Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Όργανο των τοκογλύφων το ΕΥΡΩΚΟ

Το ΕΥΡΩΚΟ καλεί τον πρόεδρο της δημοκρατίας να παραιτηθεί αν δεν θέλει να υπογράψει το μνημόνιο.
Ερωτούμε τους “δημοκράτες” του ΕΥΡΩΚΟ. Υπάρχει λαϊκή εντολή για υπογραφή του μνημονίου την οποία είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος να εφαρμόσει;

Ο κανονισμός της πράσινης γραμμής αναγνωρίζει το “τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο”

Ο λεγόμενος “κανονισμός για την πράσινη γραμμή” τέθηκε σε ισχύ 6 μέρες μετά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.
Ο κανονισμός αυτός ήταν έτοιμος ως προς το περιεχόμενο του , λογικά πολύ πιο πριν από το δημοψήφισμα.
Τέθηκε όμως σε ισχύ μετά την υποστασιοποίηση που έλαβε το κατοχικό μόρφωμα , μέσω του διπλού δημοψηφίσματος που έθετε σε ισχύ δύο εκλογικά σώματα που παραπέμπουν σε δύο λαούς.
Ο εν λόγω κανονισμός αποτελεί ΄΄άνοιγμα εμπορικών σχέσεων με τα κατεχόμενα και αναγνωρίζει ρητά το “εμπορικό επιμελητήριο” του κατοχικού μορφώματος.
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΕΔΗΚ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ , ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ , ΣΥΝΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


Καλούμε τους αιγοπροβατοτρόφους να μην υποχωρήσουν από τα δίκαια αιτήματα τους.
  • Να συνεχίσουν την διεκδίκηση ολόκληρης της επιδότησης.
  • Να απαιτήσουν την τροφοδότηση της Εθνικής Φρουράς και των δημοσίων ιδρυμάτων με ντόπια κτηνοτροφικά προϊόντα

Παγκύπρια Εθνικιστική δράση





περισσότερες φωτο εδώ

Ρητορική Αναστασιάδη στο εθνικό θέμα

Εγκατάλειψη της κυπριακής ιδιοκτησίας συνομιλιών ζητά ο κ. Αναστασιάδης , επέκταση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπό διαπραγμάτευση λύση και προσπάθεια κάμψης της αδιαλλαξίας της Τουρκίας μέσα από την αίτηση για συμμετοχή στον συνεταιρισμό για την ειρήνη και στο ΝΑΤΟ.
Πρόσθεσε επίσης ότι “η παρέλευση του χρόνου όχι μόνο παγιώνει μέρα με τη μέρα τα απαράδεκτα τετελεσμένα της εισβολής, αλλά η εξέλιξη των πραγμάτων απειλεί την ίδια την ευημερία και την ασφάλεια ολόκληρης της Κύπρου”.
Η ρητορική του κ. Αναστασιάδη αν και περιέχει το στοιχείο της ασάφειας , εντούτοις αφήνει να διαφανεί η τελική τροπή της πολιτικής του στο εθνικό θέμα.
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συμμετέχουμε , προτείνουμε , συνδιεκδικούμε

Εποικοδομητική απέβη η στήριξη του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ στους αιγοπροβατοτρόφους , με την παρουσία μελών αυτού ως και του προέδρου του κόμματος και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Λουκά Σταύρου στην πρόσφατη διαμαρτυρία αυτών , έξωθεν του προεδρικού.

