Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η oμιλία του Λουκά Σταύρου στο Παραλίμνι


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση στο καφενείο "ΕΛΛΗ" στο Παραλίμνι . Της ομιλίας του υποψήφιου για την προεδρία της κυπριακής "δημοκρατίας" Λουκά Σταύρου ακολούθησε συζήτηση στην οποίαςκυριάρχησε η λαϊκή οργή κατά της ολιγαρχίας του πλούτου που τρέφεται από τις σάρκες του λαού, υποστηριζόμενη από το προδοτικό και διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο της Ζυρίχης.
Επίσης με θερμά χειροκροτήματα δέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι τις θέσεις μας στο εθνικό θέμα που εδράζονται στην αρχή της αυτοδιάθεσης και της απελευθέρωσης με άμεση κατάργηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης ως πραγμάτωσης της εσωτερικής πτυχής της αυτοδιάθεσης.
Κατά την συζήτηση αναλύθηκε η αρχή της αυτοδιάθεσης και εξηγήθηκε πως, όταν θα έρθει η στιγμή της πραγμάτωσης της εξωτερικής πτυχής της αυτοδιάθεσης εμείς οι εθνικοκοινωνιστές θα υποστηρίξουμε την ΕΝΩΣΗ με την μητέρα Ελλάδα. 

Προηγήθηκε δράση στο Παραλίμνι και μοίρασμα φυλλαδίων . Παρατηρήθηκαν επίσης συνθήματα στους τοίχους από αυτόνομες εθνικιστικές ομάδες που επιβεβαιώνουν την επιτυχία της νέας τακτικής πολέμου κατά του συστήματος , με αυτόνομη δράση ,  υπό το σύνθημα ΔΡΑΣΕ Η ΣΚΑΣΕ.
Ο εθνικοκοινωνισμός ως κίνημα της εθνικιστικής επαναστατικής αριστεράς αγγίζει τις καρδιές των απλών ανθρώπων του λαού. Οι φλόγες αυτές θα γίνουν μια μέρα πυρκαγιά που θα πυρπολήσει την  ληστρική ολιγαρχία και την αγγλοτουρκική κατοχή.  
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας :
Γενναίοι Έλληνες
Το εθνικό πρόβλημα της κατοχής της Κύπρου από τους τούρκους και τους Άγγλους κατακτητές είναι πολύ σοβαρό και θεμελιώδες , διότι από την εξέλιξη του θα εξαρτηθεί η παραμονή του ελληνισμού στα πατρώα εδάφη. Ως εκ τούτου δεν μπορεί ποτέ να υποβαθμιστεί και να θεωρηθεί ως ένα δευτερεύον ζήτημα.

Όμως το άμεσο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός , είναι το οικονομικό , το οποίο συνδέεται με την αθλιότητα του πολιτικού κατεστημένου και την κοινωνική ανισότητα που δημιουργεί ανάμεσα στα λαϊκά παραγωγικά στρώματα και την ολιγαρχία του πλούτου , που αποτελείται από την εκκλησία και κάποιες φαμίλιες ιδιωτών , απογόνων των λατινικών καταλοίπων και των ευνοουμένων από την τουρκοκρατία , την αγγλοκρατία και το μετα-αποικιακό Μακαριακό μόρφωμα .

Ανάμεσα σε αυτή την ολιγαρχική ληστρική τάξη και την παραγωγική κοινωνία αναπτύχθηκε και μια άλλη τάξη , εξουσιαστική και αυτή , που τρώει από τις σάρκες του εργαζόμενου λαού.

Είναι η τάξη των υπηρετών της ολιγαρχίας και των τραπεζιτών μαζί με τους υψηλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους που στελεχώνουν το κράτος , τα υψηλά κλιμάκια της γραφειοκρατίας και τις διοικήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Οι μισθοί και τα προνόμια όλων αυτών των μανδαρίνων , σε αντίθεση με τους χαμηλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους , είναι τόσο υψηλοί που θα τους ζήλευαν ακόμα και οι πρίγκιπες των παραμυθιών.

