Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η πολιτική υποκρισία Χριστόφια και Ακελικής αριστεράς

Η πολιτική υποκρισία του προέδρου Χριστόφια και  της υποταγμένης στο σύστημα , Ακελικής αριστεράς , δεν έχει τα όρια της.
Βάλθηκαν να ξεπουλήσουν τα πάντα στο όνομα της διάσωσης του ληστρικού εκκλησιαστικό-ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος , να υποθηκεύσουν για δεκαετίες την εργασία του λαού , να μοιράσουν στους ξένους και στην ντόπια ολιγαρχία τον πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ , για να σώσουν όπως λέει ο Χριστόφιας τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες.
Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι ένοπλες πολιτοφυλακές εκφράζουν την λαϊκή βούληση


Θεωρούμε πολύ θετική εξέλιξη την σύσταση ενόπλων ομάδων περιφρούρησης , στην Ελλάδα , προς αποτροπή των ληστοσυμμοριών των λαθρομεταναστών.
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να αναλάβει την σύσταση και διοίκηση τέτοιων ομάδων σε ολόκληρη την χώρα , να ζητήσει την ενίσχυση τους με πολεμικά όπλα , την στήριξη του λαού και της δικαιοσύνης στο δύσκολο έργο της καταστολής του εγκλήματος και της βίαιης εκδίωξης των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα.
Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Το κυπριακό κατεστημένο αναπαράγει τον ενδοτισμό και την τυραννία



Αναστασιάδης , Λιλλήκας , Μαλάς
Τρεις δρόμοι που οδηγούν στο ίδιο σημείο :
  • Στην συνέχιση της υποχώρησης στο εθνικό θέμα.
  • Στην στήριξη του ιδιωτικού ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος .
  • Στην διασφάλιση του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και του πελατειακού συστήματος με το οποίο συνδέεται .
  • Στην συνέχιση του φορολογικού συστήματος που αφαιμάσσει την παραγωγική βάση της κοινωνίας . 
  • Στην συνέχιση της λεγόμενης μεικτής οικονομίας που με την παρέμβαση του κράτους προκαλεί ανίατες θρομβώσεις , μονοπώλια και κοινωνικές ανισότητες.
  • Στην διαιώνιση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που είναι άμεσα συνδεδεμένη και η στρατηγική του ραγιαδισμού στο κυπριακό.
  • Στην διαφθορά και την προστασία των φαύλων.
  • Στις εκδουλεύσεις των πολιτικών συμμοριών προς την εκκλησιαστικό-ιδιωτική ολιγαρχία του πλούτου.
Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Κύπριε εργαζόμενε...


ΜΑΧΗΤΙΚΌΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ


Κύριε Λιλλήκα , οι τούρκοι δώσανε αίμα για να πάρουν το 38% των εδαφών μας. Πατήσανε τη γη μας με στρατό , με άρματα μάχης . Τον χώρο που άρπαξαν τον περίφραξαν με πάσσαλους και συρματοπλέγματα , με φρουρές και πολυβολεία και εδώ και 38 χρόνια δουλεύουν για να επεκτείνουν τον έλεγχο τους προς ολόκληρη τη Κύπρο.
Τι αντιτάσσεστε εσείς σε αυτή τη κατάσταση; Θα ανοίξετε διάλογο λέτε , επί μηδενικής βάσεως με τον τούρκο κατακτητή , έχοντας στο μυαλό σας πως θα κάνετε επέλαση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μανώλης Μπικάκης: Ο ήρωας που τσάκισε τον Αττίλα


 
Όταν κάποιος φίλος στρατιωτικός στη Λήμνο μου είχε αναφέρει τα ανδραγαθήματά του νόμιζα ότι επρόκειτο για έναν ακόμη μύθο, μια ακόμη υπερβολική ιστορία που κυκλοφορεί στο στράτευμα. Όμως, χάρη σε έναν καλό φίλο που μου έστειλε το σύνδεσμο ο μύθος απέκτησε ονοματεπώνυμο και υπόσταση:ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ. Ο Έλληνας κρητικός που τιμά την Πατρίδα και την κρητική λεβεντιά, που τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από τις γνωστές ιστορίες των Ζωνιανών.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ!
Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Να σταματήσει η φορολογική βία της ΑΤΑ