Για τον κατάπτυστο "κανονισμό της πράσινης γραμμής"

Ο λεγόμενος “κανονισμός για την πράσινη γραμμή “ που μας “επιβλήθηκε” δήθεν το 2004 , είναι προϊόν συνδιαλλαγής του πολιτικού κατεστημένου με τους τούρκους κατακτητές που εντάσσεται στα μέτρα της προδοτικής εμπράγματης λύσης.
Αποτελεί συνέχεια της εσχάτης προδοσίας της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και του ανοίγματος των οδοφραγμάτων , της αποδοχής του σχεδίου Ανάν όπως τεθεί σε δημοψήφισμα , του διπλού δημοψηφίσματος και της συμμετοχής των εποίκων ( που ας σημειωθεί η παρουσία τους στη Κύπρο συνιστά έγκλημα πολέμου ) στο εν λόγω διπλό δημοψήφισμα.
Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τσιράκια της εκκλησιαστικό-ιδιωτικής πλουτοκρατίας οι ΕΥΡΩΚΟτες

Ανησυχούν σφόδρα οι ΕΥΡΩΚΟτες που αργούν να ανοίξουν οι πύλες της πατρίδος στην τρόικα και να μπει ο κυπριακός ελληνισμός στο ζυγό του μνημονίου.
Τσιράκια της εκκλησιαστικό-ιδιωτικής ληστρικής πλουτοκρατίας , πήρατε εντολή να πετάξετε τις μάσκες και να εξαπολύσετε λυσσαλέα επίθεση στην συνείδηση του λαού , για να του φορέσετε στο τέλος τις χειροπέδες.

Εθνικοκοινωνική αντεπίθεση – ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ

Σύσσωμο το ενδοτικό και προδοτικό πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου , υποστηρίζει την υπαγωγή της οικονομίας μας , του εθνικού μας πλούτου και της λαϊκής εργασίας , στο τροϊκανό μνημόνιο για να στηριχθούν οι τραπεζίτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα του ληστρικού εκκλησιαστικό-ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Μοναδική αντίσταση στη τρόικα και στο μνημόνιο είναι το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ που κατέρχεται στις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον πρόεδρο του , Λουκά Σταύρου .
Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Καταρρέει το ανάχωμα του ΕΥΡΩΚΟ

Το ΕΥΡΩΚΟ μη έχοντας πρόταση διακυβέρνησης και στρατηγικής αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων που ταλανίζουν την πατρίδα , απορροφάται τελικά από τους μεγαλύτερους σχηματισμούς της δεξιάς , που είναι από τη μια ο Δημοκρατικός Συναγερμός , ένα κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μέσα από τον φιλελευθερισμό και από την άλλη είναι ο σχηματισμός Λιλλήκα που αποτελεί ένα συνονθύλευμα ιδιοτελών συμφερόντων , ιδιωτών και εκκλησίας κάτω από μια λαϊκιστική φρασεολογία του τύπου της σοσιαλιστικής ΕΔΕΚ . Αμφότεροι στηρίζουν τους τραπεζίτες και την αυτονομία της οικονομίας έναντι της της εθνικοκοινωνικής βούλησης και έτσι μετατρέπουν την κοινωνία σε αμπελοχώραφο της ολιγαρχίας και των πολιτικών συμμοριών που την περιστοιχίζουν.
Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Οικολόγοι υποκριτές!

Εκστρατεία κατά των ποιμνιοτρόφων εξαπέλυσαν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ πράσινοι της Κύπρου , με πρόσχημα ότι οι ποιμνιοτρόφοι βασανίζουν τα ζώα , εξ αφορμής της παρουσίας μερικών προβάτων στην πρόσφατη διαμαρτυρία των ποιμνιοτρόφων έξω από το προεδρικό , όπου και δέχθηκαν αιματηρή επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής της κυβερνήσεως Χριστόφια.

Ρωτούμε τον κύριο Λιλλήκα

Ο κ. Λιλλήκας που προεκλογικά διατυμπανίζει ότι η Δ.Δ.Ο είναι ανέφικτη , ενώ αποδέχεται την δικοινοτικότητα και την ομοσπονδία αφήνοντας να νοηθεί ότι κάπου θα υπάρχουν συρματοπλέγματα τουρκικής διοίκησης , αλλιώς δεν εξηγείται η “διεκδίκηση¨της ελεύθερης διακίνησης , οφείλει να απαντήσει στον κύπριο πολίτη.
Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Να κλείσουν τα οδοφράγματα

