Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η κοινωνικοποίηση των ημικρατικών υπο το πρίσμα της εθνικοκοινωνικής ανασυγκρότησης


Γιατί επιμένουν οι Γερμανοί ότι πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να εγκρίνουν το υπέρογκο δάνειο που ζήτησε η κυβέρνηση Χριστόφια , για να το παραχωρήσει στους ντόπιους τραπεζίτες και για να καλύψει τα έξοδα και χρέη του δημοσίου ;
Διότι απλούστατα γνωρίζουν οι Γερμανοί ότι οι λεγόμενοι ημικρατικοί οργανισμοί είναι τσιφλίκια του κομματικού κατεστημένου που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση και τον διορισμό της κομματικής τους πελατείας . Πρόκειται για οργανισμούς που παρασιτούν εις βάρος της ιδιωτικής οικονομίας και όσοι εξ αυτών είναι κερδοφόροι , όπως η ΑΤΗΚ και η CYTA , στην ουσία καταληστεύουν
μονοπωλιακά τον λαό. Άλλοι ημικρατικοί όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές , είναι ζημιογόνοι και τρέφονται αποκλειστικά από τους φόρους του λαού.
Οι Γερμανοί βλέπουν πως η θεραπεία αυτού του καρκινώματος της κυπριακής οικονομίας θα επιτευχθεί με την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.
Το πολιτικό κατεστημένο είναι φυσικό να αντιδρά σε κάθε προσπάθεια κατάργησης των κομματικών τσιφλικιών , διότι τούτο θα πλήξει την πελατεία τους και τα συμφέροντα τους.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε ξεκάθαρα πως ο καρκινικός όγκος των ημικρατικών , αποκύημα της δικτατορίας του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού πρέπει να σπάσει. Ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από την δυσβάστακτη φορολογία για να ταΐζει τους μανδαρίνους της κομματικής εξουσίας.
Αντί όμως της ιδιωτικοποίησης που αποτελεί νεοφιλελεύθερη τακτική , εμείς προτείνουμε την κοινωνικοποίηση τους μέσα από ένα ελεγχόμενο από το κράτος μηχανισμό διακίνησης ονομαστικών μετοχών που θα ανήκουν μόνο σε νόμιμους πολίτες και ντόπιους κοινωνικούς οργανισμούς. Με αυτό το τρόπο οι ημικρατικοί θα περάσουν στη διαχείριση της κοινωνίας και θα μετατραπούν απο παρασιτικές βδέλλες σε υγιείς κοινωνικές επιχειρήσεις .
Αυτό για να πραγματοποιηθεί επιβάλλεται να σπάσουν οι μονοπωλιακές συνθήκες και να υπάρξει παραγωγικός ανταγωνισμός . Είναι ο ανταγωνισμός που θα οδηγήσει στην εξυγίανση των ημικρατικών και στην αποφόρτιση τους από τα άχθη της κομματοκρατικής αντίληψης που τους διέπουν.

Ζητούμε με λίγα λόγια:
Συνθήκες παραγωγικού ανταγωνισμού .
Κοινωνικοποίηση των ημικρατικών και όχι ιδιωτικοποίηση τους που θα σημαίνει ξεπούλημα τους στην ολιγαρχία.

Αν γινόντουσαν αυτά τα βήματα , αν το κράτος έπαυε να παριστάνει τον μονοπωλιακό επιχειρηματία και να διογκώνεται εις βάρος της ιδιωτικής οικονομίας , δεν θα έφτανε η οικονομία του τόπου σε αυτή τη δραματική κατάσταση.
Βέβαια το οικονομικό έγκλημα της κομματοκρατίας και του πελατειακού συστήματος δεν σταματά εδώ αλλά επεκτείνεται στην πολύμορφη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ολιγαρχίας του πλούτου που συνιστούν την ταξική εκμετάλλευση της εθνικής παραγωγικής κοινωνίας .
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να  αλλάξει εκ των ένδον από το ίδιο το σύστημα , μέρος του οποίου είναι και ο συστημικός εθνικισμός .
Αυτή η τυραννική κατάσταση θα αλλάξει με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες υπό την καθοδήγηση της ιδεολογίας του ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥ με κεντρικό αίτημα την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και την απόσειση της τρόικας και των μνημονίων της.
Με εθνικοκοινωνική ανασυγκρότηση μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά στην ανάπτυξη και την πρόοδο και να αποτρέψουμε την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας από τους διεθνείς τοκογλύφους και την καταβαράθρωση του λαού μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
και εθνικιστικές συνιστώσες