Όταν το κράτος επιβάλλει έμμεσους φόρους προς το σύνολο του λαού , ένας μέρος εξ αυτών αποδίδεται στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα , μέσω της επινόησης της ΑΤΑ (Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή) και ασκείται βία στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όπως καταβάλουν στους υπαλλήλους τους την λεγόμενη ΑΤΑ. Δηλαδή οι επιχειρήσεις πληρώνουν δύο φορές την αύξηση των εμμέσων φόρων.
Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γιαννάκη Μάτση , με φτηνή αντιπολίτευση δεν σώζεται η πατρίδα

Εαν η κατεχόμενη από τους τούρκους , επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας καθίστατο απαιτητή και διεκδικήσιμη μέσα από μια στρατηγική απελευθέρωσης και ανάκτησης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας , τότε κανένας ιδιώτης δεν θα είχε δικαίωμα να “αξιοποιήσει” την περιουσία του στα κατεχόμενα πριν την οριστική απελευθέρωση της πατρίδος.
Αντί όμως της διεκδικητικής πολιτικής , το πολιτικό κατεστημένο επι Τάσσου Παπαδόπουλου , αναίρεσε την εμπόλεμη κατάσταση και άνοιξε τα οδοφράγματα επιτρέποντας έτσι να τεθεί ως στρατηγικός στόχος , με την υποστήριξη ακολούθως του αίσχους της 8ης Ιουλίου , αντί της απελευθέρωσης η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ.

Το Ισραήλ επιδιώκει αναθέρμανση των σχέσεων του με την Τουρκία

Το Ισραήλ επιθυμεί την αναθέρμανση των στρατηγικών  σχέσεων του με την Τουρκία δηλώνοντας δια στόματος Νετανιάχου πως "Με την Ελλάδα είχαμε μόνο απλές διπλωματικές σχέσεις και με την Κύπρο σε επίπεδο προξενείων. Η βελτίωση των σχέσεων μας με την Ελλάδα είναι "συμπτωματική" .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές του ΕΔΗΚ το λέγαμε από την αρχή , πως η διατάραξη των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας επέχει θέση περιορισμένης επιφανειακής δόνησης που δεν αγγίζει τα βαθύτερα γεωστρατηγικά στρώματα συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών .
Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Η απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια με την σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του κατεστημένου , να στηρίξει το ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα υποθηκεύοντας τον πλούτο και την εργασία του λαού, έριξε την Κύπρο σε ένα σκοτεινό τούνελ που η έξοδος του δεν διακρίνεται ούτε στην φαντασία μας.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές πιστεύουμε πως η έξοδος από την οικονομική κρίση , δεν θα επιτευχθεί μέσω της τρόικας ή κάθε άλλης μορφής υποθήκευσης της εργασίας και της περιουσίας του λαού για την στήριξη των τραπεζών.
Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Οι σημαίες ψηλά

Οι σημαίες ψηλά σε μια ατσάλινη φάλαγγα που θα συντρίψει την ταξική εκμετάλλευση του λαού και θα βαδίσει στο δρόμο της απελευθέρωσης της γης μας από τους τούρκους και τους άγγλους κατακτητές.

Άρχισαν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για να σωθεί η παρασιτοκρατία


Άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ τρόικας και κυπριακής κυβέρνησης , με θέμα το μνημόνιο που θα επιβληθεί στις παραγωγικές δυνάμεις του κυπριακού λαού , προκειμένου να στηριχθεί το ντόπιο ληστρικό εκκλησιαστικο-ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα που αποτελεί άρρηκτο μέρος του διεθνούς συστήματος τοκογλυφίας των εθνών.
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το κυπριακό οδεύει προς συνεκμετάλλευση και συγκυριαρχία

Προ του 1974 οι νατοϊκές ανάγκες επέβαλλαν το “κλείσιμο” του κυπριακού. Τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης με την οποία πολλοί συναίνεσαν και συνεργάστηκαν είναι γνωστά. Σχεδόν η μισή Κύπρος υπό κατοχή , ο εποικισμός , η προσφυγιά , οι αγνοούμενοι , οι νεκροί και ο κίνδυνος της τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου να αυξάνεται , υποβοηθούμενος από την ενδοτικότητα του κυπριακού και ελλαδικού κατεστημένου.
Οι τωρινές συνθήκες και οι νατοϊκές ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου , ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ , επιβάλλουν και πάλι ένα κατ' επείγον “κλείσιμο” του κυπριακού.
Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Αντίσταση στις οικονομικές επιλογές της δεξιάς