Αν θέλουμε να έχει κόστος ο κατακτητής της πατρίδος μας , επιβάλλεται να κλείσουμε άμεσα τα οδοφράγματα και να επαναφέρουμε την εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα στην κυπριακή δημοκρατία και τις δυνάμεις της κατοχής.
Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι επισκέψεις στα κατεχόμενα και η οικονομική στήριξη της κατοχής .
Θα σταματήσει η μεθοδευμένη μετεγκατάσταση των τουρκοκυπρίων στην ελεύθερη επικράτεια μας την ώρα που θα συνεχίζεται η τουρκοποίηση των κατεχομένων και ο εποικισμός.
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Το παρασιτικό κράτος τσακίζει τους παραγωγούς

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων δεν λύνονται με την λογική να πουλούν οι κτηνοτρόφοι τα προϊόντα τους κάτω του κόστους και να περιμένουν την επιδότηση από το κράτος ή την Ε.Ε.
Επί του παρόντος βέβαια είναι υποχρεωμένο το κράτος να δώσει ολόκληρη την επιδότηση για να μην καταρρεύσουν οι παραγωγικές μονάδες.
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

το ΕΔΗΚ μαζί με τους παραγωγούς ( φωτογραφίες )


Έτσι αντιμετωπίζει η ακελική πτέρυγα της τραπεζοκρατίας , τους παραγωγούς.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές είμασταν εκεί ,  ανάμεσα στους παραγωγούς , ενάντια στη βία της τραπεζοκρατίας που σήμερα εξυπηρετείται από το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια. 

Δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες μαστίγιο στο λαό


Άγριο ξύλο στους κτηνοτρόφους. Αυτή ήταν η απάντηση Χριστόφια στους κτηνοτρόφους που συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό για να διεκδικήσουν τα δίκαια τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις κτύπησαν άγρια τους κτηνοτρόφους , την ώρα που το “λαϊκό” κράτος Χριστόφια με τη σύμφωνη γνώμη ολόκληρου του κατεστημένου δίνει δισεκατομμύρια στις τράπεζες .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ συμπαραστάθηκε δια της παρουσίας μελών του και του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Λουκά Σταύρου.
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Λουκάς Σταύρου : Βιογραφικό σημείωμα


Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος προεδρικών εκλογών της κυπριακής δημοκρατίας του 2013 .
βιογραφικό σημείωμα

Συνδικαλιστικώς ελεγχόμενη διαμαρτυρία πατατοπαραγωγών

Οι πατατοπαραγωγοί κλείνουν σήμερα τους δρόμους εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προϊόντα που “νομίμως” έρχονται από τα κατεχόμενα αλλά δεν τηρούν τις προδιαγραφές υγείας διότι είναι ψεκασμένα με απαγορευμένα φυτοφάρμακα.
Δεν διαμαρτύρονται γιατί έρχονται προϊόντα από τα κατεχόμενα , ούτε γιατί υπάρχει συμφωνία από το 2004 μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και των κατακτητών για διακίνηση προϊόντων από την κατεχόμενη στην ελεύθερη επικράτεια. Η διαμαρτυρία αφορά μόνο τα φυτοφάρμακα.
Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οι σοσιαληστές της ΕΔΕΚ πουδράρουν το απεχθές σύνταγμα της Ζυρίχης

Στο κομματοκρατούμενο κοινοβούλιο της κυπριακής δημοκρατίας , που έχει για κορώνα και στολίδι της το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , ένα σύνταγμα που προσβάλλει τον κυπριακό ελληνισμό , κατέθεσε πρόταση κάποιος βουλευτής της ΕΔΕΚ , σχετικά με την κατάθεση υποψηφιότητας προέδρου της δημοκρατίας , και ζητά όπως ο υποψήφιος προτείνεται από κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα ή από χίλιες υπογραφές πολιτών. Επιπρόσθετα ζητά όπως το παράβολο που κατατίθεται , αυξηθεί από περίπου 1700 ευρώ σε 35.000 ευρώ.
Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Παραπλανητικές δηλώσεις Συλικιώτη για τις έρευνες του “Ναυτίλου”

Στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης ρίχνει ο κ. Συλικιώτης , σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει το ωκεανογραφικό – ερευνητικό σκάφος “Ναυτίλος” στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ .
Το γεγονός ότι οι έρευνες διεξάγονται κατ' εντολή της τουρκίας και με την παρουσία στο σκάφος τούρκων επιστημόνων δεν ενοχλεί την κυβέρνηση Χριστόφια.
Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Προωθούν την συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ με τους τούρκους

Ενώ οι τούρκοι διεξάγουν έρευνες στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ με το ωκεανογραφικό-ερευνητικό πλοίο “Ναυτίλος” και φέρουν στο φως την ύπαρξη τιτανίου στο υποθαλάσσιο όρος Ερατοσθένης , δεν ακούγεται καμιά διαμαρτυρία απο την κυβέρνηση Χριστόφια ή από την αντιπολίτευση.
Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΕΔΗΚ : Συγκρουστείτε με τους προδότες

Έλληνες της Κύπρου , νέες και νέοι ,
Μην αφήσετε να πραγματωθούν τα σχέδια της ολιγαρχίας του πλούτου και του εκφράζοντος αυτήν , ενδοτικού , προδοτικού πολιτικού κατεστημένου.
Μην αφήσετε να σας φορτώσουν ένα πελώριο χρέος που θα συνοδεύεται από μνημόνια και λοιπές καταστολές , για να ενισχύσουν την ρευστότητα των τραπεζών τους.
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΕΔΗΚ : Η εθνικοκοινωνική σύγκρουση με το κατεστημένο

Πριν τις εκλογές του 2013 θα έρθει η τρόικα . Οι υποψήφιοι του ενδοτικού κατεστημένου , Μαλάς , Αναστασιάδης και Λιλλήκας , ετοιμάζονται να την υποδεχτούν και να πείσουν τον λαό πως είναι αναγκαίο ένα μνημόνιο , για την αποπληρωμή ενός χρέους που θα καταλήξει στα ταμεία των τοκογλύφων , στους ημικρατικούς οργανισμούς , στα πριγκιπικά διακαιώματα και απολαβές της νοσηρής γραφειοκρατίας και των μανδαρίνων του δημοσίου , στα ταμεία των κομμάτων για να γίνουν προεκλογικές αφίσες και να γλεντήσουν τα κομματόσκυλα , στις “κοινωνικές παροχές” προς τους δορυφόρους του διεφθαρμένου πελατειακού συστήματος.
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γραφείο τύπου ΕΔΗΚ: Για την υπόθεση των τουρκοκύπριων εμπρηστών

Η υπόθεση με τους τρεις τουρκοκύπριους εμπρηστές που συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν το έγκλημα τους , πρέπει να προβληματίσει τον κυπριακό ελληνισμό.
Το γεγονός είναι ένα μήνυμα , πως είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε μορφή επιθετικής ενέργειας από τις μυστικές υπηρεσίες των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.

Η πολιτική διαχείριση αναπαράγει την οικονομικοκοινωνική κρίση

Τα δάνεια , από όπου και αν προέρχονται , δεν σώζουν το τόπο. Διότι , πρώτον , τα δάνεια πληρώνονται κάποτε με επιπρόσθετους τόκους και λοιπές εξαρτήσεις.
Το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτή τη οικονομική κατάσταση , να εξαρτώνται τα πάντα από δάνεια είναι το καθεαυτό πρόβλημα.
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ημικρατικοί οργανισμοί

Ο ορισμός που δίνει η κυβέρνηση της Κυπριακής δημοκρατίας για τους ημικρατικούς οργανισμούς είναι ο εξής:

Ημικρατικοί Οργανισμοί

Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί είναι οργανισμοί κοινής ωφελείας, που παρέχουν ουσιώδεις υπηρεσίες και στους οποίους κυριότερος μέτοχος είναι το κράτος.

