Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Άρχισαν τα όργανα της συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ με τους τούρκους


Άρχισαν να παίζουν στο παρασκήνιο τα όργανα της Συνεκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ με τους τούρκους κατακτητές .
Σε συνέδριο που έγινεστη Κύπρο , του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας , ο διευθυντής του οργανισμού ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν είναι σίγουρος πως η ΕΕ μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Κύπρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “η ΕΕ μπορεί να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να βρεθεί μέσα σε λογικά πλαίσια” και παρακάτω λέει πως “ υπάρχει ένα γενικότερο ζήτημα που αφορά τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, που χρειάζεται να σταθεροποιηθεί και να επιλυθεί”
Με λίγα λόγια αρχίζει να αμφισβητείτε η κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας τόσο στην ΑΟΖ της , όσο και στην κατεχόμενη επικράτεια της και να μεταφέρεται στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με την τουρκία , ένα πεδίο που δυστυχώς άνοιξε από την λεγόμενη συμφωνία κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς ,το 1977.
Οι πολλαπλές υποχωρήσεις και προσφορές που ακολούθησαν , άνοιξαν το δρόμο για την εμπλοκή της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας επί της ΑΟΖ της , στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων ή των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων.
Αν προστεθεί και η πίεση της τρόικας και των λοιπών ενδιαφερομένων στο θέμα του φυσικού αερίου , πολύ σύντομα θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις στο εθνικό θέμα με σκοπό την επιβολή “συνθηκών σταθερότητας” για την απρόσκοπτη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Συνεκμετάλλευση όμως σημαίνει και συγκυριαρχία. Και το χειρότερο από όλα είναι πως η συνεκμετάλλευση θα μας επιβληθεί χωρίς απαραιτήτως να επιτευχθεί “συνολική λύση” του κυπριακού , δηλαδή μέσα από την προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης που τέθηκε στη πράξη με την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων .
Συνεπώς οι διάφορες προτάσεις για λύση του κυπριακού που καταθέτουν οι υποψήφιοι του κατεστημένου είναι στάχτη στα μάτια του λαού .
Η παράδοση της πατρίδος θα γίνει πίσω από το στημένο σκηνικό των διαπραγματεύσεων και κάποια στιγμή θα σβήσουν τα φώτα της παράστασης και η Κύπρος θα βυθιστεί στη νύχτα της σκλαβιάς .

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