 Η Δεξιά και οι δορυφόροι της , θέλουν να υποτάξουν την Κύπρο στον έλεγχο της τρόικας που θα επιβάλει την αναστήλωση των τραπεζών , υποθηκεύοντας την περιουσία και την εργασία του λαού.
Η προσπάθεια Χριστόφια για απεγκλωβισμό από την τρόικα , μέσω δανείου από την Ρωσία αποτελεί θετική εξέλιξη εάν τα λεφτά του δανείου δεν δοθούν στους ντόπιους τοκογλύφους αλλά κατευθυνθούν μέσα από ένα κρατικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην ενίσχυση της παραγωγής , λαικής βάσης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνδέονται με την ντόπια παραγωγή.
Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο Λιλλήκας στην υπηρεσία του ληστρικού τραπεζικού συστήματος

Ο Λιλλήκας εξελίσσεται σε φακίρη της εικονικής οικονομίας για να σώσει λέει τον τόπο.
Η ρηξικέλευθη πρόταση Λιλλήκα ξεκινά με έκδοση κρατικών ομολόγων για το οικόπεδο 12 , όπως αναφέρει , τα οποία θα αγοραστούν από την μεσαία αγορά , κατόπιν θα δοθούν προς τις τοξικές τράπεζες για ενίσχυση της ρευστότητας τους με την συμφωνία πως αυτές θα δανείζουν την μεσαία αγορά με επιτόκιο 3%.

Η εθνικοκοινωνική άμυνα στην επίθεση της εκκλησίας

Δεν αρέσει στους “εθνικόφρονες” να ακούνε την αλήθεια για την εκκλησία. Ότι δηλαδή είναι ένας τεράστιος οικονομικός οργανισμός που συμμετέχει στο ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και το στηρίζει , αποτελώντας το ντόπιο στήριγμα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος που μετατρέπει τα έθνη σε συνάξεις σκλάβων.
Η εκκλησία απολαμβάνει επίσης ειδικών φορολογικών απαλλαγών που την κάνουν να θησαυρίζει υπεράνω του υγιούς ανταγωνισμού , πλήττοντας ταυτόχρονα την ιδιωτική επιχείρηση που υπόκειται την σκληρή και ανελέητη βία του φόρου.
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

20η Ιουλίου 1974 – ιερός σκοπός η απελευθέρωση

20 Ιουλίου 1974. Η Τουρκία ενάντια σε κάθε διεθνή νομιμότητα εισβάλει στη Κύπρο. Η χούντα των Αθηνών αδυνατεί να προστατεύσει την Κύπρο. Τα γεγονότα καταμαρτυρούν πως δεν υπήρχε σχέδιο αμύνης του νησιού σε περίπτωση τουρκικής εισβολής , ούτε και συγκεκριμένος πολιτικός στόχος.
Ούτε η ένωση ανακηρύχθηκε ούτε η άμυνα διασφαλίστηκε.
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Λουκάς Σταύρου - υποψήφιος προεδρικών εκλογών κυπριακής δημοκρατίας (βίντεο)

 



 Εργαζόμενε Έλληνα της Κύπρου
Το υπέρογκο κράτος και το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα , είναι οι δύο μυλόπετρες που συνθλίβουν την παραγωγική βάση της κοινωνίας και σε μετατρέπουν σε σκλάβο μιας τυραννικής ολιγαρχίας πολιτικών και τοκογλύφων.

Λουκάς Σταύρου: προτάσεις εξόδου απο την οικονομική κρίση

Η κυβέρνηση Χριστόφια , δέσμια των πελατειακών της σχέσεων και της τραγελαφικής ιδεολογίας του σοσιαλκαπιταλισμού που υπηρετεί για να εξασφαλίζει ευνοϊκές συνθήκες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αφενός και να συντηρεί την κρατικιστικό παρασιτισμό αφετέρου , αδυνατεί να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που εγκυμονεί εκτός από την οικονομική κατάρρευση της χώρας , απρόβλεπτους εθνικούς κινδύνους.
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Να διερευνηθεί η εμπλοκή Ντίνου Μιχαηλίδη στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου

Καλούμε τα αρμόδια όργανα της κυπριακής δημοκρατίας να διερευνήσουν την εμπλοκή η όχι του Ντίνου Μιχαηλίδη , πρώην υπουργού εσωτερικών στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου , που σύμφωνα με την μαρτυρία στενού συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου φέρεται εμπλεκόμενος.