Σημειώνεται ότι, οι Ημικρατικοί Οργανισμοί είναι αυτόνομοι και η λειτουργία τους διέπεται από νόμους και βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των υπουργείων της εκτελεστικής εξουσίας.

Οι σημαντικότεροι είναι:

Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου
Αρχή Κρατικών Εκθέσεων
Αρχή Λιμένων
Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου
Κεντρικός Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Κυπριακές Αερογραμμές
Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού
Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ)
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Χάσαμε τη μάχη του 1974. Ο πόλεμος συνεχίζεται

Σαν σήμερα το 1974 ξεκίνησε η δεύτερη εισβολή και προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων όπου και ολοκλήρωσαν την κατάληψη του 40% του εδάφους της Κύπρου. Η Καρπασία , η Μόρφου , η Αμμόχωστος έπεφταν στα χέρια των τούρκων εισβολέων όταν η κεντρική διοίκηση , πολιτική και στρατιωτική , τηρούσε κατά γράμμα την εκεχειρία.
Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός είναι η δυστυχία του λαού

Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κτηνοτροφία είναι τα ακόλουθα :

Ακριβή ενέργεια.
Υψηλό κόστος των εισαγομένων ζωοτροφών.
Έλλειψη πολιτικής βιολογικής κτηνοτροφίας που θα ενίσχυε και την αγροτική βιολογική παραγωγή.
Αδιαφορία των καρεκλοκένταυρων του υπουργείου γεωργίας για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.
Διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με ιδιωτικά συμφέροντα που ευνοούν την εισαγωγή . κτηνοτροφικών προϊόντων. ( Αξίζει να σταθούμε στη καταγγελία παραγωγών για την τροφοδότηση της εθνικής φρουράς από εισαγόμενα προϊόντα) .
Έλλειψη επιμόρφωσης και οργάνωσης των αγροτο-κτηνοτρόφων.
Έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής.
Εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αλλαγή κυβέρνησης ή αλλαγή του συστήματος;


Συμφωνούμε με τον αρχιεπίσκοπο στην κρίση του περί των ευθυνών της κυβέρνησης Χριστόφια για την παρούσα κατάσταση , τόσο στο οικονομικό όσο και στο εθνικό θέμα. Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης Χριστόφια , όμως ασήμαντες ενώπιον των δομικών ευθυνών του ισχύοντος συστήματος εξουσίας που εδράζεται στην συγκέντρωση της στις κομματικές διαπλεκόμενες συμμορίες , στο σύστημα φορολόγησης που συνθλίβει τις χαμηλά αμειβόμενες τάξεις και αφήνει τον πλούτο ουσιαστικά αφορολόγητο , το οικονομικό μοντέλο που από τη μια στηρίζει το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στο οποίο συμμετέχει και η εκκλησία και από την άλλη μεγεθύνει το κράτος εις βάρος της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας επί της οποίας ασκεί υπέρμετρη φορολογική βία.
Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ – ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

H θυσία τους αγνή. Ξεπερνά κάθε όριο και φραγμό. Στο μυαλό τους τη στιγμή της θυσίας τους ήταν μόνο η πατρίδα. Ξέχασαν ότι είχαν οικογένεια και ότι μπορούσαν σήμερα να είναι μεταξύ μας και να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά της εποχής. Tα αψήφησαν όλα. Θυσιάστηκαν για να ποτίσουν με το δικό τους αίμα το δέντρο της λευτεριάς. Θυσιάστηκαν γιατί πίστεψαν ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα, ότι θα παίρναμε τη σκυτάλη από τα χέρια τους για να την παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας σε άλλους. ..ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>

