Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Λουκάς Σταύρου : ή να ελευθερωθούμε ή να χαθούμε


Η προδοτική γραμμή της εμπράγματης λύσης που εφαρμόζει το Ζυριχικό κατεστημένο , γραμμή που διαγράφεται στο παρασκήνιο των συνομιλιών , και περιλαμβάνει :
  • Την άρση της εμπολέμου καταστάσεως και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων .
  • Την εσχάτη προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων .
  • Τον κανονισμό της πράσινης γραμμής με την αναγνώριση του λεγόμενου εμπορικού επιμελητηρίου των κατεχομένων .
  • Την μονομερή εγκατάσταση “τουρκοκυπρίων” στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας .
  • Την εξώθηση των προσφύγων να ξεπουλούν την πατρώα γη στο τουρκικό κράτος .

Αυτή η γραμμή διανοίγει άκρως επικίνδυνη εξελικτική πορεία στο άμεσο μέλλον εάν προστεθούν και οι λοιπές ενδοτικές κατευθύνσεις που συνδέουν τη “λύση” του κυπριακού με την συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Οι κατευθύνσεις αυτές που από το εν δυνάμει της ενδοτικής – προδοτικής πρότασης περνούν σταδιακά στο εν ενεργεία , δηλαδή στην πραγμάτωση τους , είναι οι ακόλουθες:

Πρώτη κατεύθυνση: μέσα από την ίδρυση ¨τουρκοκυπριακού” κόμματος στην ελεύθερη επικράτεια μας θα έχουμε ένα δικοινοτικό κράτος στο νότο , με επανενεργοποίηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και με ποσοστοτική συμμετοχή στην παραγόμενη εξουσία και στην δημόσια διοίκηση .
Ενώ θα συνεχίσει να υπάρχει το κατοχικό μόρφωμα στο βορρά που θα προωθήσει όλους τους “τουρκοκύπριους” στο νότο , διεκδικώντας μάλιστα σε βάθος χρόνου παρεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα για την ασφάλεια τους.

Δεύτερη κατεύθυνση : ξεπούλημα των προσφυγικών περιουσιών στο κατοχικό μόρφωμα και στο τουρκικό κράτος το οποίο θα αποκτήσει και αγορασθείσα γη στη Κύπρο . Η εξέλιξη αυτή ¨λύνει” στη πράξη το λεγόμενο εδαφικό ζήτημα , εν γνώσει του προδοτικού Ζυριχικού κατεστημένου.

Τρίτη κατεύθυνση: Διέλευση του αγωγού του φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ μέσω Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Αν συμβεί αυτό , το οποίο προτάθηκε μάλιστα κατά καιρούς από διάφορους πολιτικάντηδες του κατεστημένου αλλά προσφάτως και από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο , θα είναι στη πράξη πισώπλατη μαχαιριά της Κύπρου στη μάνα Ελλάδα. Διότι θα ακυρώσει την γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος και θα δημιουργήσει άξονα συμφερόντων Ευρώπης-Τουρκίας – Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής .
Αποτελέσματα αυτού του εγκλήματος μητροκτονίας , θα είναι η μετατροπή της Κύπρου σε επαρχία της Τουρκίας και η συνακόλουθη πίεση που θα ασκηθεί στην Ελλάδα στο Αιγαίο , στη Θράκη και στη Μακεδονία από την πλευρά των Σκοπιανών.

Εάν οι κατευθύνσεις αυτές υλοποιηθούν , τότε κάθε συζήτηση για την λύση του κυπριακού χάνει το νόημα της , διότι απλούστατα οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν θα καταλύσουν το υποκείμενο της κυπριακής δημοκρατίας και θα μετατρέψουν τον κυπριακό ελληνισμό σε μειονότητα της τουρκικής επικράτειας που θα έχει την θλιβερή τύχη του ελληνισμού της Ίμβρου και της Τενέδου , του Πόντου , της Ιωνίας , της Κωνσταντινούπολης .
Ας γίνει κατανοητό πως αν δεν υπάρξει αντίσταση στην υποχώρηση , στη βάση των προτάσεων της εθνικοκοινωνικής αναθέσμισης και ανασυγκρότησης που προτείνουμε εμείς , η Κύπρος χάνεται για πάντα.
Φίλε ή φίλη που διαβάζεις αυτές τις γραμμές , μην περιμένεις τον μεγάλο ηγέτη που θα έρθει εν νεφέλες να σε σώσει ενώ θα κάθεσαι στο καναπέ σου. Ξύπνα από τον λήθαργο σου , γίνε εσύ ο ηγέτης και ο στρατιώτης της πατρίδος και του λαού μας. Συμπορεύσου μαζί μας , για να σχηματίσουμε μιαν ατσάλινη φάλαγγα αντίστασης και σύγκρουσης με τους προδότες και τους κατακτητές.
Ή να ελευθερωθούμε ή να χαθούμε.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος πρόεδρος της κυπριακής”δημοκρατίας”