Λιλλήκας : απο το ανέφικτο της ΔΔΟ στην δισυπόστατη συγκυριαρχία

Το Ζυριχικό κατεστημένο , δηλαδή η πολίτικο-οικονομική ολιγαρχία, απέτυχε να επιβάλει ως λύση του κυπριακού την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Η αποτυχία επιβολής του σχεδίου Ανάν περιόρισε την υποχωρητικότητα του κατεστημένου , στον βαθμό που αυτή εκφράστηκε από την γραμμή Χριστόφια. Αλλά ακόμα και με την υποχωρητικότητα Χριστόφια, το σχέδιο τους απέτυχε διότι η υποχωρητικότητα ενδυνάμωσε την τουρκική αδιαλλαξία.
Παράλληλα όμως με την πορεία των διαπραγματεύσεων , το κατεστημένο άνοιξε δρόμο προς την εμπράγματη λύση , αρχίζοντας από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με ορατό και άμεσο στόχο την αποδοχή του απευθείας εμπορίου Ε.Ε και κατεχομένων με αντάλλαγμα την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Νέες δολιότητες των άγγλων κατακτητών κατά της κυπριακής δημοκρατίας

Νέα επίθεση δέχεται η Κύπρος από την Μ. Βρεττανία , στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών , αναφορικά με το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Στόχος των άγγλων είναι να συνδέσουν την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με μια προοπτική χρονοδιαγραμμάτων που δεν αποκλείεται να καταλήγει σε κλείσιμο του φακέλου του κυπριακού ως αδιέξοδου και άλυτου προβλήματος.
Σε μια τέτοια περίπτωση , ο αγγλικός στρατός , με την αναβαθμισμένη παρουσία του στις αγγλικές βάσεις , που πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και από το προσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο με την φιέστα στο Κούριο υπό την έντονη επίβλεψη των αγγλικών όπλων , θα αναλάβει “ειρηνοποιό” και διαμεσολαβητικό ρόλο , υποκαθιστώντας την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Καμιά στήριξη στους ομολογιούχους των τοξικών τραπεζών

Χιλιάδες κύπριοι καταθέτες προτίμησαν να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους , καθ' υπόδειξη των τοκογλύφων της κοινωνίας (τραπεζιτών) , σε αξιόγραφα , προσβλέποντας σε απορρόφηση επιτοκίων 8,75 %.
Τώρα κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο τους τόκους που θα φορτώνονταν στην παραγωγική βάση της κοινωνίας,  αλλά και τα κεφάλαια τους.
Το μεγάλο κόλπο που θα κατέκλεβαν την κοινωνία , συνετελέσθη  με την υποστήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αγαστή συνεργασία κράτους , πολιτικού συστήματος και τραπεζιτών.

Το όραμα της ενιαίας ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου

Το όραμα μιας μεγάλης Ελλάδος στα σημερινά δεδομένα ονομάζεται ΕΝΙΑΙΑ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ.
Έχουμε χρέος να ασκήσουμε πιέσεις προς τις δύο κυβερνήσεις , της Ελλάδος και της Κύπρου , ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο όραμα , που όπως λέει και ο Νίκος Λυγερός “για να έχουμε λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Μεσόγειο”
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες τις συγκυρίες με εθνικό στόχο την ΕΝΙΑΙΑ ΑΟΖ.
Η μικρή ελλαδίτσα του Αττικού λεκανοπεδίου , είναι η καταστροφή του έθνους. Η Ελλάδα είναι μεγάλη εάν εκμεταλλευθεί την γεωστρατηγική της θέση . Μια Ελλάδα που θα φτάνει έως τα θαλάσσια σύνορα της Συρίας και της Αιγύπτου και θα κάνει αισθητή την παρουσία της με τον πολεμικό της στόλο και τα μαχητικά αεροπλάνα της που θα εδρεύουν στο αεροδρόμιο “Ανδρέας Παπανδρέου” στη Πάφο.
Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