Αντίσταση στη τρόϊκα και στη ντόπια πλουτοκρατία

Ο ερχομός της τρόικας με το σκληρό μνημόνιο που θα επιβάλει στην κυπριακή οικονομία αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό κίνδυνο που δεν διαφέρει σε βαθμό επικινδυνότητος απο την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Αν αποδεχθούμε το υπέρογκο δάνειο από την τρόικα για την στήριξη των προβληματικών τραπεζών και του υπέρογκου και αντιπαραγωγικού δημοσίου , με την εγγύηση του φυσικού αερίου και των περιουσιακών εγγυήσεων των χρεωμένων ιδιωτών προς τις προβληματικές τράπεζες , είναι σαν να ξεπουλάμε την πατρίδα στους ξένους τοκογλύφους.
Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Κάτω η δικτατορία των διεφθαρμένων

Για να περιορισθεί η διαφθορά και η διαπλοκή υπάρχει λύση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει τις πιο κάτω ποινές :


  • Δήμευση της περιουσίας .
  • Έγκλειστη κοινωνική εργασία
  • Ισόβια εξορία μετά την έκτιση της ποινής.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ






Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ 
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Γραμμή Λιλλήκα : η νέα έκδοση του ενδοτισμού της εθναρχούσας εκκλησίας


Η γραμμή Λιλλήκα στο κυπριακό αποτελεί την συνέχεια της μειοδοτικής γραμμής Μακαρίου που άρχισε με την υπογραφή των συμφωνιών της Ζυρίχης.
Η πολιτική Λιλλήκα αποδέχεται την δικοινωτικότητα και την ομοσπονδία , ενώ προσπαθεί να διαφοροποιηθεί στο ζήτημα της διζωνικής.
Όμως και σε αυτό το ζήτημα δεν ξεκαθαρίζονται τα πράγματα . Χειρίζεται την γνωστή τεχνική της ασάφειας. Δεν θέλει διζωνική αλλά μιλά για ελεύθερη διακίνηση . Τούτο σημαίνει πως οι τούρκοι θα ελέγχουν μια εδαφική ζώνη. Αλλιώς δεν νοείται η επίκληση στην ελεύθερη διακίνηση. Τι είδους διοίκηση θα ασκείται από τους τούρκους σε αυτή την εδαφική ζώνη δεν διευκρινίζεται.
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Απελευθέρωση - Αυτοδιάθεση ( βίντεο )

Το τουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο υλοποιεί μυστικές συμφωνίες με τους τούρκους

Με την υπόθεση Τύμβιου πήραμε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή. Καταγγείλαμε την μεθόδευση της κυβέρνησης Χριστόφια ως μειοδοτική πράξη αναγνώρισης κατοχικών οργάνων που θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της πατρώας γης προς τους τούρκους κατακτητές.
Η αναγνώριση των κατοχικών οργάνων αποτελεί βήμα της σταδιακώς εφαρμοζόμενης ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗΣ ΛΥΣΗΣ που άρχισε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και συνεχίζεται με άμεσο και ορατό στόχο την αποδοχή απευθείας εμπορίου μεταξύ Ε.Ε και κατεχομένων με αντάλλαγμα το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και με την συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων για την λύση του κυπριακού.
Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Εθνικοκοινωνική εναντίωση


Το αναμενόμενο δάνειο από τη Ρωσία

Το αναμενόμενο δάνειο από την Ρωσία θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας εάν δεν κατασπαταληθεί στους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων , στους ζημιογόνους ημικρατικούς οργανισμούς και στην κάλυψη της χασούρας των τοκογλύφων – τζογαδόρων του ληστρικού ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος.
Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Μακάριος , ο θεμελιωτής του ραγιαδισμού

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του τομέως ιδεολογικού πολέμου του ΕΔΗΚ που πρωτοδημοσιέυτηκε τον Νοέμβρη του 2009 , σχετικό με την λεγόμενη συμφωνία κορυφής Μακαρίου-Ντενκτάς του 1977.
Είναι αλήθεια πως στην εν λόγω συμφωνία δεν αναφέρεται ο όρος της διζωνικής , όμως αναφέρεται ρητά η υπό τουρκική διοίκηση εδαφική ζώνη η οποία μάλιστα θα εδράζεται στην αρχή της οικονομικής βιωσιμότητας.
Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Δόξα και τιμή στους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμού Σολωμό