Όλοι αυτοί συναποτελούν την εξουσιαστική τάξη που τρέφεται αποκλειστικά και μόνο από την εργασία της παραγωγικής βάσης του λαού μέσα από την ανελέητη βία του φόρου , κυρίως του έμμεσου φόρου που μπαίνει πάνω στα αναλώσιμα προϊόντα , όπως τα καύσιμα , το γάλα , το ψωμί , τα τσιγάρα , τις τηλεπικοινωνίες κλπ , με αποτέλεσμα να πλήττει ανεξαίρετα τα λαϊκά στρώματα.

Τα πράγματα βέβαια για το λαό επιδεινώθηκαν από την ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό της ευρωζώνης καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε στη κατεχόμενη πατρίδα μας χιλιάδες κονωτικούς μετανάστες που μαζί με τους λαθρομετανάστες που μας έρχονται από τα κατεχόμενα μέσω της αφύλακτης περιοχής των βάσεων της Δεκέλειας που εφάπτεται των κατεχομένων , έριξαν το λαό μας στην ανεργία και τη φτώχεια.
Η κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα και δεν απαιτεί τουλάχιστον να μπει ένα πλαφόν στην είσοδο των κοινωτικών αλλά και να κλείσουν οι αφύλακτες πύλες της Δεκέλειας με την άμεση επιστροφή της περιοχής στην επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας , που θα επιτρέψει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος της γραμμής που ξεκινά από την Πύλα και φτάνει μέχρι το Παραλίμνι.

Όμως το θανάσιμο κτύπημα στην εναπομείνασα κυριαρχία μας και στην οικονομία μας , ήρθε μέσα από την ευρωζώνη , δηλαδή από την κατάργηση του κρατικού μας νομίσματος και την υποταγή μας στο σύστημα του ευρώ.

Η εξουσιαστική τραπεζιτική τάξη ήθελε να μπούμε στην ευρωζώνη γιατί νόμιζε πως θα είχε πολλαπλά οφέλη από την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων της.
Αυτή η ευκολία διακίνησης των κεφαλαίων της τραπεζοκρατίας αποδείχθηκε καταστροφική .

Διότι η μικρή οικονομία της Κύπρου ρίφθηκε στο μεγάλο παιχνίδι των διεθνών χρηματιστών και κατασπαράχθηκε σαν ένα ανίσχυρο αγρινό ανάμεσα σε τίγρεις.

Αντί να επενδύονται τα κεφάλαια στη πατρίδα μας , να ανοίγονται δουλειές και να έχουμε παραγωγική ανάπτυξη , έφευγαν για τα ξένα και παίζονταν στη πράσινη τσόχα των ξένων ομολόγων .

Αυτό το γεγονός , παράλληλα με την απορρόφηση όλων των αδύναμων οικονομιών του νότου από τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες του Βορρά , οδήγησε στην αποστέγνωση των ταμείων και στην κατάρρευση της παραγωγικής μας βάσης.

Έτσι βρεθήκαμε σε αυτή τη φάση να παρακαλούμε τους τοκογλύφους της τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , να μας δανείσουν τεράστια ποσά για να καλυφθούν οι τρύπες των τραπεζών και να πληρωθούν οι μισθοί των μανδαρίνων και τα χρέη του υπέρογκου δημοσίου .

Το πολιτικό και ολιγαρχικό πλουτοκρατικό κατεστημένο απέτυχε παταγωδώς. Επιμένει όμως να κρατά το πηδάλιο της εξουσίας και να απαιτεί από εμάς να γονατίσουμε μέσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση , να αποδεχθούμε επιπρόσθετα το ξεπούλημα της πατρίδος μας , για να συνεχίσουν αυτοί να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να ρίχνουν σε μας μερικά πακέτα ρύζι και μακαρόνια.


Συμπολίτες , αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στη νέα σκλαβιά , δεν θα υποκύψουμε στις επιλογές των αφεντικών της κοινωνίας και των πολιτικών προδοτών που τους υποστηρίζουν.