15η Ιουλίου 1974 , η κορύφωση της σύγκρουσης Μακαρίου και Χούντας

Η 15η Ιουλίου θυμίζει στους Έλληνες την αποκορύφωση της σύγκρουσης μεταξύ Μακαρίου και χούντας .
Η ανεξήγητη απαίτηση του Μακαρίου για αποχώρηση της εν Κύπρω εδρεύουσας ελληνικής στρατιωτικής δυνάμεως , χωρίς να συνοδευτεί με παρόμοια απαίτηση και για ΤΟΥΡΔΥΚ που ατσάλωνε και οργάνωνε τους τουρκικούς θύλακες , ανάγκασε την στρατιωτική κυβέρνηση της Ελλάδος να σχεδιάσει και εκτελέσει με ακραία προχειρότητα το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Ούτε από την πλευρά του Μακαρίου ούτε από την πλευρά της χούντας , επεκράτησε ψυχραιμία . Τουναντίον αμφότεροι ενήργησαν με ύποπτη εμπάθεια και εξέθεσαν την Κύπρο σε οδυνηρές περιπέτειες.

Η Κύπρος είναι εκτεθειμένη σε ασύμμετρη απειλή

Η κυπριακή αστυνομία κατόρθωσε να ανακόψει την πρώτη προσπάθεια επιθετικών ενεργειών κατά ισραηλινών στόχων στην Κύπρο.
Το πρόβλημα είναι πως εάν έχει εκπονηθεί σχέδιο επίθεσης στον κυπριακό χώρο , άγνωστο μέχρι στιγμής από ποίους , δεν ακυρώνεται με την πρώτη αποτυχία.
Συνεπώς να περιμένουμε κτυπήματα αιφνιδιαστικά και απρόβλεπτα ως προς τους στόχους που θα επιλεγούν.
Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η εθνικοκοινωνική λύση της οικονομικής κρίσης

Πολλά θα ήταν τα οφέλη για τον κυπριακό λαό εάν εφαρμόζονταν συνθήκες ανταγωνισμού και στο τομέα της παραγωγής ενεργείας αλλά και σε όλους τους τομείς που το κράτος με την παρεμβατικότητα του δημιουργεί νοσηρά μονοπώλια όπου επιτρέπουν την άνθηση της διαφθοράς που μεταφέρεται από το πολιτικό πελατειακό σύστημα στην διαδικασία της παραγωγής και της οικονομίας.
Όπου το κράτος ασκεί προστατευτισμό, συρρικνώνει τον ανταγωνισμό και υποσκάπτει την παραγωγικότητα με την προαγωγή διεφθαρμένων κινήτρων .
Το κράτος επιχειρηματίας ή προστάτης μονοπωλίων είναι ο χειρότερος εχθρός της οικονομίας της κοινωνίας.
Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ανοικτοί οι ουρανοί της Κύπρου στις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ κ. Ευαγόρου κατήγγειλε διαπλοκή βουλευτών της αντιπολίτευσης με την αεροπορική εταιρεία AEGEAN , καθώς η ψήφιση νόμου περί ανοικτών ουρανών ευνοεί , όπως ισχυρίζεται , την εν λόγω εταιρεία η οποία θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τις κυπριακές αερογραμμές με κίνδυνο να τις οδηγήσει σε κλείσιμο ή ξεπούλημα.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο κ. Ευαγόρου δεν κατονομάζει τους διαπλεκόμενους βουλευτές ώστε να τους γνωρίσει και ο λαός και γιατί δεν ζητά την άρση της ασυλίας και την δίωξη τους εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Εκτός εάν πρόκειται για άσφαιρα προπαγανδιστικά πυρά που καταδεικνύουν το ήθος των κρατούντων.

Ανησυχεί ο ΔΗ.ΣΥ με το άνοιγμα Χριστόφια προς την Ρωσία

Ανησυχεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την πορεία που παίρνουν τα πράγματα σε σχέση με την προσπάθεια δανειοδότησης της Κύπρου από την Ρωσία.
Διότι γνωρίζουν πως ένα νέο δάνειο απο τη Ρωσία δεν μπορεί να δοθεί χωρίς κάποιες απαιτήσεις , ειδικά στο θέμα της συμμετοχής στην εκμετάλλευση των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ από την Ρωσία που θα συνεπάγει και την παρουσία αμυντικών δυνάμεων της Ρωσίας στη περιοχή.
Τι φοβάται η δεξιά από μια τέτοια εξέλιξη;
Πρώτον ότι μέσα από το δάνειο και την διαχείριση του θα τεθούν αιτήματα κρατικοποίησης και ελέγχου των τραπεζών που κάποια στιγμή δεν θα ελεγχθούν από το πολιτικό σύστημα υπεράσπισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