Έλληνες της Κύπρου , πάρτε το απόφαση. Τα συρματοπλέγματα της κατοχής δεν πέφτουν με ειρηνικές διαδηλώσεις , με πολιτικές  “επανένωσης” , με διαπραγματεύσεις με τους κατακτητές.
Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Εμπρός για τον ένοπλο αγώνα


Το ΕΔΗΚ ενάντια στο κατεστημένο της προδοσίας και της διαπλοκής

Είμαστε εναντίον της πολιτικής Χριστόφια και με διάφορους τρόπους εκδηλώσαμε την εναντίωση μας σε αυτή τη πολιτική. Όμως ο Χριστόφιας είναι ένας τίμιος πολιτικός. Δεν λέει άλλα και να εννοεί άλλα και να πράττει άλλα . Λέει ξεκάθαρα ότι θέλει ΔΔΟ με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση , λέει ξεκάθαρα ότι θέλει να αναβαθμίσει το κατοχικό μόρφωμα με το απευθείας εμπόριο κατεχομένων και Ε.Ε με αντάλλαγμα την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου , λέει ξεκάθαρα ότι οι τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί του, λέει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει τους τραπεζίτες και θα υποτάξει την Κύπρο στη τρόικα κλπ.
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αυτή είναι η κομματοκρατική δημοκρατία τους

Για άλλη μια φορά η κομματοκρατική κυβέρνηση Χριστόφια , επιβεβαιώνει την αθλιότητα του πελατειακού κράτους και συστήματος του κομματοκρατικού κοινωβουλευτισμού.
Επιβεβαιώνει επίσης αυτό που μόνοι εμείς οι εθνικοκοινωνιστές καταγγέλλουμε , ότι δηλαδή οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι τα τσιφλίκια των κομμάτων , όπου διορίζονται και αμείβονται πλουσιοπάροχα τα διάφορα κομματόσκυλα εις βάρος της οικονομίας της κοινωνίας.
Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η χρεοκοπία του συστήματος

Η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον οίκο S&P οδηγεί την Κύπρο με βεβαιότητα κάτω από τον ζυγό της τρόικας και του μνημονίου που θα επιβάλει.
Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση δεν την φέρει αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση Χριστόφια όπως θέλει να παρουσιάζει τα πράγματα η ολέθρια προπαγάνδα της κατ' ευφημισμό αντιπολίτευσης , αλλά ολόκληρο το χρεοκοπημένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα του πελατειακού και παρεμβατικού κράτους μαζί με το σύνολο των θεσμών που το υποβαστάζουν.
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κράτος εν κράτει οι “κυπριακές αερογραμμές”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” , οι κυπριακές αερογραμμές δεν αποδέχονται ανοικτές πτήσεις από Ρωσία παρά την προτροπή του ΚΟΤ ( κυπριακός οργανισμός τουρισμού) που διαβλέπει μέσω αυτής της ρύθμισης  , ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία.

Εθνικοκοινωνικός αγώνας κατά του μνημονίου

Η οικονομική κατάσταση της Κύπρου μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς να υποταχθεί η κυπριακή οικονομία  σε μνημόνια από ξένους τοκογλύφους , μόνο μέσα από ένα πρόγραμμα εθνικοκοινωνικό.
Όμως οι επικρατούσες πολιτικές δυνάμεις και οι ιδεολογίες που καλύπτουν τα ολιγαρχικά συμφέροντα που υπηρετούν , είναι ήδη προσανατολισμένες στην αποδοχή ενός σκληρού μνημονίου που θα συνθλίψει την παραγωγή και την ανάπτυξη και θα ξεπουλήσει τον φυσικό πλούτο της Κύπρου για να στηριχθούν οι τραπεζίτες και η πλουτοκρατική ολιγαρχία που συνδέεται με το εκκλησιαστικό-ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.