Φωτιά στα σχέδια και τα όνειρα τους , θηλιά στο λαιμό τους οι αλυσίδες που προσπαθούν να μας φορέσουν.
Τούτες τις δύσκολες ώρες ο ελληνισμός δεν σκύβει το κεφάλι , δεν υποτάζεται , δεν υποχωρεί αλλά υψώνει ενάντια στους δυνάστες του τον φλογερό και οργίλο κοινωνικό εθνικισμό του.
Κάτω η τραπεζίτες .
Κάτω το πολιτικό κατεστημένο της ολιγαρχίας.
Έξω η τρόικα και τα μνημόνια της.

Λύσεις υπάρχουν , που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Κύπρο στην πρόοδο και την ανάπτυξη .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές δεν δεχόμαστε το δίλημμα του κατεστημένου , μνημόνιο ή χρεοκοπία. Η δική τους χρεοκοπία δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστεί στο λαό και την πατρίδα.
Προτείνουμε μια σειρά μέτρων για την έξοδο από την κρίση του συστήματος τους.
Αρκεί μόνο να αναφέρω επιγραμματικά κάποιους άξονες των θέσεων μας:

Πρώτα από όλα επιστροφή σε εθνικό νόμισμα για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την οικονομική μας ανεξαρτησία.
Δημιουργία κρατικής τράπεζας που θα στηρίξει άμεσα την παραγωγή χωρίς την διαμεσολάβηση της τάξης των τραπεζιτών – τοκογλύφων.
Κατάρρευση των τοξικών τραπεζών και κατάσχεση των περιουσιών τους για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πολιτών.
Κοινωνικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών σε συνθήκες παραγωγικού ανταγωνισμού.
Στήριξη της αγροτιάς και παροχή γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες μαζί με οικονομική ενίσχυση.
Διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών μαζί με πλαφόν στους κοινωτικούς.
Νέο φορολογικό σύστημα που θα παίρνει από τα υψηλά πραγματικά εισοδήματα και θα απομειώνει τους έμμεσους φόρους.
Κοινωνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πρόγραμμα στέγασης ολόκληρου του πληθυσμού με χρήση της εκκλησιαστικής , κρατικής και ληστρικής τραπεζιτικής περιουσίας .
Κάθε οικογένεια πρέπει να έχει το δικό της σπίτι με προτεραιότητα τους άστεγους και τα νέα ζευγάρια.
Δημιουργία εθνικής βιομηχανίας με την συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου , την μη κερδοσκοπική κεφαλαιακή στήριξη από την κρατική τράπεζα και την συμμετοχή των εργατών στη διοίκηση και τα κέρδη.
Εξισορρόπηση εργασιακών δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφορικά με το εθνικό θέμα οι θέσεις μας είναι επίσης ξεκάθαρες.
Για μας η βάση του κυπριακού προβλήματος εδράζεται στο αναφαίρετο δικαίωμα άσκησης της αυτοδιάθεσης με στόχο την απελευθέρωση.

Προς αυτό το σκοπό ατενίζοντας , απαιτούμε ένα ενιαίο στρατό Ελλάδος – Κύπρου και όχι απλά την αναβίωση του ξεχασμένου ενιαίου αμυντικού δόγματος.

Διεκδικούμε την αμυντική ένωση με την Ελλάδα και την προετοιμασία του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα αν χρειαστεί.

Ως εκ τούτου καταθέτουμε πρόταση πραγματικής δημοκρατίας μέσα από την δημιουργία ενός νέου συντάγματος που θα καταλύσει τα άχθη του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που αναβάθμισε την μουσουλμανική μειονότητα σε τουρκοκυπριακή κοινότητα με υπέρμετρα δικαιώματα.

Στη πραγματική δημοκρατία κάθε πολίτης έχει μία ψήφο σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα το οποίο αναδεικνύει την εξουσία του και ασκεί συνεχή έλεγχο πάνω σε αυτή .
Η δική μας πρόταση πραγματικής δημοκρατίας απορρίπτει κάθε συζήτηση για λύση που θα περιλαμβάνει καθ' οιονδήποτε τρόπο την διζωνικότητα , την δικοινοτικότητα ή την ομοσπονδία.
Θέλουμε όλοι οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και οι λεγόμενοι “τουρκοκύπριοι” μέτοικοι στα δικά τους , χωρίς να μείνει ούτε ένας έποικος στη πατρίδα μας.
Η γη τούτη είναι ελληνική και δεν τη χαρίζουμε σε κανένα .
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα από εκεί που τον άφησαν οι παμμέγιστοι ήρωες της ΕΟΚΑ.
Το μέλλον αυτού του τόπου έχει καθοριστεί από το αίμα των ηρώων και δεν μπορεί να το σβήσει το μελάνι των προδοτών.
Το φως της ελευθερίας ανατέλλει από τα φυλακισμένα μνήματα . Από αυτό το φως θα ανάψει τις καρδιές της η άλκιμος νεολαία και θα πορευθεί προς την νίκη.
Όταν ο λαός θα αποφασίσει να συνασπιστεί μαζί μας , κάτω από τα λάβαρα του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού , για να πάρουμε από τα χέρια της ολιγαρχίας του πλούτου την εξουσία και την διεύθυνση του κράτους , τότε οι σάλπιγγες της λεφτεριάς θα συνταράξουν συθέμελα τον πενταδάκτυλο .

Μόνο ένας λαός κυρίαρχος της εργασίας του και του εθνικού του πλούτου , ένας λαός που δεν σκύβει μπροστά σε αφεντικά και δεν ζητιανεύει το ψωμί του , μπορεί να κρατήσει τα πολυβόλα της εκδίκησης και να πατήσει ελευθερωτής στους αιματοβαμμένους δρόμους της Κερύνειας.

Πρέπει να γνωρίζουμε βέβαια πως αυτές οι εκλογές θα αναδείξουν στην προεδρία ένα από τους τρεις μνηστήρες του συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες υποχωρήσεις και νέες προδοσίες που θα προστεθούν στις παλιές .

Στο εθνικό θέμα , το κατεστημένο των μειοδοτών ακολουθεί δύο γραμμές που η μια συμπληρώνει την άλλη.
Η μια γραμμή είναι αυτή των συνομιλιών με τους κατακτητές που μέχρι προ τινος διεξάγονταν σε διακοινοτικό πλαίσιο προς εξεύρεση λύσης που να συνάδει με την άλλη γραμμή της εμπράγματης λύσης.

Η γραμμή της εμπράγματης λύσης κάνει βήματα που δημιουργούν τετελεσμένα και κατευθύνουν με τη σειρά τους τις διαπραγματευτικές διαδικασίες.

Η γραμμή της εμπράγματης λύσης , δηλαδή της λύσης που εφαρμόζεται σταδιακά στη πράξη , άρχισε με το φιάσκο των S-300 και την εγκατάλειψη της άμυνας μας που οδήγησε στη σφυρηλάτηση του σχεδίου Ανάν.

Συνεχίστηκε με την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που μύρια δεινά επισωρεύει στη πατρίδα .

Όδευσε μέσα από την αποδοχή του σχεδίου Ανάν που τέθηκε σε δημοψήφισμα ενώ η ορθή στάση θα ήταν η απόρριψη του.

Στο δημοψήφισμα του 2004 συντελέσθηκε μια μεγάλη προδοσία για την οποία πρέπει να απολογηθούν κάποτε όλοι οι υπεύθυνοι του πολιτικού κατεστημένου όλων των κομμάτων και όχι μόνο της τότε κυβέρνησης.

Το δημοψήφισμα του 2004 εγκαινίασε δύο εκλογικά σώματα και αναβάθμισε την ¨τουρκοκυπριακή” κοινότητα σε τουρκοκυπριακό λαό.
Επίσης “νομιμοποίησε” σε εισαγωγικά τους εποίκους , επιτρέποντας τους να συμμετάσχουν στον εν λόγω δημοψήφισμα .
Λέγω σε εισαγωγικά διότι ευτυχώς οι εδώ προδότες και τουρκοπροσκυνημένοι ραγιάδες , δεν μπορούν να αναιρέσουν την διεθνή νομιμότητα , που ορίζει τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου. Ως εκ τούτου δεν νομιμοποιεί την προδοσία τους .

Ακολούθησε έξι μέρες μετά το προδοτικό διπλό δημοψήφισμα ο λεγόμενος κανονισμός της πράσινης γραμμής , όπου αναγνωριζόταν επίσημα το τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο και έπαιρνε το δικαίωμα να σφραγίζει τουρκικά προϊόντα που θα περνούσαν στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας.

Το αίσχος αυτό αποτελεί επίσημη αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος που για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού εξακολουθούν να το ονομάζουν ψευδοκράτος.

Στη συνέχεια αφέθηκαν οι πρόσφυγες να καταφεύγουν στα όργανα της κατοχής όπου μας παρέπεμψε επίσης και η Ευρωπαϊκή Ένωση , και να ξεπουλούν τη γη τους στους τούρκους και μάλιστα στο τουρκικό κράτος. Έτσι θέλουν να λύσουν το εδαφικό για να μην το βρουν μπροστά τους στις επικείμενες αναβαθμισμένες διαπραγματεύσεις.

Αυτή η προδοτική γραμμή βρίσκεται τώρα προ των πυλών του απευθείας εμπορίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχομένων , με αντάλλαγμα την δήθεν επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό τουρκικό βέβαια έλεγχο.

Με αυτά τα βήματα επιχειρούν να κλείσουν το θέμα , χωρίς να είναι αναγκασμένοι να προσφύγουν σε νέα δημοψηφίσματα που θα περιπλέξουν τα πράγματα ή να εγκλωβίσουν την όποια απόφαση του λαού μέσα σε τετελεσμένα και στημένα αδιέξοδα.

Αποδεικνύεται πως είπαν όχι στο σχέδιο ΑΝΆΝ για να το τσιμεντώσουν στη πράξη όπως χαρακτηριστικά διακήρυξε από τότε ο ολέθριος Χριστόφιας.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η προσπάθεια του κατεστημένου να ανοίξει σχέσεις εμπορικής και αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Διώξανε την Ελλάδα οι προδότες για να μας κουβαλήσουν τους Εβραίους και να τους παραχωρήσουν το πολεμικό αεροδρόμιο της Πάφου , που έγινε στα πλαίσια του ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Ελλάδα , για να εγκαταστήσουν εκεί την στρατιωτική τους βάση και να παρέχουν προστασία στα συμφέροντα της ολιγαρχίας που σχεδιάζει να οικειοποιηθεί μαζί με τους Εβραίους τον πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ .
Με αυτά τα μυαλά η Κύπρος θα εγκαταλειφθεί η μισή στους τούρκους και τους άγγλους και η άλλη μισή στους εβραίους που προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους θα διεισδύσουν με τις υπηρεσίες ασφαλείας που διαθέτουν στις πόλεις και στα χωριά μας.

Συμπολίτες , αν δεν αντισταθούμε στα σχέδια των προδοτών μαύρη σκλαβιά και δυστυχία θα σκεπάσει τις ζωές μας και την πατρίδα .

Γενναίοι έλληνες , υψώστε στις καρδιές σας την Ελλάδα και πολεμήστε για τα λαϊκά δίκαια και την ελευθερία της πατρίδος.

Δώστε δύναμη στον αγώνα του εθνικοκοινωνισμού μας , για να γίνουμε μια μέρα ένας ατσάλινος χείμαρρος που θα περάσει πάνω από τις στάχτες και τα συντρίμμια της προδοσίας.

Κανένας συμβιβασμός , καμιά υποχώρηση .
Τσεκούρι και φωτιά στους προδότες και στους ολιγάρχες αιμοπώτες του λαού.

Ζήτω οι λαϊκές επαναστατικές δυνάμεις .
Ζήτω ο εθνικοκοινωνισμός.
Ζήτω η νίκη.

φωτογραφίες απο την εκδήλωση :