μίσος προς την πλουτοκρατία , μίσος προς την αγγλοτουρκική κατοχή


Καμιά συνεργασία με το σύστημα , με τις αξίες του και τις δομές του.
Ο εθνικοκοινωνισμός δεν είναι συμβιβασμός αλλά επανάσταση.
Οδηγός μας η σοφία της φυλής και το μίσος προς τους τυράννους.
Αγώνας ανυποχώρητος για ένα εθνικό κοινωνιοκρατικό πολίτευμα που θα πάρει την εξουσία από τα βέβηλα χέρια της ολιγαρχίας και θα την επιστρέψει στις παραγωγικές δυνάμεις του λαού για να βαδίσει αγέρωχος στο δρόμο του ιστορικού του πεπρωμένου .
Ψηλά τα λάβαρα του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού.
Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο Λιλλήκας και οι εθνικόφρονες των παραεκκλησιαστικών συνάξεων

Οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι που περιφέρονται της αρχιεπισκοπής , έσχιζαν κάποτε τα ιμάτια τους και απαιτούσαν να κλείσουν το οδοφράγματα , συμμετέχοντας σε στημένους από το κατεστημένο , ψευτοπαλλικαρίστικους καρεκλοπόλεμους .
Οι εν λόγω εθνικόφρονες των μνημοσύνων και των πανηγυριών , εμφανίζονται σήμερα φανατικοί υπερασπιστές της υποψηφιότητας Λιλλήκα.
Δηλαδή στηρίζουν σήμερα ένα θλιβερό πολιτικάντη καρεκλοθήρα , που συνέργησε και συνομολόγησε στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων με τα μύρια δεινά που αυτή η επιλογή επισώρευσε στον τόπο.
Ένας άνθρωπος που αποδέχθηκε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και συναίνεσε στα αόρατα σχέδια του Ζυριχικού κατεστημένου για εμπράγματη επιβολή λύσης κάτω από το τραπέζι των συνομιλιών .
Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Παραδίδουν στους ολίγους τον πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ

Ο πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ αν και ανήκει σε όλους τους νόμιμους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας , εξαιρουμένων όσων δεν σεβάστηκαν αυτήν και συνέπραξαν με τους τούρκους εισβολείς για την διάλυση της και την κατοχή της επικράτειας της, θα τον απολαύσουν λίγοι πλούσιοι με την βοήθεια του πολιτικού κατεστημένου που θα τους παραχωρήσει κάθε νομική διευκόλυνση.
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ πρέπει να παραχωρηθεί στο σύνολο του κυπριακού λαού μέσα από δημιουργία μετοχικής επιχείρησης υπό την εποπτεία του κράτους , ώστε να αποτραπεί κάθε διείσδυση θυγατρικών των τραπεζών και διαφόρων άλλων κερδοσκόπων που θα επαναλάβουν το έγκλημα του χρηματιστηρίου.

Κύπρον ου μ' εθέσπισεν οικείν Απόλλων

Ένα χρόνο μετά την έκρηξη στο Μαρί με 13 συμπολίτες μας νεκρούς και 68 τραυματίες και η δικαιοσύνη εξακολουθεί να βρίσκεται αλυσοδεμένη στο προεδρικό μέγαρο και οι κατηγορούμενοι να σφυρίζουν αδιάφοροι και να παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Πολιτικές ευθύνες αλληλένδετες με ποινικές , από τον πρόεδρο της δημοκρατίας , τους τότε υπουργούς εξωτερικών και αμύνης , αλλά και την επιτροπή άμυνας της βουλής , υποβαθμίστηκαν και κουκουλώθηκαν μέσα στις διαδικασίες της έρευνας. Οι ένοχοι του πολιτικού κατεστημένου εξακολουθούν να κυβερνούν ένα λαό που δεν έχει καμία θεσμική προστασία από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας .
Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Επαναπατρισμό των τοκογλύφων υπόσχεται ο Νίκος Αναστασιάδης

Μια από τις οικονομικές προτάσεις του Νίκου Αναστασιάδη για τον λεγόμενο επαναπατρισμό του κεφαλαίου , είναι η φορολογική αμνηστία , όταν αυτά τα κεφάλαια επενδυθούν στις τράπεζες ή στα ομόλογα του κράτους.
Με λίγα λίγα οι τοκογλύφοι θα επιστρέψουν αφορολόγητα τα κεφάλαια τους που έχουν τώρα διασφαλισμένα στο εξωτερικό , αφού ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες από το κράτος και φορτωθεί ένα τεράστιο χρέος στο λαό.
Αυτό θα είναι το έργο της προεδρίας Αναστασιάδη :Να βοηθήσει στην επιστροφή των τοκογλύφων σε μια περίοδο που το κράτος και ο λαός θα είναι καταχρεωμένοι σε τοπικές τράπεζες , σε διάφορους οργανισμούς , σε εξωτερικά δάνεια και τέλος στην τρόικα.
Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Με ανταλλαγή περιουσιών κλείνει το εδαφικό η ενδοτική κυβέρνηση Χριστόφια


Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου με την σύμφωνη γνώμη του γενικού εισαγγελέα για έναρξη ανταλλαγής περιουσιών ελλήνων προσφύγων με περιουσίες τουρκοκυπρίων που βρίσκονται στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας , συνιστά πράξη ακραίας μειοδοσίας που αγγίζει τα όρια της εσχάτης προδοσίας.
Στην ουσία η πράξη αυτή οδηγεί σε “λύση” του εδαφικού και εξωθεί τους πρόσφυγες να πουλήσουν ή ανταλλάξουν την περιουσία τους. Έτσι οι κατοχικές δυνάμεις θα παρουσιάζουν χαρτιά που να δείχνουν ότι αγόρασαν την “βόρεια Κύπρο” και θα παρουσιάζουν την διεκδίκηση της σκλαβωμένης μας πατρίδος ως παράνομη ενέργεια , με την σύμφωνη γνώμη του κυπριακού κατεστημένου.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β

 Οι Άγγλοι κατακτητές αναγκασμένοι να φύγουν από την Κύπρο ύστερα από τον ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ και να δεχθούν το δεύτερο ελληνικό κράτος , το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας , επέβαλαν με την συγκατάθεση της εθναρχούσας τότε εκκλησίας , υπό τον Μιχαήλ Μούσκο- Μακάριο, το απεχθές και κατάπτυστο , κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης βάσει του οποίου τροχοδρομούσαν τα διχοτομικά σχέδια τους .
Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Το ΕΔΗΚ στηρίζει την εθνικιστική υποψηφιότητα Λουκά Σταύρου στις προεδρικές εκλογές

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνει την στήριξη της υποψηφιότητας του Λουκά Σταύρου στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Στόχος αυτής της μορφής αγώνα , είναι να περάσουμε στη συνείδηση της κοινωνίας , μέσα από τα ελάχιστα περιθώρια ανοχής της κομματοκρατικής δικτατορίας και των ελεγχομένων μέσων “ενημέρωσης” , ένα πρόγραμμα εθνικιστικό , προτείνοντας λύσεις και κατευθύνσεις μαχητικού ρεαλισμού που εδράζεται στις αρχές και αξίες του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού .
Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Κάτω ο καπιταλισμός και ο κρατιστικός σοσιαλισμός

Η κυβέρνηση Χριστόφια ξοφλά τα παλαιά χρέη με νέα δάνεια φορτώνοντας στις πλάτες της  παραγωγικής βάσης της κοινωνίας , νέα επιτόκια. Τα έσοδα του κράτους δεν μπορούν να καλύψουν ούτε κατ' ελάχιστο τα χρέη του , αλλά ούτε και τα τρέχοντα έξοδα του , προς τον υπέρογκο δημοσιοϋπαλληλικό τομέα , τους χρεοκοπημένους ημικρατικούς οργανισμούς , τα ανεξέλεγκτα κοινωνικά επιδόματα , τα βοηθήματα προς τουρκοκύπριους και αιτητές ασύλου , τις φιέστες και τα φαγοπότια . Αυτός είναι και ο λόγος που καταφεύγει στον εσωτερικό και εξωτερικό δανεισμό και τέλος στην τρόικα και το μνημόνιο.
Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η σεληνόφωτη φιέστα της κυπριακής ολιγαρχίας στο Κούριο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της κυπριακής δημοκρατίας και των κατοχικών αγγλικών βάσεων , προστάτεψαν την ψεσινή σεληνόφωτη φιέστα της κυπριακής ολιγαρχίας.
Οι δυνάμεις καταστολής και περιφρούρησης της ολιγαρχίας , είχαν διαταγή να μην αφήσουν το λαό , το πόπολο , τον χυδαίο όχλο , να πλησιάσει τον χώρο του Κουρίου και να υποβαθμίσει με την παρουσία του την μεγαλοπρέπεια της ολιγαρχικής εορτής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ


To να μιλάς σήμερα για ενίσχυση της άμυνας εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα έλεγε κανείς ότι κινείσαι στο χώρο της φαντασίας και του παραλογισμού. Αυτή όμως είναι μια απλοϊκή και λανθασμένη προσέγγιση στο μεγάλο θέμα της υψηλής στρατηγικής που ακολουθεί μια χώρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της και την επίτευξη των εθνικών στόχων. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Έξω οι αγγλικές βάσεις από την Κύπρο

Η επιλογή του αρχαίου αμφιθεάτρου του Κουρίου για την τελετή έναρξης της κυπριακής προεδρίας της Ε.Ε , είναι εξαιρετική , διότι εκπέμπει προς όλο τον κόσμο την ελληνική ταυτότητα της Κύπρου.

Όμως η παρουσία των αγγλικών κατοχικών δυνάμεων που ανέλαβαν, κατόπιν συμφωνίας με την κυβέρνηση Χριστόφια , την ασφάλεια του χώρου , στέλλει το μήνυμα ότι η κυπριακή δημοκρατία ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τις αιτιάσεις των άγγλων κατακτητών περί κυριαρχίας και αυτοδιάθεσης του συνολικού χώρου που καταλαμβάνουν οι βάσεις.
Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η συμβολή του ΕΔΗΚ στην προβληματική του κυπριακού

Ποια νέα στοιχεία εισήγαγε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα στην προβληματική του εθνικού προβλήματος της Κύπρου :
Κάναμε κατανοητή και αποδεχτή την διάκριση ανάμεσα στην ΥΠΟΣΤΑΣΗ της κυπριακής δημοκρατίας και το συμβεβηκός του Ζυριχικού συντάγματος. Καταδείξαμε ότι δεν αναιρείται η υπόσταση του κράτους μας αν αναιρεθεί το απεχθές Ζυριχικό σύνταγμα. Με τη θέση αυτή ενισχύσαμε τον αγώνα υπεράσπισης της κυπριακής δημοκρατίας ενάντια στην δικοινωτικότητα που μας επέβαλαν οι άγγλοι κατακτητές , πάνω στην οποία στήριξαν την ιδέα της διζωνικής και της ομοσπονδίας.
Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Λαέ της Κύπρου σε πουλούν στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες

Με ποιο δικαίωμα ο πρόεδρος της υπό κατάρρευση Λαϊκής τράπεζας Μιχάλης Σαρρής μεταβαίνει στην Κίνα μαζί με τον Υπουργό εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη και συζητά για δικαιώματα επι της κυπριακής ΑΟΖ στο θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου;.
Με το δικαίωμα που παραχώρησες εσύ ψηφοφόρε στους πολιτικούς και τους τραπεζίτες να λυμαίνονται τα οικονομικά ζητήματα της πατρίδος.
Οι πολιτικοί αποφάσισαν να δώσουν στους τραπεζίτες το πακέτο της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση Χριστόφια , κυβέρνηση της συμπαιγνίας με τους τραπεζίτες , δίνει στη Λαϊκή τράπεζα περί τα 1,8 δις και στην τράπεζα Κύπρου περί τα 600 εκατομμύρια και παίρνει παλιόχαρτα που θα τα πουλήσει ενδεχομένως σε ξένους που θα έχουν άμεση διασύνδεση με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η Κύπρος προεδρεύει της Ε.Ε με μια αγγλοτουρκοπροσκυνημένη κυβέρνηση

Είναι ιστορικό γεγονός υψίστης σημασίας για την Κύπρο, που από σήμερα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δυστυχώς όμως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Χριστόφια αφήνουν απέξω το μεγάλο πρόβλημα της Κύπρου που είναι η τουρκική κατοχή και η περιορισμένη ανεξαρτησία που της επεβλήθη με την βία του Ζυριχικού συντάγματος και των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.