Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ζήτω η εθνικιστική εργατιά – όχι στις απολύσεις εργατών από την εταιρεία “ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ”


Στον καπιταλιστικό κόσμο η “επιχείρηση” είναι η ιδιοκτησία του ενός ή περισσοτέρων μετόχων που έχουν την ευχέρεια από τον νόμο να την κάνουν ότι θέλουν αδιαφορώντας αν θα πληγούν ή όχι οι εργαζόμενοι και οι λοιποί εργασιακοί παράγοντες που σχετίζονται με αυτήν.
Κάτω από αυτή την αντίληψη η επιχείρηση “ΟΡΓΑΝΙΔΗΣ” άρχισε να απολύει τους εργαζόμενους εν όψει διαπραγματεύσεων που μετατέθηκαν στο νέο έτος για την “μεταβίβαση” της εταιρείας στους προμηθευτές και στους τραπεζίτες.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν , κατά την άποψη τους , κανένα δικαίωμα , απλά αποτελούν άβουλα εργαλεία της επιχείρησης όπως είναι τα ράφια και οι σφουγγαρίστρες.
Στην εθνικοκοινωνική αντίληψη κάθε επιχείρηση που απασχολεί εργάτες , ενριζώνεται αφενός στην κοινωνία δια της συμμετοχής των εργατών σε αυτή και αφετέρου αντλεί από την εθνική υπεραξία που αποτελείται από την συνολική χειρωνακτική και πνευματική εργασία των παλαιότερων γενεών.
Ως εκ τούτου οι εργάτες έχουν δικαίωμα λόγου στην επιχείρηση αλλά και το κράτος ως θεματοφύλακας της εθνικής υπεραξίας της εργασίας.
Εκ της αρχής αυτής που εδράζεται στη πραγματικότητα του συλλογικού εθνικού έργου , επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που περνά η εταιρεία “ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ” και εκθέτουν στο κίνδυνο της ανεργίας και της φτώχειας πάνω από 3.000 εργαζόμενους και όχι μόνο 1200 όπως διαδόθηκε αρχικά.

  • Να παρέμβει το κράτος και να διορίσει διαχειριστή.
  • Να διαγραφούν τα χρέη τις εταιρείας προς τις τράπεζες .
  • Να μεταβιβαστεί λαϊκώ δικαίω η εταιρεία στους εργαζόμενους .
  • Να ορισθεί επιτροπή μέσα από λαϊκή συνέλευση των εργαζομένων η οποία μαζί με τον διαχειριστή από το κράτος να αναλάβουν από κοινού την διαχείριση της εταιρείας . Στην επιτροπή των εργαζομένων να συμμετέχει και μια επιτροπή των παραγωγών με σκοπό να συμβάλουν στην θετική πορεία της εταιρείας και να εισπράξουν σταδιακά τα οφειλόμενα από την εταιρεία.
  • Εννοείται πως στην αναστυλωμένη εταιρεία θα εκδιωχθούν όλοι οι ξένοι εργάτες και θα προσληφθούν μόνο Έλληνες.

Υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία του λαού.
Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι ο εθνικοκοινωνισμός μας δεν έχει καμία σχέση με τον ακροδεξιό “εθνικισμό” των αφεντικών , των παπάδων και των τραπεζιτών , αλλά με τον εργαζόμενο λαό .
Καλούμε την εργατιά και τα χαμηλά αμειβόμενα στρώματα του λαού , τους άνεργους και φτωχούς συμπολίτες μας , να συμπαραταχθούν μαζί μας ενάντια στο σύστημα της τραπεζοκρατίας και της εκκλησιαστικό-ιδιωτικής ολιγαρχίας.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του λαού που βρίσκονται εγκλωβισμένες στην αριστερά να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Λουκά Σταύρου και να ενδυναμώσουν την αντεπίθεση της ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
και εθνικιστικές συνιστώσες.