των ανυπόταχτων Ελλήνων.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών